Okno do Polska

Aneb : "PROTECT YOUR WOMEN, NOT OUR DEMOCRACY !!" vzkazují Poláci především Němcům, jejichž "péče" o osud demokracie v Polsku nabývá na intenzitě úměrně tomu, jak nová polská vláda odstavuje opory bývalého režimu jednu za druhou. Dodejme - nejen za souhlasu, ale přímo za nemalého nadšení většiny polské společnosti.

 

Nelze přehlédnout nepřátelský tón ani většiny našeho mainstreamu vůči našim severním sousedům poté, co se tam ujala moci ve volbách obrovskou převahou zvolená pravice.

Naše převážně zcela stupidní média, zdegenerovaná - zejména po nástupu Babiše - až na úroveň inzertních agitačních plátků - najednou projevují takřka dojemné obavy o osud svobody slova v Polsku a o další vývoj tamních médií, kterým prý chce polská pravicová vláda nadekretovat nové šéfy přímo ze svého stranického prostředí.

Že tam předtím nadekretovala svoje lidi předchozí levicová a postkomunistická Občanská platforma, o tom už naši bojovníci za demokracii obvykle mlčí.

Stejně jako o masové podpoře obyvatelstva, které se kroky polské vlády v současnosti těší.

Abychom nebyli tak abstraktní - ostatně, teorie - jakákoliv - se nejlépe ozřejmuje na příkladech, a to především na příkladech domácích, čtenáři blízkých - sáhneme pro domácí - velmi názorný - příklad.

Současná Česká televize či rozhlas sice již nehrají Kupředu levá před zprávami, ani nepoužívají titulu soudruh u státních funkcionářů (i když u prezidenta by jistě znovu i mohly) - ale že by z nich sálala nějaká nová koncepce, čemu lidé vlastně mají věřit, v čem svobodná společnost spočívá - to ani náhodou.

Vzpomeňte, co komunisté věnovali pozornosti vlastní prezentaci dějin, především těch posledních ... Pražské povstání (natočen obrovský velkofilm, dnes už naštěstí nevysílaný, ztělesňující propagandistickou pohádku, kterou byli krmeni žáci ve školách, jak Praha čekala na sovětské osvoboditele - a ti přišli ve chvíli nejvyšší...), rok 1938 (Dny zrady - jásající dav na Pražském hradě, když přijede sovětský velvyslanec - jediná to spása a naděje svobodného Československa - už taktně mlčící o tom, že právě v té době v SSSR probíhaly ty nejkrutější stalinské represe a Sovětský svaz by nám stěží pomohl už proto, že Stalin si vyvraždil více jak polovinu vlastního důstojnického sboru), filmy a seriály hrubě překrucující protikomunistické povstání v Budapešti, v roce 1956 - a především pak náš vlastní pokus o vymanění se ze sevření ruského medvěda v r. 1968 - a celý dlouhý seriál o poválečném vývoji až do současnosti, známý jako policajtský večerníček, tedy 30 případů majora Zemana, oslavující zločineckou organizaci StB a prezentující jakýkoliv pokus o odpor proti ní nebo proti komunistickému režimu jako celku jako úlety evidentních psychopatů a bláznů, kteří se chtěli postavit pokroku (viz zejména díly z let 1953 - plánický, alias babický případ estébácké provokace a následných justičních vražd mnohých nepohodlných lidí, anebo 1952 - vlastně dosud jediný filmový pokus českých filmařů, snažící se zdiskreditovat odbojovou skupinu bratří Mašínů - a presentující je jako evidentní psychopaty a bezohledné sadistické vrahy).

Mimochodem, pokud český divák vůbec zná činnost bratří Mašínů z filmu, tak jedině z tohoto estébáckého paskvilu, dodnes hojně vysílaného zejména přitroublými komerčními stanicemi - neboť o to "je zájem".

A pak odkud se bere nostalgie po komunismu a tehdejší totalitě - když nikdo nic nového, alespoň na plátnech kin a TV obrazovkách, nevytvořil a nenabídnul a dav je neustále dokola ohlupován těmito přitroublými agitačními bláboly, jež by dávno měly ležet maximálně v muzeu totality, a ne aby jimi byli masově krmeni dnešní diváci.

Může se pak někdo divit nové polské vládě, že si je tohoto nebezpečí plně vědoma - stejně jako toho, v jakém personálním stavu jsou současná masmédia, zejména médium nejmasovější, tedy televize - a rozhodla se to změnit ?

V Polsku není ohrožena demokracie, ale pár bývalých komunistických funkcionářů v médiích, kterým to ze srdce přejeme.

Přejeme jim, aby odtáhli do propadliště dějin, kam dávno patří.

A ještě více si přejeme, aby je brzy následovali ti naši pohrobci, z ČT především, ale nejen odtamtud. Protože ohlupování národa hloupější postkomunistickou propagandou, ještě hloupější, než byla ta totalitní, už bylo opravdu dost.

