ODS chystá zavedení pracovních táborů pro dlužníky,

které si sama vyrobí ... Chce zotročit až třetinu národa.

Stanovisko senátního kandidáta ke skandálním sdělením ODS a pí Kovářové,

 

zaslané ČTK i hlavním regionálním médiím a také kandidátovi za ODS Ivanu Doležalovi.

 

 

Parlamentní listy

 

Vedení ODS , senátní kandidát v senátním obvodu č. 37 Ivan Doležal

 

 

 

 

 

               Chcete brutální stanovisko k názorům ODS a pí Kovářové ?

 

 

 

Na základě požadavku na rozhovor ze strany Parlamentních listů jsem si prošel některé články tohoto serveru a našel jsem tam také tento,

 

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kovarova-uderila-proti-Pelikanovi-Chcete-brutalni-a-tvrdy-nazor-Dluzniky-do-vezeni-a-pracovat-Snizit-odmeny-exekutorum-neni-reseni-445902

 

 

 

v němž Daniela Kovářová publikuje svoje názory na řešení dluhů a odměn exekutorů.

 

Je jistě naprosto zarážející, KDO  tyto názory šíří a je potřeba si to uvědomit.

 

Paní Daniela Kovářová byla za Fischerovy vlády ministryní spravedlnosti, delegovanou ODS (v l. 2009- 10), ODS za ni dodnes nese veškerou odpovědnost – stejně jako za jejího nástupce a předchůdce Pospíšila - a lze předpokládat, že názory jí šířené odpovídají do značné míry stanoviskům v ODS masově zastávaným.

 

Je velmi na pováženou, jestliže názory o pracovních táborech pro dlužníky šíří strana, vydávající se za pravicovou, která by měla mít úctu k lidským právům hluboce v krvi, a je zcela zarážející, že takovéto názory může šířit právník, dokonce bývalý ministr spravedlnosti – a vážně požadovat  masové porušování mezinárodních dohod  a úmluv, kterými je ČR dávno vázána a která uvěznění pro dluh přímo zakazují.

 

Doplňme, že již dnes má ČR – právě vinou a zásluhou lidí jako je Kovářová – nejvyšší počet vězňů na počet obyvatel a je evropskou raritou a unikátem, což tato paní zřejmě hodlá dále prohlubovat a vyostřovat, stejně jako její strana. Kolik by takovéto „vymáhání dluhů“ daňové poplatníky stálo na nákladech Vězeňské služby, netřeba zdůrazňovat.

 

Veřejnost je ale zapotřebí upozornit na zejména dvě skutečnosti :

 

1)      Mylný předpoklad, prolínající se celým článkem, že totiž dluhy dlužníků pramení z nerozumných a nerozvážných půjček.

 

To prostě není pravda a sám mohu mnohačetně doložit z mnoha případů, že nemalá část dluhů pramení z nesmyslných pokut a nákladů soudních řízení, které buďto vůbec neměly být zahájeny, nebo měly dopadnout podle práva zcela opačnými rozsudky, případně tak ještě po mimořádných opravných prostředcích dopadnou, přičemž stát, co ukradl, zpětně zásadně nevrací – s tím, že se s tím má dotyčný smířit.

 

Samostatnou kapitolu pak tvoří dluhy z výživného, neboť to velmi často bylo stanoveno ve zcela nereálné výši, případně existují další okolnosti, dosvědčující, že tyto dluhy neměly vůbec vzniknout, včetně prokázané skutečnosti, že dané dítě má jiného otce než je osoba povinná výživným, což soudy odmítají dlouhodobě zohlednit.

 

 

 

2)      Naprosto nehorázné a i ve světovém kontextu zcela unikátní odměny exekutorů, které nemají srovnání a obdoby nikde v současném světě, ani v historii.

 

Teď nedávno mi byl předložen případ, kde za fakticky vystavení dopisu – neboť nic jiného exekutor neudělal – účtuje exekutor 120.700,- Kč

 

(viz http://www.k213.cz/JOOMLA/2412-exekutori-umiraji-hladem)

 

Nikde jinde než u nás by něco podobného nebylo možné, aby se takto choval státní orgán, všude by za něco podobného okamžitě skončil a ještě šel do vězení za vydírání a lichvu.

