Pokusili se o dehonestaci K 213 v ČT – neúspěšně

 

V tuto středu 19. května referovala ČT ve večerních hodinách mj. i o sdružení K 213 v rámci dokumentu z cyklu Ta naše povaha česká – „Slabší v ofsajdu“, na který nám nyní chodí do redakce velké množství reakcí našich čtenářů – nejen našich členů. 

V pořadu bylo vidět celou řadu známých tváří a bohužel také „známých firem“, které mají na svědomí řadu lidských neštěstí – zvláště neštěstí zcela nevinných malých dětí. Za všechny jmenujme extrémistickou feministickou organizaci fašistického typu ROSA (která navádí psychicky slabší a osobnostně nezralé ženy k rozvodům a pod svým vedením, které připomíná sektářské praktiky i k těžké indoktrinaci dětí proti jejich otcům) či již snad padesátiletou advokátní koncipientku a feministku Spoustovou, která např. ve svém osobním životě naváděla své děti k tomu, aby kopaly do vlastního otce – opravdu (nikoliv obrazně) fyzicky na příkaz „matky“ Spoustové to také ty děti nakonec po silném psychickém nátlaku dělaly.

Na druhé straně byl dán také prostor mluvčímu K 213, Ing. Jiřímu Štefkovi. Celý jeho cca půlhodinový rozhovor pro ČT, z kterého v pořadu něco citovali, máme natočený a příležitostně ho pro srovnání s prací České televize uveřejníme.

Na závěr dokumentu bylo referováno i přímo o K 213 s tónem naprosto jasným: Jak to, že se nám ti zlí a hrozní muži, ti sprostí násilníci, kteří chtějí vychovávat vlastní děti, takhle sdružují. Všechny reakce občanů i mimo K 213 a dokonce i vzdálených jakémukoliv otcovskému hnutí se pak shodují v jednom: „Z pořadu bylo jasně cítit, jak jim existence K 213 vadí, jak oficiální struktury, kterým ČT poklonkuje, prostě štvete. A to je dobře! Lidé už zase umí číst mezi řádky – znamená to, že děláte svou práci proklatě dobře.“ , říkali nám spontálně lidé.

Podobně již dlouhodobě, ale v poslední době stále otevřeněji a přímo očividněji cítíme také neskutečný vztek a přímo sžíravou nenávist soudních struktur proti našemu sdružení. Je cítit z každého pohledu soudců v soudních budovách, pomalu z každé písemnosti justičních struktur, z každého jejich projevu i méně významného. Až je to zpravidla komické – zvláště, když už se např. soudce uchyluje k fanatické dětinské šikaně.

Ale kdo se takto zpravidla chová? Lidová přísloví hovoří o řádně potrefené huse. Náš mluvčí zase vypráví moudrá slova jeho profesora matematiky na vysoké škole, který své žáky vlídně poučoval: „Víte, když někde vyslovíte svůj názor, svůj postoj a nic tím neriskujete, protože nikdo proti vám nevystoupí a zlým nebude vadit, tak jste ten názor vůbec nemuseli říkat. Z největší pravděpodobností je zbytečný – je prostě nejspíš k ničemu.“

Konec konců Ježíš Kristus byl také obrovsky nenáviděn, protože konal dobré věci a říkal i pro mravně slabé a ničemníky nepříjemnou pravdu. Nakonec ho jenom proto ukřižovali, ale on dokázal změnit svět ten náš vezdejší k lepšímu.

První mučedník Štěpán (kterého si připomínáme poslední vánoční svátek) byl pro totéž kamenován. Nikterak neustoupil, ale před smrtí se za své mučitele stačil ještě pomodlit.

Takže přesto, že se nás snažili v ČT poplivat, neuspěli neb lidé u nás v krásné zemi české nejsou hloupí a my nyní ten pořad inzerujeme našim čtenářům, kteří ho neviděli, ke zhlédnutí.

Před tím však ještě nabízíme několik reakcí od občanů, které nám došly do redakce:

 

Pořad na ČT 2 – Ta naše povaha česká – Slabší v o ofsajdu:  Naprosto povrchní, plující jen na povrchu problému. Nic neřešící žvanění. O.

Přátelé, dnes jsem koukal na reprízu, bohužel to nemohu přeposlat, ČT to ještě nemá v archívu. Musím se omluvit, Šmolka tam nevystupoval, nýbrž Humhal, což je stejnej křivák. Náš mluvčí tam vystupoval naprosto k věci, pokud je jeho ex Milena i ona dostala prostor. Nic moc. Závěr pořadu se docela dlouho věnoval K 213, ale ten kokot Humhal, kterej to komentoval, mluvil o lize mužů. Přitom na obrazovce byly jasně vidět stránky K 213, i s jednotlivými články. O.

 

Pořad „Slabší v ofsajdu“, uvedený na ČT 2  19.5. ve 20,00 hod.