_______________

Požádali jsme proto o pohled na současnou polskou situaci našeho varšavského dopisovatele, který se úkolu rád ujal - a začal nám posílat množství svých postřehů, názorů a komentářů.

Z nich pak přebíráme :

 Pokud jde o media v Polsku, avšak nejen o media, můžeme působení většinové vlády Občanské Platformy (PO)  po leteckém neštěstí polského prezidentského letadla 10.04.2010 u Smolenska, jež ve skutečnosti bylo prokazatelně důsledkem postupného výbuchu náloží ještě ve vzduchu, což zakládá důvodné podezření z teroristického činu, jímž byl odstraněn prezident Lech Kaczynski, jenž svými vety zabraňoval nejhoršímu, co vláda PO do té doby podnikala, nastalo v Polsku fakticky období ne nepodobné tomu, co se dělo u nás v období husákovké normalizace. Neboť po Lechu Kaczynském se stal prezidentem podle Ústavy Maršálek Sejmu (tj. předseda parlamentu) Bronisław Komorowski, největší bojovník proti lustracím a křísitel relikvií  někdejší PLR.

Pokud jde o media, pak stojí za to uvést nejkřiklavější příklady činů PO z doby 8 let jejího  panování - a úsudek ponechejme čtenáři samému:

– Mnohokrát byli nezávislí novináři sekýrováni zvláštními službami. Lidmi zvláštních služeb byli přepadáváni pracovníci redakcí nemainstreamových novin (např. Gazety Polské), prováděny prohlídky v redakcích. Anebo v květnu 2011 lidé tzv. Agentury Vnitřní Bezpečnosti (v podstatě obdoby české BIS) vtrhli ráno v 6 hodin do domu internauta, jenž vedl satirické stránky na téma prezidenta Bronislawa Komorowského.


– po převzetí moci před osmi lety provedl režim PO čistku ve veřejnoprávní televizi a rozhlase, a obsadil vedení a redakce ne tak novináři, jako svými politickými propagandisty. Mnoho pracovníků a novinářů bylo vyhozeno z práce. Vůbec z práce byli vyhazováni nezávislí novináři  mj. i za to, že se domáhali seriózního vyšetřování smolenské katastrofy.

Za toto provinění konkrétně např. novináři dnešní nezávislé Gazety Polské  Tomasz Sakiewicz a Anita Gargasová. Anebo z redakce novin „Rzeczpospolita” byl vyhozen Cezary Gmyz za zveřejnění informace, že na vraku letadla Tu-154M, jež se zřítilo ve Smolensku, byly nalezeny stopy trotylu (výbušniny vysoké účinnosti). Přitom šlo o informaci, kterou potvrdila prokuratura, provádějící šetření!
(Zde poznamenejme, že jí nic jiného nezbývalo, důkazů technické povahy totálně vyvracejících závěry šetření ruské komise, a papouškované vládní vyšetřující komise režimu PO bylo mnoho a jsou příliš pádné - fyzikální zákony nelze zpolitizovat ani oklamat).


- V červnu 2014 vtrhla Agentura Vnitřní Bezpečnosti do redakce týdeníku „Wprost”, jenž zveřejnil stenogramy z rozhovorů nejdůležitějších politiků ve státě. Agenti chtěli zkonfiskovat novinářům patřící počítače a paměťové nosiče. Aféra nahrávek odposlechů v luxusní varšavské restauraci Sowa, které vyšly najevo několik dní předtím, vydala důkazy, že media, která pochvalně psala o vládě, byla jako jediná media v Polsku dotována společnostmi ve vlastnictví státu. A takové známky byly ignorovány stejně tak jako čtenářstvo.


– Na media byl v posledních letech vykonáván nátlak, aby neumisťovala reklamy v nezávislém tisku. To velkou část medií odřízlo od možnosti výdělku z placených reklam. Např. Gazetu Polskou a další.


– V prosinci  2014 byli zatčeni a vzati do vazby dva novináři  (Tomasz Gzell z polské tiskové agentury PAP a Jana Pawlická z TV Republika), kteří reportovali protesty v sídle Státní Volební Komise (jednalo se o podvody s neplatnými volebními lístky v komunálních volbách). Tato instituce pak nebyla stavu více než týden podat výsledky komunálních voleb, což Poláky pobouřilo, a ti se rozhodli okupovat jejich sídla. Novináři byli zatčeni i přesto, že se prokázali novinářskými průkazy. Vykonstruován proti nim byl i soudní proces. Tyto komunální volby vzbuzují pochybnosti dodnes, svědčí o tom j. cca dva tisíce soudům podaných protestů.


– Vláda během posledních osmi let všeobecně špiclovala novináře i občany. Jen za r. 2014 r. si zvláštní služby vyžádaly billingy ve 2,177 milionů případech. To v takové souvislosti staví Polsko do čela Evropy. Varšavská oblastní prokuratura provádí šetření ve věci odposlechu nezávislých novinářů - to zvláštní služby prováděly pravděpodobně bez souhlasu soudu.


