Záznam

 

Současně vyjadřujeme naše hluboké podivení nad skutečností, že když jsme se dnešního dne dostavili na OS 9, abychom záležitost projednali osobně, nebyl nikdo z vedení soudu přítomen, nebyla přítomna dokonce ani ředitelka správy soudu paní Stuchlíková. Byli jsme informováni informační kanceláří po desetiminutovém zjišťování o skutečnosti, že celý soud je na poradě svolané JUDr. Sváčkem, přičemž bylo evidentní, že o této skutečnosti informační kancelář informována nebyla. Tento údaj kancelář dr. Sváčka sice potvrdila, nicméně znovu vyjadřujeme náš údiv nad tím, že v úředním dni v pracovních hodinách není na soudě přítomen vůbec nikdo, s kým by se dalo jednat a vyslovujeme otázku, zda je nezbytná účast celého vedení soudu na poradě, kde se podle sdělení sekretariátu projednává tak banální záležitost, jakou je přestěhování soudu do jiné budovy. Současně podáváme stížnost na soudkyni JUDr. Helenu Svobodovou vtom smyslu, že odmítla podat jakékoliv informace nebo vyjádření, a to nejen osobně, ale dokonce i do telefonu. V této souvislosti vyslovujeme dotaz, jakým způsobem lze tedy předmětné informace získat, když ne u věc vyřizující soudkyně.

 

Žádám tímto předsedu Městského soudu o neprodlené zjednání nápravy a okamžité vyřízení obou předběžných opatření. Současně ho žádám, aby přijal taková opatření, aby jím řízený OS pro Prahu 9 plnil alespoň základní funkce, ke kterým byl ustanoven. Podotýkám a současně informuji předsedu Městského soudu, že již z roku 2004 existuje pravomocný rozsudek, ve kterém byla Česká republika odsouzena právě v důsledku dlouhodobé nečinnosti OS pro Prahu 9 v souvislosti s případem dětí Fialových a nevydávání předběžných opatření.

 

Vyrozumění o přijatých opatřeních si přeji v zákonné lhůtě zaslat na svou trvalou adresu.

 

Jednání na OS Praze 9 i zápisu na Městském soudě byl přítomen pan Jan Šinágl. Svědek byl přítomen i jednání 31.3.2006 u OS pro Prahu 9.

 

Stěžovatel: Ing. Jiří Fiala

 

Svědek: Jan Šinágl  

 

Sepsala: Eva Kašparová