Tříletý chlapec je kvůli nadměrnému sledování televize odříznutý od svých vrstevníků a žije si ve svém světě, kterému kraluje dětský seriál Mašinka Tomáš. Chlapec po většinu času pouze bezcílně chodí a opakuje fráze ze svého oblíbeného televizního seriálu.

Lékaři se obávají, že přemíra sledování televize bude mít dlouhodobý vliv na rozvoj jeho osobnosti a komunikační schopnosti. Max nyní dokola opakuje Tomášovu větu, že "chce být užitečný a pomáhat lidem" či jako oddané Tomášovy vláčky Annie a Claribel říká: "Cítíme se tak plní, cítíme se tak plní."

Chlapec, který žije v USA, je nyní léčen specialisty v Kalifornii. Ti jsou stavem chlapce natolik zneklidnění, že popsali jeho chování ve specializovaném lékařském magazínu Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics.

Matka chlapce nechávala dívat na televizi tak dlouho, jak chtěl. A co víc, Maxův případ není nikterak výjimečný a dodávají, že děti, které příliš sledují televizi, mohou v budoucnosti trpět poruchami učení. Někteří lékaři pak věří, že je problém tak vážný, že by se děti mladší dvou let neměly dívat na televizi vůbec.