– V květnu 2015, po prohře  Bronisława Komorowskoého v prezidenských  volbách, režim PO porušil Ústavu a vybral nové členy Ústavního Soudu. Tím politici PO chtěli zamezit nové vládě ve výběru soudců a dovést věc k celkovému  přivlastnění si Ústavního Soudu. Dnes, po reformách provedených PiS, soudci vybraní PO nadále tvoří v Ústavním Soudu většinu. Mají 9 míst z 15.

Potud jen pár výraznějších příkladů. Podobných porušování občanských práv lze nalézt rozhodně mnohem více. Režim PO byl jinak aktérem mnoha korupčních afér. Pod jeho kuratelou rozkvetla velká finanční pyramida Amber Gold, ve které bylo podvedeno a okradeno tisíce Poláků.

A situace dozrála - tak jako kdysi za režimu socialisty  Gyurcsányiho před časem v Maďarsku, do takové míry, že lidé už řekli "dost" - a přede dvěma měsíci definitivně odsunuli režim PO od vlády. Zkrátka zazvonil zvonec, a korupčnímu režimu, minimálně do prohraných prezidentských voleb Komorowského, přesvědčeným o neotřesitelnosti jeho moci, byl najednou konec.

V ČR i v jiných zemích je Občanská Platforma označována za liberální stranu, a v Evropském Parlamentě dokonce funguje v seskupení pravicových stran.

Toto označení však už dávno přestalo být adekvátní. V době svého vzniku PO v letech 2001, 2002 zahrnovala více ideových frakcí - od křesťansko-demokratických přes konzervativně liberální až po sociálně liberální, jenže postupem doby se však dostala na pozice vysloveně socialistické, levicové. Nakonec v r. 2010 sám její předseda Donald Tusk, premiér a po bezbarvém H.van Rompuyovi dokonce Evropský prezident, nesmlčel, že jeho vzorem je J. L. Zapatero, tedy ultralevicový španělský socialista.

 

PO tedy nevystupuje jako normální  opozice,  která by s kritikou vítězné politické garnitury předkládala národu lepší návrhy řešení všech oblastí života země, a vůbec přijímala jakýkoliv konsensus s vítězi voleb, ba naopak, veškeré pokusy vítězného politického uskupení (to není jen PiS, avšak také ještě hnutí Kukiz 2015) o politický konsens odmítá  a vystupuje jako jakási odbojová skupina, snažící se poslední dny svého panování mj. nad veřejnoprávními medii, otevřeně vyvolávat protivládní nálady, a nikterak se nekryje s hledáním (pseudo)zákonné cesty, jak prohlásit výsledek voleb z 25. října 2015 za neplatný, což je však bláhové.

 

Apely politiků, kteří prohráli na celé čáře ve volbách, a kteří především "byli odstaveni od koryta", se nyní obracejí hlavně na levicové subjekty v EU a cítí svou oporu v dnešním Německu, ovládaném zčásti politiky  vyšlými ze studentských bouří roku 1968 či dokonce ze zázemí neslavné teroristické organizace "Frakce Rudé Armády" Baadera a Meinhoffové či politiky z bývalé NDR s nejasnou  minulostí, anebo dokonce i spojených e enderáckou StaSi (což se týká i samotné Angely Merkelové) - a domáhají se zásahu proti Polsku  podobným způsobem  jako v roce 1968 stalinské jádro KSČ, obracející se v době "Pražského jara" s apely o sovětskou pomoc k Brežněvově Moskvě.

Demokracie v Polsku není ohrožena ani trochu - kdyby byla, nemohli by si ti, kteří ztratili koryto, dovolit ani zbla z toho, v čem se  proti Polsku snaží obrátit politiku  cizí mocnosti - což v právu řady demokratických zemích je kodifikováno jako vlastizrada.

A co ještě je podstatné: Nad všemi výše popisovanými nezákonnostmi a svévolemi režimu PO žádný představitel ať orgánů EU, či německých za celých 8 let "ani nepípl".

Atentát na stát neprovádí PiS, ale provedla jej PO, přičemž vítězi parlamentních voleb 2015 jsou nuceni se s jeho následky vyrovnat. Nehledě na to, že další vyšetřování Smolenska může dojít k odhalení důkazů, že tento atentát v dubnu 2010 byl jednou etapou levicového puče.

V neposlední řadě v dnešní Evropě třeba připomenout význam voleb v Polsku z hlediska potřeb evropské bezpečnosti a tím i bezpečnosti ČR: Dnešní Polsko je jedním z nejpevnějších zastánců rozvoje EU, avšak ruku v ruce s rozvojem subjektivity jeho členských států (v protikladu proti levičácké představě socialistického centrálně řízeného superstátu, což by vedlo jedině na rozpad EU),  Polsko je především přesvědčeným aktivním spojencem NATO, usilujícím o vojenskou účast  NATO v baltských státech a také v Polsku v odpověď na ruskou agresi proti Gruzii a Ukrajině. To v protikladu k politice merkelovského Německa, zabraňujícího vehementně posílení tzv. východního křídla NATO a odvolání hospodářských sankcí proti Rusku.

