ANO, jste hrozná pakáž ...

Spodina, jaká s hnutím ANO vyplavala na povrch a zejména do státních úřadů, je vskutku neuvěřitelného charakteru a zjevně ještě o třídu níž nežli byla ta, kterou zaplavovala veřejnou správu ODS. Dá se říci, že mezi ní a současným stavem je - alespoň na MSp - jeden podstatný rozdíl :

Zatímco dříve měli pracovníci MSp alespoň základní potuchu o tom, jak by to mělo správně vypadat - a co tedy všechno porušují, když to tak nevypadá - dnes už nemají ani tu potuchu. Takže ani neví, jak by to mělo správně a ideálně vypadat, ani pak následně neví, co vlastně všechno porušují a jak funkční ústřední orgán demokratického státu vlastně vypadá (= má vypadat).

Především pak nemají základní potuchy o jednání s občany, které považují za obtížný hmyz, jenž je nutno co nejsprostěji vymést a vyhodit.

Jediné, co s těmito lidmi stouplo, je arogance a nadutost, která nabývá nezvyklých rozměrů bývalých poskoků a služebníčků, kteří nebyli dojmu, že TEĎ  udeřila jejich hodina a mohou si - zjevně beztrestně - všechno dovolit.

Konečně, stačí se podívat na jejich stranického šéfa, estébáka Babiše, aby člověk začal rychle tušit, co za lidi tak asi může soustředit kolem sebe.

A poslední události zvýraznily jeho kvality právě možností se k nim veřejně vyjádřit.

Kdo viděl jeho vystoupení a komentář k posledním teroristickým útokům ve Francii, musel vidět, že tenhle člověk není s to dát dohromady jedinou logicky vystavěnou českou větu. Natož pak celé stanovisko.

Kdo viděl pořad "168 hodin", a v něm jeho "otevření nové kavárny", musel jistě ocenit nejen zpřetrhaná a zmatená slovní spojení, bez logiky poskládaná k sobě, ale zejména jeho nový newspeak, jakési zkratkovité esperanto slovansko-románského původu, když například kavárnu označuje za "kafo", apod.

Reprezentant země, jak má být ...

To, jak jeho banda rozložila pražský magistrát, který prakticky přestává fungovat, je již vcelku obecně známo. Stejně jako jeho názorná ukázka feminismu v praxi - tedy k čemu je dobré do politiky dotáhnout dvě hloupé a drzé, ale o to více ambiciozní a arogantní baby přesně Babišova střihu - totiž estébačku Radmilu Kleslovou a ambiciozní, leč hloupoučkou Adrianu Krnáčovou, zvanou Krnda.

Mimochodem to, že tyhle dvě mohou - dosud trvale - reprezentovat hnutí ANO v Praze (byť si vzájemně jdou po krku), výmluvně vypovídá o tom, koho asi toto hnutí sdružuje.

 

Rozložené ministerstvo spravedlnosti, kde diletanto-experti z jeho hnutí řádí již přes dva roky, a to, jak vypadalo v pondělí, 16. listopadu, tedy bezprostředně po teroristických útocích v Paříži, jsme zdokumentovali na následujících snímcích :

 

 

 

https://youtu.be/v8B5FhRGCYY

 

https://youtu.be/hrnGIsV0A_Q

 

https://youtu.be/6p8uzCB_w_w

 

_______________________________

Dopis tiskové mluvčí Mgr. Tereze Schejbalové :

 

MSp – tisková mluvčí

Mgr. Tereza Schejbalová

 

 

Vážená slečno tisková mluvčí,

 

               Vaše stanovisko, které vydáváte i za stanovisko MSp, ze dne 13. listopadu t.r., se zakládá na zjevně nepravdivých údajích.

Vaše tvrzení, že dne 30. ledna 2015 byla do podatelny soudu doručena pouze část odvolání (jeho 1. strana), je lež.

Vaše tvrzení, že odvolání proti rozsudku i usnesení, nebyla datována, ani podepsána, je lež.

