Dopis ÚMPOD : Podejte návrh na svěření péče otci !!

Jaký jiný otec už by si to zasloužil, když ne pan Jadlovský ?!! Který jiný otec se dokázal takto cele obětovat pro své dítě a postavit se zvůli justičních mafiánů, když ti se mu smáli do očí v ČR i ve Španělsku ... ?!!

 

______________

Dopis Zdeňku Kapitánovi odešel dnes do Brna :

 

Vážený pan

JUDr. Ing. Zdeněk Kapitán, Ph.D.

ředitel Úřadu pro mezinárodně-právní ochranu dětí

 

Vážený pane řediteli,

            Chci se na Vás obrátit ve věci případu p. Tomáše Jadlovského a jeho syna Mirka, v současnosti žijících v Arménii, tedy v exilu, a to především díky neschopnosti a podjatosti české, i španělské justice vyřešit jejich opatrovnickou kauzu uspokojivým a všestranně přijatelným způsobem.

Vzhledem k důkazům o výjimečnosti osobnosti jak otce, tak úměrně s tím i jeho lásky k synovi, kterému obětoval – zjevně rád – svou kariéru v diplomatických službách státu a v péči o něhož prokazatelně posunul hranice dosud myslitelného, když prokázal, že nejen že je schopen se synem emigrovat do vzdálené a neznámé ciziny, aby ho uchránil zničeného dětství feministickou justicí, ale také se tam o něj pečlivě postarat vzdor pronásledování, jemuž za to musel čelit jak ve své vlasti, tak i v celé EU, která tím devalvuje své hodnoty na zdravé rodině kdysi postavené, mám za to, že tento otec zasluhuje také zvláštní péči a zacházení vašeho úřadu.

Je zcela jasné, že skrytým vyhnáním zbytků své morální elity přichází republika zjevně o možnost se i v budoucnu kdykoliv mravně obrodit a že je proto nanejvýš v jejím zájmu, aby lidé takto výjimečných kvalit z ní neutíkali, ba ani v ní nebyli nadále pronásledováni, ale mohli v ní prožít poklidně svůj spokojený život poctivých lidí.

Žádám Vás proto, aby Váš úřad udělal všechno pro to, aby se p. Jadlovský mohl se synem co nejdříve v pořádku vrátit do své země, kde již nebude pronásledován.

V prvé řadě mám za to, že JE VE VAŠÍ KOMPETENCI  podat návrh místně příslušnému soudu – což je patrně Obvodní soud pro Prahu 5, případně Okresní soud v Chebu – na svěření nezletilého do péče svému otci, už proto, že žádná jiná varianta nepřipadá v současnosti fakticky v úvahu a mám za to, že výjimečné osobnostní, ale i výchovné kvality otce měl soud – i opatrovník – rozpoznat už dávno, a nemuselo k této nešťastné situaci vůbec dojít.

Po způsobu péče, který prokázala matka, je zajisté otázkou, zda je v zájmu nezletilého, aby mu s ní byl upraven styk, případně jakým způsobem – což, mám za to, že by mělo být také jediným sporným bodem a předmětem zkoumání opatrovnického soudu, všechno ostatní je víceméně jasné už na základě dosavadního vývoje skutečnosti a osobností obou rodičů.

Žádám Vás, abyste se v této věci osobně zasadil o posun ve věci a nedopustil, aby budoucí generace morálně silných jedinců musela vyrůstat – jako za 30-tileté války – v exilu, mimo svou vlast.

Dovoluji si pouze připomenout, že se naše sdružení pozitivně postavilo k Vašemu jmenování do Vaší současné funkce – v r. 2009 (na rozdíl od Vaší předchůdkyně, jak si jistě vzpomenete) – a také že – jako jedno z mála – sdílelo a podpořilo Váš názor ve věci dětí Michalákových, odebraných české matce v Norsku.

Věřím, že i Vy budete sdílet náš názor a přístup ve věci p. Jadlovského a jeho syna, neboť jsme si jisti, že jeho skutky už nyní vešly do historie otcovské lásky a obětavosti, prakticky vyvrátivší všechny navyklé spekulace a zažitá klišé postkomunistické české společnosti o tom, že otec je tu akorát k placení výživného, jinak se děti svěřují matce, neboť její láska se údajně s tou otcovskou vůbec nedá srovnat.

To je bohužel pravda, často ovšem v přesně opačném pořadí, než je toto klišé zamýšleno a většinově – u nás - vnímáno.

A pan Jadlovský to právě svým životem a svými počiny denně prokazuje.

V úctě a s pozdravem

 

                                                                                                          Ing. Jiří Fiala

                                                                                                       předseda o. s. K 213

 

______________

 

______________

 

 

 

 

Comments  

+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-29 16:54
Chaotická justice: :eek:


novinky.cz/.../...
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-30 09:27
Jan :

Ale podíval jsem se na Tvou stránku a s napětím jsem přečetl celý dlouhý rozhovor s Tomášem Jadlovským.

Ten člověk je mi velmi sympatický.

Přeji mu jeho úspěch, že může syna vychovávat, v Arménii.

Ale mám o něho strach: Aby lehkomyslně nevyjel z Arménie a aby mu syna nevzali. V tom, že podporuješ lidi jako je Jadlovský a McCrae a další potřební, je Tvá síla. V tom jsi nezastupitelný a tady máš velkou šanci ještě vykonat velké dílo. :-)
+1 # Naďa 2015-09-30 19:44
Velmi oceňuji činnost pana Ing. Jiřího Fialy a pomoc, kterou vynakládá do všech možných stran. Už tolikrát narazil na balvany naší společnosti, setkal se s nejhrubším trestem a přesto vytrvává a pečlivě skládá střípek po střípku mozaiku úspěchů. Příběh pana Jadlovského jsem přečetla a měla jsem z něj doslova husí kůži. Přeji mu do dalšího boje o to nejcennější, vlastního syna, spravedlivé ukončení tlaku na jeho otcovská práva a jeho synovi krásné a pokojné dětství. Velmi bych si přála, aby už nikdy nebylo třeba se stydět za Českou republiku. Ale zde bude zřejmě cesta ještě dlouhá a velmi trnitá. :sad:

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.