Bude si muset zvyknout, že doby, kdy se polští představitelé  servilně klaněli Putinovu Rusku a Německu Merkelové, skončily.

Pro ČR nemůže být nezávislé Polsko ničím jiným než jedině a jen přirozeným spojencem.

 

_________________

 Dění v Polsku bude mít zřejmě rychlý  spád.

Přehled očekávaných událostí - nebo těch, které jsou již skutečností:


- Dnes (8. ledna) už ustanoven nový šéf Polské Televize (TVP). Opět bude připomínat skutečné hrdiny národa namísto očišťování komunistických zločinců, jak činila jednobarevná televize propagandistů Občanské Platformy. Personální změny probíhají rovněž ve vedení Polského Rozhlasu.


- Dnes a také pro zasmání: Na zápase polských a německých volejbalistů polští fandové vyvěsili na tribuně transparent s heslem „Protect your women - not our democracy!” („Braňte své ženy - a ne naši demokracii!”). Samozřejmě, že jde o reakci na  hromadné napadání žen imigranty v německých městech o silvestrovské noci, při kterém se německé úřady a masmedia kompromitovaly cenzurou.


- Na přelomu ledna a února: Ministr národní obrany Macierewicz odtajní chráněnou sbírku IPN (Institutu Národní Paměti) obsahující dokumenty zvláštních služeb někdejší PLR. Jde o dokumenty funkcionářů a tajných spolupracovníků bolševických tajných služeb SB (polské StB) a UB ("Úřad Bezpečnosti"),  sloužící dosud  k ukrývání pravdy o komunistických orgánech a umožnění  zaměstnávat bývalé agenty ve službách nezávislého státu.

Názoru, že všechny tyhle dokumenty měly být odtajněny již dávno,  je stále více a více, neboť tento akt dovolí konečné zúčtování s minulostí. Je to řada dokumentů dlouhá cca 2 km - a do určité míry i polská analogie československého tzv. "fondu Z", zašantročeného ihned po r. 1989 R. Sachrem. V každém případě  tento akt pořádně otřese postkomunistickým establishmentem - řadou komunistických manažerů některých podniků, bank, ale také osobami z řad policie a soudnictví.

_________________

_________________

Dopis polského biskupa předsedovi Evropského parlamentu Martinu Schulzovi :

Promarnil jste příležitost být zticha !!

Přeložený dopis biskupa z kujavského města Włoclawku nad Vislou má silný náboj, stejně tak jako možnost se při jeho přečtení upřímně zasmát: 

 

Je reakcí na alarm zpuštěný předsedou Evropského Parlamentu Martinem Schulzem, jenž na sklonku uplynulého roku nad dezinformacemi o polském Ústavním Soudu prohlásil, že v Polsku byl spáchán atentát na stát.

 

Když jej premiérka Szydlová požádala, aby se za takové věty omluvil,  s nadutou arogancí  prohlásil, že Polákům se omlouvat nebude.

 

Martin Schulz je zrovna tou z osob, o jakých jsem se vyjádřil jako o "nulách, delegovaných Německem do vedoucích míst EU".

 

Schulz byl na střední škole už na začátku shledán dalšího vzdělání neschopným a vyhozen, a poté nějaký čas také měl problémy s alkoholem. Jediné povolání, jaké před velkou politickou kariérou nastoupil - samozřejmě na krajní levici - byla práce příručího v místní  knihovně.

 

Lze u něj hovořit o absenci základního všeobecného přehledu o světě, neznalosti dějin  vlastní země, Německa,  natož  aby pak  cokoliv věděl o Polsku.

 

Bohužel, realita je dnes taková, že v Polsku je prezidentem Andrzej Duda, člověk vysoké vzdělanostní a kulturní úrovně a praktikující  katolík, a v postu předsedy Evropského Parlamentu levičák Schulz, o vzdělanostní a kulturní úrovni srovnatelné s úrovní třeba  Milouše Jakeše či ing. Vasila Bilaka... 

 

http://wpolityce.pl/kosciol/277360-mocny-list-bp-mering-pisze-do-martina-schulza-naprawde-znam-moj-kraj-lepiej-niz-pan-stracil-pan-okazje-by-byc-cicho-czytaj-calosc

 

 

Biskup Mering píše  Martinu Schulzovi:

 

"Opravdu svou zemi znám lépe než Vy - promarnil jste příležitost být zticha!"

 

 

 

S velkým úžasem a pobouřením jsem si přečetl Váš názor o „atentátu na stát“ v Polsku.

 

Svou zemi opravdu znám lépe než Vy: Ve své vlasti žiji už 70 let; ujišťuji Vás, že volba pana prezidenta a nové vlády  v Polsku nejsou důkazem absence demokracie. Volby ukázaly, že většina obyčejných občanů mé země si přeje změny. Problém je v tom, že ti, kteří dosud měli moc, tímto rozhodnutím tratí; tedy nechtějí se poddat verdiktu voleb a pro své  zájmy zneužívají Evropský Parlament.  

