Vánoční prohlášení K 213 k americkému radaru

 

Hejtman Sč kraje                                                              
MUDr. David Rath + zastupitelstvo (rada) Sč kraje              

                                                     Na vědomí :    - Parlament ČR
                                                                              - Vláda ČR
                                                        - velvyslanectví USA v Praze

                     P R O H L Á Š E N Í

K usnesení vedení Středočeského kraje o odmítnutí poskytnutí území tohoto kraje pro ozbrojené síly USA za účelem zřízení radarové základny v ČR vám sdělujeme následující :

-         Krajské zastupitelstvo není kompetentní rozhodovat o záležitostech celostátního významu a dosahu, jakým bezesporu je obrana země či plnění našich členských závazků vůči našim spojencům v NATO.

-         K takovému rozhodování je příslušný pouze Parlament České republiky a jím pověřená vláda.

-         Do krajských voleb nešla ani jedna ze stran, jež dnes o kraji rozhodují, s programem likvidace plánované americké radarové základny, a tudíž nemá k takovému rozhodování žádný mandát.

-         Takové stanovisko zpochybňuje naši důvěryhodnost coby členské země atlantické aliance, je proto v rozporu s životními zájmy České republiky i českého národa, často v minulosti žijícího pod cizí nadvládou, a proto je v konečném důsledku stanoviskem poškozujícím Českou republiku i český národ jako celek.

-         Protože naše sdružení má svoje sídlo na území Středočeského kraje, odmítáme, aby tato hrstka levicových polozrádců hovořila i naším jménem a americké straně nabízíme, aby – pokud nenajde jinou vhodnou lokalitu – vybudovala tuto základnu na katastru naší obce, obce Košík v okrese Nymburk,  kterou již výrazně proslavilo sídlo našeho sdružení. 

-         Pokud se americká strana rozhodne využít této nabídky, těšíme se na další plodnou spolupráci při výstavbě této základny, jakož i na rozkvět celé oblasti, který stavba této základny a následná četná a dobře placená místa civilních zaměstnanců americké armády , dostupná okolním obyvatelům, jistě přinesou.

Krajskému zastupitelstvu i hejtmanovi Rathovi osobně sdělujeme, nechť se laskavě starají, o co mají, tedy o silnice, školy a nemocnice v kraji. Mají co dohánět.

Za sdružení K 213 :

Ing. Jiří Fiala                                      Ing. Jiří Štefek
předseda sdružení                               1. mluvčí sdružení