Příběh s drogovým testem stále leží v žaludku oficiálním médiím

Ačkoliv od justiční bitvy v Plzni uplynuly již tři týdny, drogový test soudkyně stále leží mnohým v žaludku a nemohou na něj zapomenout ani oficiální média, našemu sdružení jistě nikterak nakloněná.




Více už na :

http://www.denik.cz/z_domova/drogovy-test-vynutil-ho-aktivista20101122.html

 

Soudkyně podstoupila drogový test, vynutil ho aktivista

Plzeň – Test na přítomnost omamných látek musela v Plzni přímo na svém pracovišti nedávno podstoupit soudkyně Okresního soudu Plzeň-město.

Autor:
ČTK

0×video 0×audio 0×foto18×komentářů 22.11.2010 15:50

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Autor: DENÍK/Achiv VLP

Prověrku, zda je či není pod vlivem návykové látky, si vynutil aktivista za práva otců ze sdružení K213 Jiří Fiala, jenž se účastnil opatrovnického řízení. Kvůli testu k soudu přivolal i policii se speciálním přístrojem, zjistila ČTK. Zkouška byla negativní. Případ je v ČR zřejmě ojedinělý, naznačuje však, že trvalí stěžovatelé jsou často ochotni udělat cokoliv, aby soudce ponížili.

Fiala, jenž soudkyni v průběhu jednání údajně slovně napadal a na stránkách sdružení ji nevybíravě kritizuje, se její prověrky dožadoval u předsedy soudu. Ten mu nakonec vyhověl. „Nikde není upraveno, jak by se mělo v takovém případě postupovat,“ řekl předseda soudu Jiří Levý.

Záleželo tedy pouze na předsedovi, zda podřízenou testování podrobí. „Byť jsem to považoval za nedůvodné, přistoupil jsem k tomu proto, abych vyvrátil jejich tvrzení a další spekulace,“ dodal. Fiala totiž měl údajně i další svědky, kteří stav soudkyně zpochybňovali.

Nepříjemná zkušenost

Celá záležitost se konala za účasti policie, jež dovezla přístroj na testování drog. Soudkyně poté musela údajně zhruba deset minut slinit do trubičky, a to i za přítomnosti Fialy. Zkouška byla negativní. „Zaskočilo mě to, šlo o nepříjemnou záležitost. Dosud jsem se s tím nesetkala a co vím, tak ani nikdo z mých kolegů na našem soudu,“ uvedla soudkyně. K incidentu se více vyjadřovat nechtěla.

„Je fakt, že někteří takoví ti trvalí stěžovatelé jsou ochotni využít prakticky čehokoliv a třeba i kvůli tomu, aby oddálili nebo pozdrželi jednání, nebo aby dehonestovali soudce,“ řekl prezident soudcovské unie Tomáš Lichovník. Nedomnívá se ale, že by případ „strhl lavinu“ podobného zpochybňování soudců v ČR. Podle Lichovníka má ale předseda soudu jakožto nadřízený právo kontrolovat podřízené, ti jsou povinni se testování podrobit. „Další věc ale je, jakým způsobem je kontrola provedena,“ dodal.

Členy sdružení K213 jsou většinou otcové, kteří se z různých důvodů nemohou stýkat se svými dětmi. Svou organizaci pojmenovali podle paragrafu trestního zákona, který stanoví, že neplacení výživného je trestné.

 

__________________________________

Ale ?!! Koukám, že jim to nedává spát !!

___________________________________

Ono jim to teprve dochází, aspoň vidíš, na jak vratkých nohou to slavný soudnictví stojí. O.

___________________________________

Proč oficiální média neuvedou konkrétní důvody, proč se otcové sdružení K213 nemohou stýkat se svými dětmi?
Proč používají termín "z nějakých důvodů".
Ať dále oficiální media uvedou, zda jsou ochotny medializovat kauzy jednotlivých otců a matek odstavených od svých dětí.

J.K

__________________________________

 

Článek se zabývá vším možným, ale tou podstatou, že soudkyně vedla soudní jednání po formální stránce naprosto v rozporu s jednacím řádem a zdravým rozumem, naprosto ignorovala práva účastníka řízení, což mělo právě za následek, že pan Fiala pojal podezření o požití návykové látky - tak to už se tam nepíše!!! Protože článek je cíleně zaměřen na pana Fialu, tento novinář jednal v rozporu s etickým kodexem novináře.

L.

____________________________________

Jen bych podotknul, že o tendečnosti novináře svědčí i to, že kontaktoval všechny možné, kteří u toho vůbec nebyli, jenom mě ne. JF

____________________________________

Zapomněli v ČTK, že především únosy dětí od vlastních tátů bez jejich souhlasu je trestné a trestuhodné. Ať začnou posílat někam výživné ti ženatí novináři a ti neženatí s družkami a milenkami. Ať nesahají na citlivá místa slušným tátům. J. B-)

___________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.