 

— napsal biskup Wiesław Mering  předsedovi Evropského Parlamentu Martinovi Schulzovi.  V souvislosti s dalšími  situace v Polsku se týkajícími a z EU  plynoucími hlasy biskupova  włocławská diecéze (Włocławek je město na Visle  mezi Varšavou a Bydhoští – pozn. )  tento list, datovaný 15. prosince 2015, zveřejnila.  Dále Biskup píše:

 

 

Parlament je jistě pod Vaším vedením zaměstnán velmi důležitými věcmi, mj. délkou plamene svíček a množstvím vody v splachovadle. Dnes v Bruselu chybějí politici vyšší třídy, tedy lidé hledající společné dobro společností, EU tvořící. Politická korektnost, jdoucí spolu s malostí, moudrosti nepřeje. Škoda, že -  jak to kdysi řekl pan Chirac – také Vy jste „promarnil příležitost sedět zticha“.

 

Vím, že své stanovisko nezměníte a Polákům se neomluvíte.  K uznání své chyby třeba velikosti“.

 

Proto Vám k „svátkům zimy“ (tak přece nazýváte Vánoce) přeji rozvahu, moudrost a představivost.  

 

___________________

___________________

http://svobodneforum.cz/zdenek-koudelka-spor-o-polsky-ustavni-tribunal-fakta-a-ucelove-lzi/
 
Vynikající, faktické -  přesně referováno,  ano, tak tomu v Polsku je!


 Dodejme ještě k tomu zkompromitovanost předsedy ÚS Rzeplinského, "bývalého" komunisty, který vstoupil do PSDS po prosincové řeži na baltském pobřeží před Vánoci 1970: Tam bylo postříleno spoustu lidí, i stávkujících, i nestávkujících - bouře vypukly v odpověď na tehdy 70% zdražení potravin a základních životních prostředků. Tyto události si mnoho Poláků pamatuje dodnes, doslova otřásly celou zemí, a lze říci, že komunistická strana, v Polsku nazývaná PSDS (Polská sjednocená dělnická strana, polskou zkratkou PZPR)  tehdy totálně prohrála v očích společnosti úplně vše -  tedy i u těch, co ještě věřili v nějaké  ideje rovnosti, byť utopické, avšak ve vhodné slovní embaláži znějící i hezky. Po těchto událostech do PSDS vstupovali jen kariéristé toho nejhoršího zrna, asi tak jak v tehdejším Československu za husákovské normalizace.
Ovšem soudce Rzeplinski otevřeně vypracovával ustanovení ÚS s Platformou, a otevřeně se k ní hlásí!

Ústavní soudce musí být apolitický, a v normální  zemi by za takové jednání, jakého se Rzeplinski dopouštěl, následovala nějaká forma impeachmentu.

___________________

___________________

 

ČERNÝ ČTVRTEK - 17. prosince 1970 - potlačení protivládních bouří při 70% zdražení potravin před Vánocemi 1970 - našlo odraz i v Krylově písničce "Ve jménu humanity " - "Ve stáji v seně Ti vykážou byt, to abys denně se přiblížil Kristu - a přirazí k ceně i slovíčko "Lid" - a přirazí k ceně i sádrovou bustu, i slova, jež slýcháš, i vzduch, který dýcháš, i radost, i slzy - i hlad... Od varhan v olivě ticho se dívá, už pastýři Ježíše přivítali - koledy hladem ti žaludek zpívá - a v refrénu zahrají - samopaly - ve jménu humanity ..."

Poláci k těmto událostem natočili film - s premiérou - v trochu symbolické datum - 25. února 2011 :

_____________

Našel jsem youtube s filmem "Černý čtvrtek aneb Jan Wiśniewski padl" - a vřele jej doporučuji českým a slovenským divákům.

Doufám, že nebude na škodu, že je namluven v polskojazyčném originále, divák mateřského jazyka českého nebo slovenského,  jenž bude sledovat jednotlivé scény, i tak drtivé většině dialogů porozumí:

 

https://www.youtube.com/watch?v=9FIw9Uo5MN4

 

Film na pozadí osobního příběhu jednoho ze zastřelených v Gdyni a jeho rodiny, Brunona Drywy, jenž ani nebyl účastníkem stávek, podává obraz masakru   v černý čtvrtek 17. prosince 1970, kdy bylo zabito 45 lidí a 1000 dalších zraněno.


Stávky loďařů začaly  4. prosince 1970 v Gdaňsku v reakci na 70-procentní zvýšení cen základních potravin. Pracovníci loděnic tehdy V.I. Lenina se vydali před sídlo vojvodského výboru PSDS domáhat se odvolání zdražení. Dva dni na to do Trojměstí (v Polsku tak  nazýváno trojměstí  Gdaňsk - Sopoty - Gdyně) vkročila armáda a na ulicích se objevily tanky a pancéřové vozy.

