MSP ČR – Mgr. Bolková

K č.j. 1712/2004-ODS-DOH/27 Vážená slečno,Nevím, zda bylo účelem Vašeho dopisu ze dne 9. ledna přesvědčit mne o stále se posouvajících hranicích nemožného jak v justici, tak i na ministerstvu spravedlnosti, ale v tomto směru bych šetřil papírem i úsilím, neboť dávno všichni víme, že to, co je jinde na okamžité vyhození ze zaměstnání, je v justici přijatelným standardem nebo dokonce kýženou metou.

Nejen že Váš dopis – jako ostatně všechny předchozí – vůbec nic neřeší (což asi ani neměl), ale na rozdíl od dřívějška není ani vůbec jasné, k čemu by se měl vztahovat, přičemž opakovaně rozebíráte nesmysly, o kterých jsem MSP nikdy nepsal, aniž je pak o ně žádal (jako např. změnu rozsudku). 
Vrcholem je pak doporučení, abych se obracel na právníka, přičemž otevřeně přiznáváte, že nejen Vy, ale i celé ministerstvo spravedlnosti, otevřeně rezignujete na to, za co Vás stát platí, tedy na organizaci a dozor nad výkonem práva a spravedlnosti u nás.
Vzhledem k tomu, že Vy osobně jste „vyřizovala“ napadení mé osoby justiční stráží na soudě pro Prahu 9 ze dne 4. dubna 2005 a dodneška jste nic nevyřešila, nemůžete se pochopitelně divit, že se po řešení ptám opakovaně a budu tak činit i prostřednictvím soudu, kam Vás a Vám podobné budu předvolávat k podání vysvětlení, když ho zjevně nejste schopna podat jinak.
Pokud neumíte v bezdůvodném napadení ve veřejné budově rozeznat trestný čin, svědčí to nejen o Vaší evidentně nulové právní erudici, ale také o kvalitě výběrového mechanismu státní správy, která – při splnění všech předepsaných kritérií – zaměstnává evidentní diletanty a osoby pro výkon jakékoliv funkce zcela neschopné, přičemž po nás chce, abychom tyto nuly  ze svých daní platili.
Pokud mám Vaše rezignující stanovisko považovat za bernou minci a oficiální postoj ministerstva spravedlnosti, bude jistě na místě úvaha o zrušení a likvidaci tohoto zjevně nefunkčního a zcela zbytečného orgánu, smyslem jehož existence je výhradně udržení sebe sama a platů svých diletantských zaměstnanců, kteří by v každé zdravé firmě byli zadarmo drazí.
Jak jsem již uvedl, vysvětlení Vaší apatické letargie budete napříště podávat u soudního jednání a před veřejností.
 
S pozdravem
 Ing. Jiří Fiala