Vaše tvrzení, že u obou chyběla formulace odvolacího důvodu, je lež.

Obě odvolání – jak proti rozsudku, tak proti usnesení – byla dne 30. ledna 2015 řádně a včasně doručena do podatelny OS pro Prahu 6 a splňovala všechny náležitosti – především podpis zástupce odvolatele, odvolací důvody, odvolací návrh a datum ( i když datum není nedílnou, ani povinnou součástí odvolání, od toho mj. slouží podací razítko).

Hodláte-li nadále veřejně zastávat a presentovat lživé údaje, žádám Vás, abyste je prokázala.

Pro Vaši informaci uvádím, že to není vůbec poprvé, co MSp veřejně lhalo a podvádělo v soudních kauzách.

Jako příklad uvádím případ projednávaný pod č.j. 17 C 3/2011 u OS P – 2, kde vaše pracovnice Petra Mochanová tvrdila, že zápis, pořízený mnou a několika dalšími osobami osobně na MSp v listopadu 2010, jsme si vymysleli a zfalšovali (a to, prosím, včetně podacího razítka MSp!!!)– a to až do té doby, než ho objevil – kdesi ve spisu – ředitel vašeho odboru odškodňování, jistý Mgr. Jakub Severa – viz jeho mail ze dne 5. prosince 2014, zaslaný s omluvou mně.

Vzhledem ke dvěma výše popsaným případům, jakož i vzhledem k základní psychologické poučce, totiž že „podle sebe soudím tebe“, to vypadá, že hlavním pracovním nástrojem ústředního státního orgánu, majícího na starosti – paradoxně i symbolicky – ochranu práva a spravedlnosti – je lež a podvod.

Včera jsme se dostavili k natočení rozhovoru s Vámi právě proto, abyste mohla dané nepravdivé údaje vysvětlit, nebo doložit – tedy jak jste na ně přišla a čím je můžete prokázat. NIKDO  však na celém MSp údajně nebyl.

Nebyl nikdo na tiskovém odboru – což mě naprosto zaráží, zvláště za situace po útocích teroristů ve Francii – nebyl nikdo v sekretariátu ministra a nebyl nikdo, kdo by nám sdělil termín návštěvy u ministra spravedlnosti, jak nás na něj písemně odkázal Úřad vlády (viz jejich dopis ze dne 13. listopadu t.r.).

Dokument z této návštěvy jsme zaznamenali a zveřejnili.

Na základě výše popsaného se Vás chci zeptat na následující otázky :

 

1)    1)   K čemu je ministerstvo, které v pracovní, ba úřední den ( a tím všední pondělí jistě je) vůbec nefunguje a nikdo na něm není ?

 

2)      2) K čemu je ministerstvo, které veřejně presentuje podvodné a lživé údaje, jež následně nedokáže nijak doložit ?

 

3)      3) Kde byli zaměstnanci sekretariátu ministra v pondělí, 16. listopadu 2015 a jak to, že tento útvar – stejně jako Váš útvar (tedy tiskový) – vůbec nepracovaly ?

 

4)      4) O jaký předpis nebo zákon se opírá požadavek na písemné objednání se u ministra za situace, kdy byl na něj žadatel písemně odkázán Úřadem vlády ČR ?

 

Dále Vás žádám o odpovědi na další otázky, resp. o poskytnutí informací podle Zák. 106/99 Sb. (mou adresu i datum narození má MSp dávno k dispozici, tak je ani nebudu uvádět a odkazuji se na ně), a to buďto písemně, nebo v rámci rozhovoru na kameru.  

 

I.                 Kolik zaměstnanců má odbor dozoru a dohledu MSp, jaký je jejich průměrný plat, jaký je plat ředitele tohoto odboru a jaké jsou celkové náklady (mzdové a provozní) na tento odbor měsíčně ?