Vedoucí "pacifikační akce Pobřeží", člen politbyra ÚV PSDS Zenon Kliszko,  řediteli  a členům partajního výboru v gdaňských loděnicích řekl: "Máme  co činit s kontrarevolucí a není důležité, že zahyne 200 nebo více loďařů. Loděnice bude zbořena a na troskách staré vybudujeme novou".

Film měl premiéru 25. února 2011.

Diváci v kině setrvali až do konce filmu, ukončeného písní Janek Wisniewski padl,  mlčky, nehnutě a v pozoru, nikdo nespěchal, jak tomu jindy v poslední vteřině filmu bývá.

Nijak nesmlčím, že i já sám jsem byl hluboce dojat.

Freeeurope

____________

____________

 

 VŘELE DOPORUČUJI SHLÉDNUTÍ TOHOTO FILMU, neboť lepší lekci ze socialistického humanismu v praxi byste sotva kde dostali.

Zastřelený kulometem na cestě do práce, ještě než stačil vůbec vystoupit z vlaku ... manželku vzbudí úředník magistrátu uprostřed noci, že za půl hodiny je pohřeb, jestli se ho chce zúčastnit ... Manžela ani nemůže do rakve obléct, leží tam v erárním pyžamu ... Větší humanisty aby pohledal.

Doporučuji ke shlédnutí hlavně Öttingerovi a Schulzovi a ostatním levicovým buzerantům z EU, aby si to  představili sami na sobě a svých rodinách - a  lépe pak "porozuměli" krokům dnešní polské pravicové vlády.

 

Mimochodem, proč vlastně tenhle film ještě nepřeložili do češtiny a nepromítá se v našich kinech ?

Aby se našim komančům lépe spalo ??

______________

Karel Kryl k polským bouřím před Vánocemi 1970 :

 

http://www.lyricon.net/texty-pisni/karel-kryl/to-nejlepsi-2/varhany-v-olive

 

______________

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-09 18:05
Poradce premiéra: Jestli chcete spolupracovat s ČSSD, pusťte ANO

www.novinky.cz/domaci/391100-

Jak se dělají průzkumy veřejného mínění :-*

poradce-premiera-jestli-chcete-spolupracovat-s-cssd-pustte-ano.html




www.youtube.com/watch?v=2t06PPhmM9E :-)
+2 # Saxána 2016-01-09 19:17
Pane Fialo, v kterých novinách článek otisknou?
_________________

Samozřejmě, že jedině v našich - až se na ně konečně vzmůžem ... :-)
+3 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-10 11:48
Dobrý večer,
Děkuji, je to tak.

Osobně doufám, a těšil bych se, kdyby proces konsolidace veřejnoprávních polských medií vyústil ve vytvoření televizní stanice podobného rázu jako třeba např. Ükraine Today, řekněme TV Polonia International v němčině, či se zvukovým kanálem ještě anglickým a českým, a odvysílal třeba pořady týkající se enderácké minulosti Merkelové (ve spojitosti se StaSi a pronásledováním fyzika Havemanna atd.), pořízené před časem zemskými televizními stanicemi WDR (Westdeutscher Rundfunk, Sev. Porýní-Vestfálsko), anebo MDR (Mitteldeutscher R., Sasko, Durynsko a Sasko-Anhaltsko) - jejich odvysílání bylo v Německu zakázáno.

Anebo film - dokonce německý, ovšem starého data - o únosu letadla Lufthansy palestinskými teroristy do somálského Mogadiscia v sedmdesátých letech, kde palestinští teroristé žádali za propuštění rukojmí propuštění jejich německých soudruhů z Frakce Rudé Armády (německojazyčnou zkratkou RAF) z vězení. :-?

V prvním týdnu nového roku jej odvysílala TVP, ovšem na okruhu dostupném (až na výjimky příhraničních oblastí sousedních zemí) jen divákům v Polsku....

A pak řadu dokumentů ať už z historie evropské i polské, a dokumenty o Polsku....

Proti zesilující frontě levicové německé propagandy by měla taková stanice smysl, a po kompromitaci německých medií se zamlčováním útoků islamistických "imigrantů" v Kolíně n. R. a dalších městech Německa i několika dalších zemí by určitě o takové vysílání stoupl v samotném Německu tím spíše zájem. :roll:


Ani ne tak protivládní jako protiPiSovská vystoupení v Polsku nejsou iniciována jen ze strany prohravší Občanské Platformy, nýbrž i z Německa, medii v německých rukou (to je v Polsku obrovské procento novin, více než dvě třetiny, počítáme-li i různé regionální či lokální noviny), a pak především projevy dalších levicových německých politiků, anebo činitelů medií, sahajících k navrhování sankcí ze strany EU anebo dokonce zákroků proti Polsku - prý na záchranu demokracie.

V ozvěnu těchto německých útoků se v psychologické válce levicový polský establishment snaží zastrašovat polskou veřejnost tvrzeními, že prý díky straně PiS nabývá Polsko špatné pověsti v Evropě :eek: .

