Solidarita grázlů je nejsilnějším lidským poutem

Kdo se včera díval na pořad na ČT 1 "Tajné akce StB" o vynucování spolupráce na katolickém faráři Altrichterovi ze Štramberka, pochopil (pokud to ještě náhodou netušil), o čem je naše justice.

Jeho mučitele se dodnes "nepodařilo" odsoudit, protože si prostě soudy jejich kauzu 10 let přehazovaly, až byla promlčena (kdo zná patnáctileté stíhání paní Paterové v Ústí, nemůže ho to překvapit) a úhlavní mučitel pracuje u policie dodnes.
To jen abychom věděli, kdo tady "dozírá na zákonnost a pořádek" - mafiánská banda grázlů, kde vrána vráně rozhodně oči nevyklove.
A jak to dopadlo, když dokonce městská (!!) státní zástupkyně spáchala úvěrový podvod (výraz banda grázlů při označení státního zastupitelství tedy není vůbec od věci, ba je to výraz hmatatelně doložielný), to názorně popisuje včerejší Právo.

Srovnejme to s desítkami trestních stíhání, která proti našemu předsedovi totéž Městské státní zastupitelství v Praze rozjelo a stále dokola rozjíždí, byť stále dokola se stejným výsledkem.

Za peníze vás všech.

31. VIII. 2009 - Právo - Zpravodajství - str. 02 - Radim Vaculík:

Žalobci zastavili stíhání kolegyně obviněné z podvodu

Nestává se příliš často, aby se do křížku se zákonem dostal státní zástupce, který má jeho dodržování hlídat.
Do takové situace se dostala žalobkyně z Městského státního zastupitelství v Praze. Z celé situace nakonec vyvázla s čistým štítem.
Policie ji loni v srpnu obvinila z úvěrového podvodu, ale dozorový státní zástupce z Prahy 7 její stíhání letos v dubnu zastavil. Právu to potvrdila šéfka zastupitelství v sedmém pražském obvodu Jiřina Fronková.
Žalobkyni podle informací Práva nehrozí ani kárný postih, protože nikdo z jejích nadřízených nepodal v zákonné lhůtě proti ní kárnou žalobu. Jednání této ženy tak už je kárně promlčeno. Státní zástupkyně se tak mohla vrátit zpět do své funkce, o kterou předtím dočasně přišla rozhodnutím bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS).
Policisté ji původně podezírali z toho, že podvedla banku, od které si půjčila čtyři milióny korun. Splátky sice dodnes splácí, ale problém nastal předloni, kdy se bance zaručila místo svým majetkem domem svých rodičů.
Nemovitost totiž byla hlavním bodem majetkového sporu mezi rodiči a původním vlastníkem objektu. Padlo dokonce soudní rozhodnutí, že rodiče mají část domu původnímu majiteli vrátit.
Tím, že tuto skutečnost žalobkyně úředníkům v bance nesdělila, měla podle policistů vědomě uvést finanční instituci v omyl a spáchat úvěrový podvod, za který jí hrozilo šestiměsíční až tříleté vězení.
Žalobce z Obvodního státního zastupitelství v Praze 7 měl ale na věc nakonec jiný názor.
„Nemusela vědět, že dům jako zástava je předmětem sporu a že jeho část získal zpět původní majitel. V katastru nemovitostí to totiž ještě nebylo zaneseno. Nedokázali jsme jí tedy, že to věděla,“ přiblížila důvody zastavení stíhání šéfka žalobců z Prahy 7 Fronková.