Píše mi telátko z Ameriky


Od: Ross Hedvicek <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Posilam link na clanek

http://hedvicek.blog.cz/0908/pisou-mi-telatka-z-ceska

________________________

Dobrý den, pane Hedvíčku,

věřím, že Vás název mailu neodradí od jeho dalšího čtení, ale dovolil jsem si menší repliku na Váš mail, který jste mi poslal s oznámením Vašeho nového článku téhož názvu.

Konečně, ta replika se mi i docela hodí - neboť mne nenapadlo lépe, jak označit někoho, kdo vytrvale háže všechny Čechy do jednoho pytle (asi jako rakouští obchodníci v pohraničí s nápisy : Zde se nekrade" - a pak je máme za to milovat a neházet je do jednoho pytle zase my, že ?) a kdo je unisono považuje za přitroublé hlupáky, kteří to dokonce mají geneticky podmíněno. Takové pojetí mi silně připomíná idee bezbřehého rovnostářství - a jejich posledním hlasatelem tady byli komunisté - to jen abyste věděl, kam se začínáte blížit.

Nebudu s Vámi polemizovat o tom, že je u nás fůra přihlouplých mladých lidí, kteří vlastní vinou neví nic o naší historii, a to dokonce ani o té nejnovější, o které by vědět mohli a měli.

Na druhé straně nelze přehlédnout ani to, že nás vytrvale kritizuje jedno telátko z Ameriky, které samo nehne prstem a jehož rozhled je dán přivezenými Lidovými novinami a blogy na stránkách neokomunistické Mladé fronty.

Abych šel k podstatě věci : Obsah Vašeho mailu - tedy i článku o telátcích z Česka - je - alespoň v mém případě, ale i v případě řady jiných mých známých - nošením naprosto zbytečného dříví do lesa, protože ty lidi z videí buďto osobně znám, nebo jsem jejich příběhy podrobně poslouchal jaště za Komančů z vln Svobodné Evropy, a tudíž je dopodrobna znal. Včetně termínů soudních líčení a vynesených rozsudků.

Zastavím se jen u posledního z nich - Vladimíra Hučína - a to proto, že ten se utkal už nejen s Komanči klasickými, nýbrž i s těmi neoklasickými, se kterými vedeme válku - jak asi uniká Vaší ctěné pozornosti - i my.

Pokud jde o počet dnů ve vazbě strávených Vladimírem Hučínem v době po tzv. Sametu, pak to je jediný bod, ve kterém třeba mě osobně - zatím - převyšuje. Ale tím to také končí.

Pokud jde o počet zahájených, zjevně vykonstruovaných trestních stíhání, pokud jde o počet zprošťujících rozsudků a i těch různých podmínek, které Vám dají jenom proto, aby Vám nemuseli platit náklady trestního stíhání, pak dnes již může zblednout závistí nejen Vladimír Hučín, ale i ti dva kolegové, které máte ve svém videu, tedy Jiří Wolf a Jiří Gruntorád.

A Vás to kupodivu vůbec nezajímá. Anebo o tom - v horším případě - dokonce vůbec nevíte - protože Váš rozhled je - jak už jsem výše uvedl - dán blogy Mladé fronty, přivezenými Lidovkami a maily od hloupých telátek, která byla, jsou a budou v každé době a v každé zemi (o Americe ani nemluvím, protože ta je jimi přímo pověstná a pár jsem jich už taky potkal) - a to všechno v době, kdy je každému dostupný internet.

A zvláště pak pro někoho, kdo na něm denně mnoho hodin zjevně leží, by vyhledávání objektivních a nezcenzurovaných informací mělo být naprostou samozřejmostí.

Vy kupodivu necítíte potřebu vyjadřovat se ke stále novým trestním stíháním, která vzteklá justice neustále dokola rozjíždí (viz naposledy http://www.k213.cz/start.php?act=read&art=1616) , zatímco trestní stíhání osob, o kterých píšete, jsou dávno všeobecně známou historií, což se také dá vyložit tak, že s těmi novými vnitřně souhlasíte a že se Vám dokonce líbí.

Anebo - že o nich - jako to naivní telátko - nic nevíte a dál si klidně spíte v nevědomosti blogů z Mladé fronty.

No - a to je tak asi všechno, co jsem Vám chtěl napsat.

Klidně si dál spěte s 20 a více let starou historií, protože žhavá současnost jde zcela zjevně mimo Vás.