Způsob vystupování německých levicových politiků, ať už Schulze,či Oettingera, a jim podobných svým obsahem a stylem si nezadají s vystupováním Brežněvových exponentů a propagandistům v období "Pražského Jara 1968" poté, co se vedení KSČ ujal Alexander Dubček.


Ovšem u Poláků vzhledem k jejich historické zkušenosti a historické paměti - a to pokud jde o následky paktu Ribbentropp-Molotov z 23.08.1939, spolupráci Hitlera a Stalina ve snaze srazit Polsko na kolena hitlerovským přepadením země 1. září 1939 a sovětským v noci ze 17. na 18. září 1939 - eskalace takovéto německé propagandy a její pronikání do politických rozhodování zejména na půdě EU může přinést jen kontraproduktivní účinky, a tak ještě více utvrdit národ ve správnosti jeho volby ať už prezidenta, či parlamentu a senátu v říjnu 2015. :P

Ostatně, pokud jde o veškerá dosud v EU platná ustanovení, rozhodnutí levičáků v EU uvalit na Polsko sankce by muselo být schváleno jednohlasně všemi členskými státy.

Po této stránce je ovšem na 100% jasné, že přinejmenším Maďarsko vystoupí ostře proti takovému návrhu. A nemusí to být jen Maďarsko.

Jediným výsledkem, jaký mohou tito levicoví politici EU dosáhnout, může být ještě větší kompromitace EU a Německa, a to navíc nejen v Polsku.

Freeeurope
__________________

No vida !! A zase jsme o něco chytřejší. Konečně víme, kdo do EU tyto levičácké manýry implantoval a odkud tyto feministicko-buzerantské spolky berou takovou podporu, především finanční. Z Německa, samozřejmě !!
To platí dvojnásob pro naši - zcela směšnou - dalo by se doslova říci loutkovou - vládu, která sama přiznává, že je ve vleku těchto spolků, placených hlavně z Německa.

Jak se to krásně všechno vyjasňuje !!

Všechen ten levicový hnus jde z EU, kam ho protlačilo Německo, a diskredituje tak EU v očích zejména občanů nových členských států, kteří pak nadávají na EU jako na celek a odmítají ho ún bloc - a s ním i myšlenku evropské integrace, což je na tom to nejtragičtější.

Je třeba jasně všem říci, že sjednocující myšlenka Evropy není levicový buzerantismus a feminismus, navenek reprezentovaný společenským odpadem (viz Martin Schulz, u nás pak Sobotkova vláda), ale právě naopak - pravicová odpovědnost za sebe sama spojená s křesťanskou tradicí a kulturou.
A teprve státy, které tyto hodnoty nejen vyznávají, ale i uplatňují v praxi, tvoří základ evropského sjednocení ... :-) JF
+1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-10 15:07
novinky.cz/.../... ;-)

Hm, a čistě náhodou se tam objevují přesně ta dvě jména, která jsou uvedena výše jako symboly (německého) levicového bordelu v EU : Öttinger a Schulz. :lol:

Holt, máme dobré zpravodaje ... :-)
+2 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-10 15:16
Útoky německých politiků proti Polsku eskalují :sad:

Nejen německé propagandistické útoky proti Polsku, nýbrž i snaha hrubého vměšování do vnitřních záležitostí polského státu nadále eskalují - předseda Evropského Parlamentu Martin Schulz nehodlá ve své kampani proti nové polské vládě přestat. Cituji hlavní pasáže jeho nového projevu,
tentokrát s podivem i zděšeních na stránkách dnešní Frankfurter Allgemeine, donedávna požívající úctu jako deník především intelektuálů:

"Polská vláda považuje svoje volební vítězství za mandát k podřízení dobra státu zájmům vítězné strany, jejímu odkazu i lidem. To je demokracie ve stylu Putina a nebezpečná putinizace evropské politiky.
Celé demokratické spektrum, odleva doprava (rozuměj v EU, pozn. Překl.) soudí, že taková politika je v rozporu se základními evropskými hodnotami.
Útok na zákonnost se vždy začíná atentátem na Ústavní Soud. Potom na media, nejprve veřejná, a později soukromá. To je logika Putina, Orbána i Kaczynského.
Musíme posílit polskou občanskou společnost dříve, než bude zlomeno, a jeho odpor zničen".