V pořadu nejprve zaznívá výpověd ženy, která byla vystavena psychickému týrání ze strany manžela. Následně přidávají svoje komentáře a výpovědi psychologové, soudkyně Kamila Horká (také v pořadu u Jílkové s Kovářovou), dlouholetý náměstek MPSV MUDr. Marián Hošek, matka  a otec v době při partnerském rozchodu a advokátka Ivana Spoustová.  Neinformovaný divák může získat snadno zkreslený dojem z účelových argumentů a může vnímat jenom  jednostrannou informaci o slabém postavení týraných žen. Jako by týraní muži neexistovali? Pod snůškou zavádějích argumentů a podpásových nepravd  pak uniknou pozornosti opravdu zvláštní názory. Uvedl bych některé z nich.

Matka dcer byla vystavena psychickému týrání, chybí mi však vyjádření druhé strany. Možná, že nebyl zájem ze strany otce o vlastní výpověď. Přesto jsem překvapen následným tvrzením matky, že pro ni bylo hrozné zjištění, když pro starší dceru byla rozhodnuta střídavá péče? Vadil jí stejný časový podíl otce na výchově dcery, nebo se bála týrání vůči ní? Nějaké týrání dcery nenastalo. Nelíbila se jí pak podpora dcery ze strany otce a jisté rozmazlování dárky.

Náměstek Hošek s nelibostí konstatuje, že se nespokojení otcové  dokonce sdružili do klubu a panicky se obává  vyslovit i jeho název K 213.  Vůbec mu asi nedochází, že jsou to slušní tátové, kteří jsou důvodně nespokojeni s narušováním a omezováním kontaktů se svými dětmi, snaží se stav změnit a  spojil je společný cíl. Avšak panu Hoškovi přidělávají práci, kterou neumí, nebo nechce řešit a přináší mu to asi další problémy a narušuje jeho klídek. Tátové, kteří se o děti nezajímají a nepožadují umožnění kontaktů s nimi, jsou pro něj asi lepší. Název sdružení K 213 je pak autory uveden při záběrech z reportáže zpravodajství o blokádě Nečasova ministerstva. Také názvy Liga otců a Spravedlnost dětem jsou postupně odtajněny, byť s negativním podtónem a dehonestací skrz výřezy obrázků karikatur a účelově vytržených části textů ze stránek K 213 a Spravedlnost dětem. Nicméně trochu pozornému divákovi neunikne informace o  existenci internetových sránek otcovských sdružení a jistě si je dokáže následně vyhledat a posoudit jejich obsah sám. Kdo si obdobnou zkušeností neprošel osobně, může mít nejprve určité pochyby, protože uvedené informace vypadají skoro až nepravděpodobně. Obeznámení a zkušení bohužel již dávno vědí, že uvedená fakta popisují pravdivě současný ubohý stav a mnohé nezákonnosti ze strany justice,  pracovníků OSPOD, státního zastupitelství a policie. Kdo by nevěřil psanému textu, může shlédnout mnoho videozáznamů, např. o zakazování pořizování zvukových záznamů v soudní síni, napadáni pokojné veřejnosti soudních jednání atd. 

Soudkyně Kamila Horká se obává vlivu skupin otců na legislativu a přijímání zákonů? Jsou to snad občané jiné kategorie, zbavení svých práv, aby se nemohli podílet za změně zastaralých a překonaných  zákonů?  Mluví o střídavé péči jako o „módním trendu“ a nevyzkoušené kvalitě. V České republice určitě, ale co v mnoha státech Evropy a v Americe? Tam to už dávno není  nějaký neznámý módní trend a společností je střídavá péče kladně přijímána a hodnocena.

Paní soudkyně zde skrz svoje vyjádření dává plně za pravdu vzácně kritickému názoru advokátky Ivany Spoustové, která se zcela přidává na stranu kritiky otců vůči neodbornosti soudců a jejich průtahům v jednání.

Zoufale vyznívají některá nesprávná stanoviska psychologů a humorně působí jejich povzdech na malé finanční ocenění posudků. Mnozí občané již poznali, jaká se obdrží kvalita  za předražené posudky některých pseudoodborníků.

Vyvážený čas dostali matka s otcem pro vyjádření svých názorů v momentální situaci při rozchodu. Matka sice nelibě nese, že otec uplatňuje zákonná procesní práva a podsouvá nesprávný závěr, že jenom on je zodpovědný za průtahy a zdlouhavé řízení.

Autoři promíchali několik témat, zůstali hodně na povrchu naznačených problémů a často dochází k záměrnému zkreslení. Nevím, co bylo skutečným záměrem a plánovaným sdělením divákům?  Oproti autorům vidím, že do postavení mimo hru a spokojenou občanskou společnost se dostávají všechny osoby, které jsou postiženy negativy partnerského rozchodu a následně se dostanou do likvidačního soukolí advokátní a soudní mafie. Není to jenom jeden z partnerů v některých smutných až tragických případech. Jsou to nakonec všichni zúčastnění při rozchodech, kdy jedna osoba dokáže negativně ovlivnit život druhého partnera, dětí, prarodičů a nakonec i sebe. 

Dokument přesto není  nezajímavý a úplně špatný, je možné ho shlédnout na uvedeném odkazu a učinit si vlastní úsudek.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/410235100011009-ta-nase-povaha-ceska/

 

 

 

 

 

 

A.M.