Dva výstižné komentáře

Jan Šinágl nám zaslal 2 komentáře z jeho stránek, o kterých si myslel, že nás mohou zaujmout. Zaujaly.
Ten první se týká soudcovské zrůdy Vojtěcha Rudého, otce dnešního předsedy soudu na Praze 9, druhý obecného a podvědomého antiamerikanismu mnohých novinářů. Pozor na něj !!


E-mail autora: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Text komentáře: M.Paumer by si zasloužil víc úcty než se mu dostalo. Není však divu když dnes mnozí nevědí ani kdo byl Dr. Husák, Štrougal nebo Jakeš.
Nepaušalizuji a tak mě nedávno překvapil cca 30letý muž když věděl co za zrůdu byl JUDr. Vojtěch Rudý a jeho celá dynastie soudců. Milan Paumer pro mne navždy zůstane hrdinou jako ostatně celá skupina bratrů Mašínů.


___________________________

K článku M.Václavka DĚKUJI, AMERIKO

 

Je to zajímavé, ale stačil jsem vzhledem ke knižním veletrhu sledovat jen německá TV zpravodajství o záchraně chilských horníků. Noviny musím ještě "dočíst" jako obvykle. Nikde jsem nezaslechl, že by se na záchraně podíleli Američané. V jednom zpravodajství byl krátký údaj, že vrtací souprava má být německé výroby, ale  jinak že celou záchrannou akci vymyslela chilská armáda. Podivné a v celém tom úmyslně a dlouhou řadu let propagovaném antiamerikanismu vlastně běžná praxe, tomu  se říká "objektivní" zpravodajství. Kde jsou doby blokády Berlina, bez americké letecké pomoci už dávno bašta komunismu, kde je nadšené přivítání Kennedyho v Berlině či poslední velká pomoc na Haiti? Zato o provokaci podvodně zvoleného a popravami i ukamenováním žen proslulého iránského prezidenta na izraelské hranici, něco nemyslitelného v civilizované společnosti, píše zevrubně celý světový tisk, bez jeho odsouzení. Myslím na své vnuky a dnešní generaci dětí, čeká je smutná budoucnost.


Václav Hora, Frankfurt, 16.10.2010
____________________________

JAN WERICH 1965:  Abychom nepopudili.


“Tak jako vždy, když Spojené Státy někde někoho zachrání, případně vytáhnou z kaše naše "objektivní" media mlčí. Četl jsem články o zachraňování chilských horníků. V žádném nebylo poznamenáno, že po žádosti chilské vlády Spojeným státům o pomoc, tato vláda okamžitě odvolala odborníky z Afganistanu, kteří tam hloubí studny, a  kteří po příletu ve dne v noci během dvou měsíců zdolali vzdálenost k uvězněným horníkům, a zachránili je. U nás se konstatuje " sláva horníci jsou zachráněni." Ano sláva. Našim médiím hanba v roce 2010.“ Karel Mrzílek

 

( http://vaclavek.blog.idnes.cz/c/159690/Dekuji-Ameriko.html )

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.