Do volebních komisí - HLASTE SE !!

K senátním volbám máme právo nominovat - a budeme potřebovat - spolehlivé lidi do volebních komisí po celém volebním obvodu č. 37, přičemž bydliště v tomto volebním obvodu není pro komisaře podmínkou.

 

Obracíme se proto na čtenáře našich stránek, aby o této možnosti informovali i svoje známé - a kdo má zájem strávit dva, resp. 4 dny ve volební komisi, ať se přihlásí.  Účast ve volební komisi je placená státem.

Senátní volby budou - spolu s krajskými - ve dnech 7. a 8. října, druhé kolo pak 14. a 15. října.

Zapojit se do voleb můžete z celé republiky, tedy i z těch dvou třetin okresů, kde se volby do Senátu konat nebudou, případně i ze zahraničí.

Vaše účast ve volebních komisích bude plnit velmi důležitou kontrolní roli, aby nedocházelo k manipulacím s volebními lístky, což právě vzhledem ke stupni nenávisti, kterou náš kandidát u jistých, především státních, struktur vyvolává, nelze zcela vyloučit.

_______________

Volební zmocněnec zjistil :

 Pro nás relevantní ustanovení paragrafu 14e odst. 2, 3 a 4 zákona č. 247/1995Sb.(volební zákon) v rozhodném znění.

Delegovat lze kohokoli, komu v den voleb svědčí volební právo a není volebním kandidátem, otázka trvalého bydliště nehraje roli.

Delegování musí být nejpozději 30 (t.j.  kalendářních) dní před dnem voleb, lze delegovat do každé komise 1 člena a 1 náhradníka.

Delegace se provede předáním seznamu starostovi příslušné obce.

_______________

SENÁTNÍ OBVOD č. 37 - popis a seznam obcí : (zájemci o komise, vyberte si tu svou - abychom neměli v jedné obci třeba dva a v jiné žádného) :

http://senat.cz/senat/volby/hledani/o_obvodu.php?kod=37

 Zájemci, pošlete potřebné údaje - Jméno, příjmení, adresu, r.č. , místo, kam byste chtěli do komise - a kontakt, nejlépe mail - a začneme vytvářet váš seznam, aby byl pro volby připraven.

 

Přihlášení členů volebních komisí - formulář

_______________

_______________

 

Comments  

0 # Saxána 2016-05-18 19:51
Tak já se hlásím. Třeba ústředí - Jičín?
0 # Saxána 2016-05-19 08:00
Musíme uskutečnit návrh Karla Berky. Volby konané v jednom dni !
Volební místnosti se nezapečeťují ani nejsou střeženy kamerou.
Pečeť volební urny je výsměch.
0 # Saxána 2016-05-19 08:34
prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/.../...

Výzva
Kteří solidní poslanci se spojí při návrhu : volby JEDEN den
A předvedou legislativu bezodkladnou ?
www.facebook.com/profile.php?id=100005313795488
0 # Tomáš Jadlovský 2016-05-19 11:23
Saxáně - jakkoliv mi současný režim leze krkem, tak z falšování voleb bych ho neobviňoval. Byl jsem několikrát volebním pozorovatelem v Bělorusku, kde falšování jednodenních dovedli k dokonalosti a zároveň jsem byl párkrát volebním komisařem u českých voleb. Český systém je nastavený tak, že volby by musela zfalšovat po dohodě celá komise nebo by část komise musela být delší dobu mimo místnost a zároveň být úplně ignorantská nebo opilá, což se při české užvaněnosti a soupeření komisařů za různá uskupení téměř nedá provést, leda snad při komunálních volbách na vesnici, kde je jediná volební místnost. Při volbách do parlamentu by jakákoliv větší manipulace s lístky kontrastovala s okolními okrsky. Problémem českých voleb je spíše to, že většina stáda se o ně nezajímá a zkrácení voleb na jeden den by účast ještě více snížilo.
0 # Saxána 2016-05-19 11:56
www.youtube.com/watch?v=ZLFQLT1BtAQ

Prvním a zásadním úkolem v PARLAMENTU – Senátu je změnit volební zákon tak, aby se nedaly falšovat volby, tak jako doposud viz www.obcanepraha.cz/prazane/stzct02.htm. Jedná se o to, že pokud je možnost falšovat volby jako nyní, např. z pátku na sobotu, kdy je volební schránka po dobu deseti hodin v rukou represivních orgánů státní moci, tak potom volby nevyjadřují vůli lidu. K moci se dostane tudíž skupina osob, která nemá reálný mandát k vládnutí (tzv.mafie). V tom případě nelze zaručit, že změna vlády se neuskuteční demokraticky (nenásilnou cestou) ale opět cestou násilnou, ale to si přece nepřejeme.

kauza3.cz/.../...
0 # Saxána 2016-05-19 12:04
Občané podepisovali po volbách čestné prohlášení, že ODS nevolili.!