 

II.               Jakou kvalifikaci má současný ředitel odboru, Mgr. Radek Visinger, Ph.D. pro funkci ředitele odboru a jaká je jeho dosavadní profesní praxe (tedy na jakých místech předtím pracoval a s jakým výsledkem ?)

 

Věřím, že s odpověďmi na položené otázky se snadno vypořádáte.

K natočení rozhovoru se dostavíme v termínu, který Vám bude brzy oznámen.

 

S pozdravem

 

                                                                                                                       Ing. Jiří Fiala

 

 

V Košíku, dne 17. listopadu 2015

 

 

 

_____________________________

 

Předchozí mail slečny tiskové mluvčí ze 13. listopadu :

 

Vážený pane inženýre,

děkuji, že zároveň s dotazy zasíláte dopis odboru justičního dohledu Ministerstva spravedlnosti, kterou jste v reakci na Vaši stížnost obdržel. Ráda bych upozornila, že většinu odpovědí na Vaše otázky najdete přímo v něm.  Například je podrobně odpovězeno na Váš dotaz týkající se stanoviska k odvoláním:

Z obsahu spisu plyne, že obě zmiňovaná odvolání podal otec přímo Vaším prostřednictvím. Obě byla zaslána elektronickou poštou, bez uznávaného elektronického podpisu. Dne 30.1. 2015 byla do podatelny soudu prvého stupně doručena pouze část odvolání proti oběma rozhodnutím, ve spise jsou obě odvolání obsažena v neúplné podobě, a to pouze jejich první strana. Odvolání proti rozsudku i usnesení nebyla datována ani podepsána, u obou navíc chyběla formulace odvolacího důvodu. Obě odvolání nebyla přes výzvu otce doplněna ani opravena. Odvolatel byl řádně poučen o tom, že odvolací soud v případě nevyhovění výzvy soudu obě odvolání odmítne. Na další žádost soudu o doplnění, adresovanou přímo otci, odpověděl, že Vámi podané odvolání osobně neviděl a nemá jeho kopii. V zákonné lhůtě tedy nebyla tato odvolání doplněna, a to Vámi ani nikým jiným.

S ohledem na výše popsané nesdílí Ministerstvo spravedlnosti Váš názor, že v tomto případě došlo k porušení lidských práv a procesních práv účastníka řízení.  Prosím považujte toto zároveň i za odpověď tiskového oddělení.

Co se týče Vámi sděleného pondělního termínu, bohužel nebudu tento den v budově ministerstva. Stanovisko Ministerstva spravedlnosti nicméně zasílám  výše v písemné podobě k Vašemu využití.

Přeji hezký den i víkend,


Mgr. Tereza Schejbalová   
tisková mluvčí

Ministerstvo spravedlnosti ČR
Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2
tel.:       +420 221 997 254
fax:       +420 221 997 495
mobil:   +420 602 643 275
e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

______________________________

Dobrý den, slečno mluvčí,

v návaznosti na můj dopis vašemu odboru dozoru a dohledu bychom Vám
rádi položili několik otázek :

1) Kde jsou - podle názoru MSp - odvolání prokazatelně podaná do spisu
39 P 44/98 u OS Praha 6 dne 30. ledna t.r. ?

2) Pokud nejsou ve spisu, tak kde jsou a kdo za to může, že tam nejsou
a vůči komu byla vyvozena jaká odpovědnost ?

3) Jaké závěry činí váš odbor dozoru a dohledu ze skutečnosti, že se
ze spisu ztratí odvolání a jaká opatření přijal k tomu, aby je :a)
dohledal

 b) našel a potrestal viníky

 c) zabránil opakování podobných případů

K natočení rozhovoru se dostavíme v pondělí, dne 16. listopadu v jednu
hodinu odpoledne, nevyhovuje-li Vám tento termín, navrhněte nejbližší
jiný.

