Soudy se začaly samy vylučovat

 

Jak už asi víte, nymburská policie nás zadržela na asi tři hodiny, během nichž nám sdělila "podezření ze spáchání trestného činu bránění v užívání nebytového prostoru", z právního hlediska jistě to zajímavý akt, kterým nymburská policie přispěla k obohacení jinak  asi chudého trestního řádu.

Následně se vyloučila nymburská okresní státní zástupkyně Pinkasová (její kolegyni Novotné to ovšem nezabránilo podat na mě obžalobu v jiné věci, a sice podle § 213, což je pro předsedu K 213 jistě věcí profesní cti) a spis se ocitnul na Vrchním státním zastupitelství v Praze.

Státní zástupce JUDr. Vladimír Vaníček rozhodl, že věc přidělí OSZ pro Prahu 4 - k čemuž jsem mu napsal, že to je fakt smůla, protože jednak OSZ P-4 sedí v jednom baráku s OSZ pro Prahu 9, které bylo vyloučeno už přede dvěma roky a jednak že vzhledem k vyloučení městského soudu z našich trestních kauz by chudinka státní zástupkyně neměla kam podat obžalobu, neboť soudu pro Prahu 4 by chyběl nadřízený orgán, tedy odvolací soud.

Obsah sdělení byl zjevně nad možností chápání státního zástupce , takže mi napsal, že pro něho je věc vyřízená. Odepsal jsem mu, že pro mě taky a že se tudíž už není o čem bavit.

Do této plodné diskuse vstoupila obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 JUDr. Blanka Valsamisová, která během jediného dne (!!) vypracovala a podala návrh na naše potrestání - kam jinam než na soud pro Prahu 4.  

Usoudil jsem z toho, že na státním zastupitelsví pro Prahu 4 se musí nudou kopat do zadku, protože vyřízují věci v rekordní lhůtě jediného dne, včetně prostudování spisu. A to - prosím - sama obvodní státní zástupkyně, tedy místní velitelka !!

Napsal jsem jí k tomu jen sdělení o neplatném právním úkonu a o tom, že další školení ve věci trestního práva  jí už zadarmo  poskytovat nebudu.

Načež dnes přišlo usnesení Obvodního soudu pro Prahu 4, že ten se z věci vylučuje a věc postupuje k rozhodnutí Vrchnímu soudu v Praze.

Připomeňme jen, že ten už jednou poslal naši kauzu pro jistotu až do Českých Budějovic.

______________________

Když jsem byl před pěti lety obviněn z únosu, ta pravá sranda nastala teprve poté, co se z věci začaly - úplně stejně jako nyní - vylučovat státní zástupkyně.

Jen pro pořádek doplním věc jistě obecně známou - a sice že po dvou letech trestního stíhání věc tehdy skončila osvobozujícím rozsudkem a nemalým odškodným.

Škoda jen, že je dodnes nevyúčtovali těm kravám, které za tím tehdy stály.

Blanka Valsamisová už může začít šetřit. Bude na co.

Ing. Jiří Fiala