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Saxána 2016-05-19 12:18
Postřeh z voleb dámy v důchodovém věku : V komisi sedí stále ty stejné -červené.
Sama jsem zvědavá, jestli budu přijata do komise a pak všem sdělím, kolika způsoby lze nastavit výsledek voleb.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-19 15:20
Koukám, že jindy zamlklí - jste se hezky rozjeli ... :-)
No, to je dobře - aspoň je vidět, co vás zaujalo... :D
0 # Tomáš Jadlovský 2016-05-19 15:22
Karla Berku jsem znal, dokonce jsme si tykali. Odvedl obrovský kus záslužné práce, ale s těmi Tatrovicemi udělal z komára velblouda. Tento případ je hodně divný, ale vidíte, že i ve vsi s pár voliči to bylo podezřelé. Stát se to při parlamentních volbách na více místech, byl by z toho pěkný humbuk a to si nikdo neriskne. Tím nechci práci v komisi zlehčovat, určitě ji vezměte, je to zajímavá zkušenost. Nežít ve vyhnanství, také bych šel. Pro svůj klid, v pátek podepište celým příjmením pásku na urně i na trezoru, kde budou přes noc seznamy voličů, a v sobotu ráno podpis zkontrolujte.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-19 15:22
Dovoluji si upozornit, že nám admin vytvořil novou rubriku - Senátní volby :

k213.cz/JOOMLA/2352

Děkujeme.

Všem, co se zatím přihlásili do komisí, děkuji, bude s nimi počítáno. JF :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-19 15:27
V obci Tatrovice možná ODS falšovala volby

ceskatelevize.cz/.../...

_______________

O falšování voleb právě obsáhle vyprávěl Karel Berka. Že prý to tam bylo mimo jakoukoliv pochybnost - protože měla vyhrát ODS, a přitom většina občanů prohlásila - a nechala notářsky ověřit - že ji nevolili.
Baxův NSS to samozřejmě smetl pod stůl - co jiného, že ??

Přece nebudeme opakovat volby, když už jsme si tak bezvadně rozdělili koryta ...:-)

Od toho přeci máme justici - aby nás v případě potřeby kryla... A Baxa - jako bývalý komanč - v tom má bohatou praxi. :-)

V obci Tatrovice možná ODS falšovala volby

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-19 15:29
Mimochodem - Karel Berka, dej mu Pán Bůh věčnou slávu a nebe k tomu - by se nám teď moc hodil.
Škoda, že se toho - o rok - nedožil... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-19 15:32
Babiš zametá stopy - nebude koho stíhat - nikdo už nezjistí, komu společnost přes Čapí hnízdo patřila ...
Vzorný estébák - toho si volte !! :eek:

Řekni, kde ty listiny jsou

paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-19 15:41
Advokát „piráta v jaguaru“: Neupil se, odrovnal jej soudce

brno.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-19 16:14
Vitásková vyzvala soudce Novotného k rezignaci

denik.cz/.../...
__________

To se může ještě navyzývat ... Magora se hned tak nezbaví...
0 # Saxána 2016-05-19 17:36
Bylo - nebylo
Ten objev v Tatrovicích /falšování voleb/ se mohl stát proto, že lidé se tam znají a druží, na výsledky voleb se čekalo s napětím - a asi voliči předem na ODS dost nadávali a řekli si navzájem, že volit budou jinak. Po výsledku místních voleb se z toho šoku museli pospolu (v hospodě) vypovídat - čímž podezření na podvod dostávalo jasnější kontury.
Větší obce a města nebo místa, kde se žije více na internetu - tam není šance, aby občané si před volbami a po nich sdělovali dojmy. Takže případný podvod nemůže být po vzoru Tatrovic odhalen.
0 # Saxána 2016-05-19 17:42
Pro pana Jadlovského : I kdybyste se podepsal na urnu vlastní krví - ty lepičky na hmotě umělé ........... to není pečeť řádná.
0 # Tomáš Jadlovský 2016-05-19 18:13
Saxáně - uznávám, že ty Tatrovice jsou divné, ale berte to logicky. Za tolika voleb současného režimu jedna podezřelá vesnice o 127 voličích. Mohlo to být i tak, že soupeřily dvě rodiny o pro ně prestižní, ale jinak úplně ekonomicky nezajímavý post, lidé na vsi jim pro klid naslibovali, že je budou volit, ale pak je nevolili. Poražená strana z toho udělala humbuk, lidé se znají, nechtěli se znepřátelit, tak tvrdili, že oni tak nehlasovali. Nad Tatrovicemi nechávám otazník, tam to mohl být osobní zájem, ale komisí v parlamentních volbách je strašně moc a navádět tolik lidí k podvodu by se v Čechistánu vyžvanilo.
0 # Saxána 2016-05-19 20:02
Volební proces je právně nedokonalý.
Prezentace je polovičatá - kontrolu má jen orgán, voliči nikoliv.
Volby jsou tajné - není možné ani žádat informaci o tom, kdo volil a kdo ne (alespoň jméno a příjmení + specifikace volební místnosti), takže k tomuto prezenčnímu seznamu se (krom soudu) ani nikdo kontrolně nedostane.
Velmi krátká je doba od voleb ke skartování volebních lístků.
Voliči se při prezentaci ani nepodepisují.
TOTO VŠE BY BYLO MOŽNÉ ZCELA POSTAVIT NAJISTO PREZENTACÍ PŘES ELEKTRONICKOU ČTEČKU.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.