Dopis vašeho šéfa odboru naleznete na adrese :

 http://www.k213.cz/JOOMLA/2186-nulovy-dohled-vinu-hodit-na-stezovatele-msp,
a to včetně naší odpovědi.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
za server K 213

______________________________

 

Dopis Úřadu vlády ze dne 13. listopadu 2015 :

 

 

 

 

______________________________

 

Comments  

+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-17 12:41
Nový, třicetičlenný, sbor bude dozírat na výkon rozsudků ESLP v praxi ... :-)

Jejich závěry signalizují často hluboké společenské problémy .... :eek: , které je třeba odstranit ...

Ministr hovoří o poklesu stavu a úrovně lidských práv, nad čímž vyjadřuje znepokojení ... :-?
(nezačal číst podrobně a důkladně naše stránky ? )

Má pravdu. A stačí začít na vlastním ministerstvu ... :P

Á propos, že bychom se konečně dočkali výkonu vlastních rozsudků ESLP i v našich kauzách ???

O nic jiného jsme celá léta neusilovali !!

portal.justice.cz/.../...
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-17 13:30
ceska-justice.cz/.../...

Jistě, nejraději bychom si v tichosti brali svoje platy a nic nedělali ... :-|

Zdá se, že se vám to bude dařit stále hůř ... :eek:
+2 # Saxána 2015-11-17 14:40
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-17 15:18
Rusofilové, dědouškové z domovů důchodců, opilci, potomci estébáků a společenský odpad všeho druhu měl tentokrát - netradičně - sraz na Albertově ... :eek:

novinky.cz/.../... :D
+3 # Tom 2015-11-17 16:24
Už aby byly volby. To i ten Kalousek byl lepší než Babiš. Já si ještě moc dobře pamatuju týpky jako on před revolucí jak podváděli lidi. Už aby byly volby, akorát není moc koho volit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-17 19:07
Že v této zemi lze o svobodu velmi snadno přijít, o tom jsme se několikrát přesvědčili. :sad:

novinky.cz/.../...

A co nám dal 17. listopad před 26 lety?

Jak komu. :-? J.K.
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-17 20:00
Přátelé,

můžete nám závidět - ale abyste věděli, tak my jsme - tady, v Košíku - skutečně 17. listopadu skvěle oslavili !!

A dostali jsme i krásný dárek !!!

Nevěříte ?

A víte, jaký ?!!
Od státu - novou silnici !!

Co jsme si ji napřed zaplatili na daních, a pak ji zaplatili podruhé z Bruselu. Ale - to už je jedno, hlavně - že je !!

Na 17. listopad tak budeme mít skutečně skvělou a nehynoucí památku - heč !!! :P
+1 # Saxána 2015-11-17 20:44
:eek: A kdy koleje ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-17 20:59
Koleje zůstávají v Rožďalovicích ... A je to tak asi dobře. :-)
To abysme měli ten správný pocit na konci světa ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-17 21:01
Mimochodem, je to asi poprvé, co se tu na veřejném majetku od VVL (Velkého vítězného Listopadu) něco změnilo - jinak to tu bylo všechno jako za Komančů.
Jakoby teprve včera odtáhli. :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-17 21:07
Olda :

Probůh, co jste tam měli dříve? Kozí stezku? A poledne tam mlátíte pytlem o rybník? :lol:

_____________

Musím Tě zklamat, ale poledne tady začala zvonit nějaká soukromá kaplička, co má kdosi na zahradě. Ba dokonce i klekání v šest večer. :-)

A jinak jsme tu měli :

Rozbitou okresku jako ze 60. let. Aspoň od té doby na ni nikdo ani nesáh ... :roll:
+3 # Saxána 2015-11-18 09:52
Kdo je vlastně vlastníkem opravené silnice?
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-18 12:27
Asi Středočeský kraj, kdo jiný, že ? Když ji postavila Správa silnic. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-18 18:53
lidovky.cz/.../...


400 tisíc za křivé obvinění z pohlavního zneužívání, zinscenovaného vojenskou rozvědkou ... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-18 18:54
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-11-18 19:05
S dvěma dětmi a pěti promile se plazila metrem v Praze po čtyřech :-?


blesk.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.