v zemích s vysokou kvalitou života je také nejvyšší účast mužů na péči o děti

Vážený pane Jařabe, děkuji Vám – a to i jménem svých kolegů -  za Váš dopis ze dne 17. října, odpovídající na naši petici ze září 2005. S Vaším názorem, formulovaným ve Vašem dopise, totiž že „ v zemích s vysokou kvalitou života je také nejvyšší účast mužů na péči o děti“  nelze než se zcela ztotožnit a jako příklady uvést třeba skandinávské země.

Jan JAŘAB,
člen kabinetu Vladimíra Špidly

 
děkuji Vám – a to i jménem svých kolegů -  za Váš dopis ze dne 17. října, odpovídající na naši petici ze září 2005.
S Vaším názorem, formulovaným ve Vašem dopise, totiž že „ v zemích s vysokou kvalitou života je také nejvyšší účast mužů na péči o děti“  nelze než se zcela ztotožnit a jako příklady uvést třeba skandinávské země.
 
Na druhé straně, s použitím základů logiky -  a Vy jako vzdělaný člověk to jistě nebudete popírat - platí toto tvrzení  i obráceně a lze tudíž implicitně dovodit, že v zemích, kde je nízká účast mužů (otců) na péči o děti, je také celkově nízká kvalita života.
 
 V našich případech a v případech mnoha dalších našich členů je účast otců na výchově vlastních dětí nulová, a to ne proto, že by se o svoje děti starat nemohli či nechtěli, ale proto, že jim v tom obvykle značně přihlouplé a polovzdělané soudkyně po léta brání, a to se zneužitím kompletního mocenského státního aparátu, které mají z neznámých důvodů dosud k dispozici.   Brání jim v tom jménem České republiky, kterou Vy zastupujete na mezinárodní scéně. Proto mi dovolte, abych se zeptal zase já Vás :
 
Co Vy osobně jakožto reprezentant České republiky při EU hodláte učinit pro to, aby kvalita života u nás byla vyšší než nulová ? A co pro to hodlá učinit pan Špidla ?
 
Na okraj poznamenávám, že pokud toho hodláte učinit tolik, jako když jsem Vás ještě ve Vaší předchozí pozici požádal o pomoc v prosinci 2003, kdy mě totalitní justice uvrhla do vězení za procházku s vlastním synem, je to hodně málo.
 
S ohlédnutím se za Vaším jistě statečným činem, kdy jste se s nasazením vlastního zdraví zastal pasažéra metra jiné pleti proti útoku skinheadů , chci se Vás zeptat : Nechtěl byste se – až se vrátíte z Bruselu – stejně statečně prostřílet do českých věznic a vysvobodit z nich nevinně vězněné otce s tím, že bude jistě lepší, budou-li se starat o svoje děti,  nežli hnít v kriminálech pro buďto jinde neexistující trestné činy (jako např. podle § 213 TZ) anebo trestné činy, jež se nikdy nestaly anebo by k nim nikdy nedošlo, pokud by justice řádně fungovala a zajišťovala rovná práva všem občanům ( např. různé „únosy“ vlastních dětí apod.) ?
 
Mnoho úspěchů ve Vaší další práci na dobrém jménu naší republiky v zahraničí Vám i za ostatní přeje
 
 
 Ing. Jiří Fiala
současný mluvčí K 213