PROHLÁŠENÍ K 213 k propuštění mluvčího z vazby

 

 Občanské sdružení K 213 tímto děkuje prezidentu republiky za toto jedině správné rozhodnutí, kterým projevil svou státnickou vyspělost a moudrost, když konečně učinil přítrž bezuzdnému řádění justiční mafie z Prahy 9, která si zjevně myslela, že může našeho mluvčího bezmezně, beztrestně a donekonečna terorizovat. 

I když je propuštění našeho mluvčího z vazby na svobodu jistě krokem zásadním a důležitým, samo o sobě rozhodně nestačí a K 213 tímto vyjadřuje přesvědčení, že prezident republiky bude i nadále věnovat zvýšenou pozornost justici jako celku, neboť se nachází v katastrofálním stavu, čehož právě kauzy našeho mluvčího jsou nejlepším důkazem.

K 213 dále vyjadřuje přesvědčení, že je třeba tento poslední případ bezbřehé zvůle justičních struktur důkladně a beze zbytku vyšetřit a viníky, kteří prokazatelně sedí na obvodním soudě a obvodním státním zastupitelství pro Prahu 9, přísně, nekompromisně a příkladně potrestat – už proto, aby se jim v podobných kouscích do budoucna rozhodně zabránilo. 

K 213 tímto vyjadřuje svoje hluboké poděkování všem aktivistům i desítkám prostých občanů, kteří nezůstali k této bezbřehé justiční zvůli lhostejní a vyburcovali občanskou společnost k nebývalým projevům solidarity a podpory.

Zvláštní poděkování pak patří Luboši Paterovi, který se statečností frontového zpravodaje pořídil dokumentární záznam z událostí na soudě dne 27.4., které byly později proti našemu mluvčímu zneužity ke křivým obviněním, jež by se bez tohoto záznamu jen stěží vyvracela a dále Janu Šináglovi, který neúnavně burcoval občanskou společnost a masově šířil pravdivé informace o průběhu událostí, jakož i dopisy našeho mluvčího z vězení.

Pan Jiří Fiala touto cestou děkuje rovněž všem členům i nečlenům K 213, kteří mu poskytovali všestrannou pomoc a podporu, a to jak materiální, tak i psychickou, neboť obě byly pro něj v těchto těžkých chvílích velmi důležitými. Zvláštní poděkování pak adresuje těm, kteří jej po dobu jeho uvěznění nahradili v řízení občanského sdružení K 213 a těm, kteří udržovali v provozu webové stránky K 213, z nichž se za dobu uvěznění stal již masově vyhledávaný zdroj pravdivých informací. 

Poslední průběh událostí kolem našeho mluvčího pak K 213 považuje za důkaz, že občanská společnost není vůbec tak bezbranná, jak by se mohlo na první pohled zdát a že v boji se zdánlivě všemocnou justiční mafií má reálné šance na vítězství.

Tuto bitvu považujeme za vítězství velké, zavazující, válka se svévolnou a nabubřelou justiční zvůlí však v neztenčené míře pokračuje dál.

 

 

       Ing. Jiří  Krám
      pověřený tiskový mluvčí K 213

 

 

V Praze a Hradci Králové, dne 30. května 2006