S pozdravem


Ing. Jiří Fiala
_____________________

Telátko z Kojetina (a dnes z Floridy) :

A dnes na Floridě. O Česku napsal Ross Hedvíček pár docela hezkých postřehů, vše se nedá zahodit, ale právě, že všechno má u něho své ale. Jeho internetovou činnost jsem poznal kdysi před deseti lety, kdy jsem uvěřil, že Petr Cibulka je bojovníkem za pravdu, za spravedlnost. Ross Hedvíček s ním sdílel databázi estébáků, známých pod názvem "Cibulkovy seznamy", které autorizoval sám dokonce Jan Ruml. Historie seznamů je na větší debatu i na větší odbornou rozpravu - a to hlavně v otázce "proč se vláda, a potažmo s ní Jan Ruml, nesnažila seriozně rozkrýt podsvětí StB, které dnes, po syntéze s dalšími elementy hospodářské kriminality nebezpečně prorostlo do státní administrativy - a také policie a justice?"

 

S tou jeho kritikou Čechů lze souhlasit, nelze však souhlasit jen z generalizováním a házením všech "do jednoho pytle"...použil bych jinou formulaci pro popis dnešního stavu české společnosti: Je demoralizována, je to společnost úpadku, kde velké procento obyvatel tvoří "lidský devastát". Jinými slovy několik generací nejen komunismu, ale toho všeho, co vedlo k němu už o hezkých pár desetiletí dříve, a to je ateizace národa a fanatický atikatolicismus, od kterého vedla cesta k popírání přirozeného práva, cesta k falešnému chápání pravdy (jako čehosi, co je absolutního, co vzniklo před člověkem a co je na něm nezávislé, tedy nezávislá skutečnost).

Pokud jde o tuto internetovou publicistiku kolem causy Hučín, připadalo mi to,  a byly i indicie, že tajné služby se snažily kolem Vladimíra Hučína vytvořit jakýsi kruh lidí, který měl kontrolovat tok informací o případu od něho atd. A v internetové publicistice odstřelovat kohokoliv, kdo jim nepasoval. A s tím je z povzdálí spjat Ross Hedvíček. Nechci si hrát na soudce, neboť na případu Petra Cibulky jsem se sám přesvědčil, jak zdání i publicita mohou klamat -  jak její protagonista může být i úplně někým jiným, duševně, intelektuálně a opravdovým  smýšlením někým zcela jiným, než jak je vnímán. A to jsem měl možnost tyto osoby potkat zblízka -  a což teprve lidé za mořem? Viděli jen Cibulku-spravedlivého bojovníka proti novodobé postsametové skryté totalitě a nikoliv synka dlouholeté estébačky, jejíž údaje ze svého seznamu,  jehož duplikát měl Ross Hedvíček uložen, z pověstných seznamů vymazali.  Ne, že bych minulost rodičů stavěl za prokletí, rozhoduje chování a činy dnes, zítra - a jestliže se nezměnily, pak je akorát minulost rodičů možným vysvětlením otázky  "kde se takové chování, takové způsoby, takové (ne)myšlení mohlo u dotyčného vzít? Jenže: Neodbíhejme od tématu, i když má spoustu odboček, jaké k odbočení přímo svádí. Tema zní: Koho všeho Cibulka ještě ze seznamů StB vymazal, a případně Hedvíček vymazal - nebo případně ponechal? Ovšem to je otázka, na kterou bych sám rád slyšel svědectví samotného Hedvíčka. Tady jsou totiž otazníky, směřující k otázce finální: Kdo je Ross Hedvíček opravdu?      

A otázkou Rossovi Hedvíčkovi mohu úvahu i uzavřít: Najde  Ross Hedvíček cestu pomoci těmto jedincům? Bylo by to záslužné!
 
Zdraví VL.K.   
_____________________
     Moc dobře napsané...

lépe by jsem to nenapsala. Konecne mu to nekdo sdelil na plnou  "hubu" !!   Alena

_____________________

Diky pane Fialo,

napsal jste to i za mne. Jen bych doplnil, ze Vladimir
Hucin bojuje stale proti daleko silnejsimu nepriteli - nejen proti ceske
justici. Obojiho je třeba. Proto bych porovnaval ci srovnaval opatrneji.
Bohuzel je to tak, misto aby pan Hedvicek pomahal tem co skutecne delaji - a
tech neni v zadne zemi nikdy dost - paradoxne pomaha tomu spatnemu co sam
kritizuje - nemotivuje k naprave, ale motivuje k necinnosti, pasivite a
odevzdanosti, byt nechtene. Nema denni kontakt s prostredim, to se nemuze
neprojevit. Obcas pise hodnotne a potrebne veci, ale prave obcas. Tvrdi, ze
je American, ale svym projevem (formou a obsahem) ukazuje, ze je daleko vice
Cechem nez Americanem, resp. ze zustal Cechem, kdy z chovani elitnich
Americanu, jejich postupu a zpusobu mnoho neprevzal. Skoda.



S pozdravem

Jan Sinagl
____________________