Bouřil v EP Schulz –
Je to projev německo-unijního jakešíka dávající úrovní jeho znalostí o dění v Polsku vzpomenout na onen do historie vešlý projev z Červeného Hrádku, anebo – zejména o tom posílení polské občanské společnosti – třeba i na Hitlerovy projevy v předvečer druhé světové války?
Polský ministr zahraniční věcí Witold Waszczykowski již na pondělí 11. ledna na polské MZV pozval německého velvyslance k rozhovoru. V jazyku diplomacie se pozvání za takových okolností nazývá také „demarše“, čili ostrý protest proti stanovisku jiného státu.
Z Bruselu se od novinářů proslýchá, že se objevil návrh, aby situaci v Polsku projednali ministři evropských záležitostí na zasedání rady EU…

Dává to vzpomenout na státy tzv. Varšavské smlouvy, zvoucí v době Pražského Jara 1968 na své „koncily“ tehdejší československé státní i partajní představitele.
A poučení pro nás, občany ČR? Bohužel, Německo po roce 1998, kdy se stal spolkovým kancléřem Putinův přítel a člen téže strany co Martin Schulz – SPD – Gerhard Schröder (dnes člen dozorčí rady ruského Gazpromu!), ještě výrazněji než od časů kancléřování provaleného KGBáka Williho Brandta (jenž tehdy v sedmdesátých letech musel s ostudou abdikovat) směřovalo a směřuje k sblížení s Ruskem, a to i dnešním Putinovým. Svědčí o tom snahu Německa ukončit sankce proti Rusku, uvalené EU po napadení Ukrajiny, a také výrazné vystupování proti posílení východního křídla NATO, kterého se právě dnešní vláda Polska důsledně domáhá. V NATO dochází tak stále více k rozšiřování propasti mezi Německem a USA, jež v době studené války bylo základem evropské bezpečnosti. Svou geografickou polohou se na místo Německa ve spojenectví s USA výsledkem říjnových voleb 2015 i prezidentskách voleb dostává právě Polsko. Takovou situaci si samozřejmě nemůže přát ani Rusko, ani dnešní vedení Německa, jenž sleduje s Ruskem hlavně své obchodní zájmy, bez ohledu na evropskou bezpečnost, bez ohledu na své sousedy, a to nejen ty po jeho východní hranici. Po napadení Ukrajiny tak se sbližují v oblasti zahraničně politické a obranné zájmy Polska se zájmy Velké Britanie, a také Skandinávských zemí, včetně těch, které členy NATO nejsou, avšak jejichž armády se již účastnily cvičení NATO v Pobaltí a hodlají spolupracovat s NATO stále těsněji (Švédsko, Finsko). U polské veřejnosti pak eskalace útoků německých politiků proti Polsku se stále větší snahou vměšovat se do jeho vnitřních záležitostí a přenášet je na mezinárodní půdu připomíná chování Německa v předvečer druhé světové války. V historickém podvědomí Poláka vždy Polsko musí čelit dvěma potenciálním nebezpečím: Z Ruska i z Německa. V každém případě to není Polsko, ale především Německo, které svým nařizováním Polsku, co má dělat, a koho volit, napomáhá Putinovi, a ohrožuje tak přinejmenším i politickou stabilitu v Evropě.

Freeeurope
+3 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-10 15:18
Mně to zase připomíná, když blok reálného socialismu útočil denně na Polsko, zmítané protesty Solidarity, která tam sice oficiálně nevládla, ale rozhodně nešla přehlédnout - a soudruzi si marně denně lámali hlavu, jak jí zatnout tipec - a přitom se nevystavit válce, která by rozhodně bez obětí nebyla a socialistický blok by rozvrátila definitivně už tehdy.

Hle, kde tehdejší soudruzi našli své pohrobky ... Kdo by to byl řekl, že ?!! :-)
+2 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-11 14:20
Jirko dík za velmi potřebný materiál "Okno do Polska", jen se mi potvrdil můj odhad vývoje u sousedů a povyk místních "užitečných idiotů", "knedlíkovou kotlinu" předbíhají vždy o léta. Co nejvíc šťastných okamžiků v roce 2016, přeje z chalupy "U Čerta", Padouchova, Pepík Švarc :roll:
+2 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-11 18:53
Celá řada našich čtenářů vysoce oceňuje nezávislé, nezkopírované a objektivní informace o vývoji v Polsku - maily téměř totožného znění - za všechny ilustrativní věta :

"Dnes jsou objektivní informace o Polsku u nás vzácné, velice si vážím, že jste se do informování veřejnosti pustili." :-)
0 # Tom 2016-01-13 14:52
Polsko by mohlo přijít o hlasovací právo v EU, prošetřuje ho Evropská komise
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-14 21:07
Zprávy z Polska:
k213.cz/JOOMLA/2233-okno-do-polska
Srovnej naše média o Polsku:
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-14 21:14
FREE: :-)

Platí všechna tvrzení věty v českém nadpisu?

Polská vláda chystá další revoluci. Z exekutorů chce udělat státní zaměstnance, aby vydělala

zpravy.aktualne.cz/.../...


Opravdu chystá polská vláda revoluci?

Opravdu tuto změnu dělá proto, aby vydělala?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-22 23:43
EU obchází strašidlo demokracie :eek: :

Polský protektorát. Agrese Berlína a Bruselu proti Varšavě, ta hrdě odpovídá:
protiproud.parlamentnilisty.cz/.../...
SSO k Polským událostem:
web.svobodni.cz/.../...
Lež o Polsku v ČT:
www.pravybreh.cz/.../lez-o-polsku-v-ceske-televizi

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.