 

 

 

Jestliže vyjdeme z předpokladu, že Kovářová je typickým hlasem ODS a nese za současný stav justice nemalou odpovědnost, pak je na místě tento  - jen na první pohled – „brutální a tvrdý“ názor :

 

 

 

Totiž že Kovářová, potažmo celá ODS,  jsou tykadly a zájmovou lobby hrstky (stovky) exekutorů, kteří parazitují na devastujícím stavu justice a okázale terorizují a okrádají celý národ, přičemž jejich odměny jdou měsíčně do stovek tisíc korun, často doslova za nic – a ještě se jim nezdá, že by měly být zkráceny. V souvislosti s volbami je pak nabíledni, odkud asi ODS bere na svoje volební fondy.

 

 

 

Paní Kovářovou, která měla správně justici vést a spravovat, je potřeba akutně vyšetřit zejména psychiatricky, neboť po dobu výkonu ministerské funkce sama deklarovala, že jediné, co ji na ministerstvu zajímá, je sex v ministerské pracovně, údajně nejlépe ohnutá přes ministerské křeslo, což ještě proklamovala veřejně ve svých poměrně ubohých memoárech.

 

 

 

ODS jako celek je proto potřeba nejprve dotázat, zda nikoho jiného než nezodpovědnou nymfomanku na toto místo nemohla sehnat a poté  hnát k odpovědnosti za stav justice, kterou měla více než 10 let spravovat a jejíž současná podoba je tak do značné míry dosud stále její vizitkou.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

 

                                                                                                       kandidát do Senátu, volební obvod č. 37

                                                                                                                   na kandidátce Strany zdravého rozumu

______________________

 

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 12:35
Perfekt! Tohle je přesně ono, tvrdě do konkurence, s fakty, na základě pravdivých skutečností sdělit veřejně bez obalu voličům, jaký odpad (tj. program a kandidáty) jim politické strany nabídly volit. :sad:

A dostat Vaše stanoviska do médií, jako stanoviska senátního kandidáta je musí dle mj. Tiskového zákona zveřejnit.


Mám tam další téma - pro změnu pracovní místa, platy, důchody atd. (nezapomínejme, že u Jičína je velká průmyslová zóna a plán vlády, zaměstnavatelů dovézt lacinou pracovní sílu z Východu, jde evidentně proti zájmům voličů z Vašeho obvodu) - pošlu během tohoto víkendu.

Musíte lidem ukázat, že nejen v Senátu jako senátor budete hájit jejich zájmy taky v jiných otázkách, nejen v případě justice. PR :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 12:37
No, i když já bych tam ještě napsal přesně to množství lidí, které ODS ústy Kovářové chce nechat zavřít a poslat do pracovních táborů. :sad:

To by bylo teprv vzrůšo v médiích! :-)

Jistě těch lidí, na které ročně je zahájena exekuce, je přes 300 tisíc.

A lidí, postižených mnohdy protiprávně dlouhodobou exekucí, další statisíce!

To nedělali ani bolševici v 50. letech. :sad:

ODS je evidentně extrémistická, exbolševická partaj, s protilidským programem. PR :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 14:15
ODS nám tady otevřeně sděluje, že plánuje zotročit podstatnou část národa umělými nebo uměle udržovanými dluhy.

Příklad : Přijdete na soud a řeknete soudci, že trváte na zápisu z jednání. Ten Vám řekne, že jste drzý, rušíte jednání - a uděluje Vám pořádkovou pokutu - pro začátek 5.000,- Kč. Vy nezaplatíte, protože Vás to naštve. Anebo si řeknete, že co byste to platili, vždyť je to nesmysl.

Chvíli se nebude dít nic.

Uplynou 3 roky - a vrazí k vám exekutor a vykrade Vám do puntíku byt - s tím, že už nedlužíte 5, ale 250 tisíc korun - ten rozdíl od pěti jsou náklady vymáhání a jeho náklady, to přece každý musí pochopit, že, přece to nebude dělat zadarmo.

Vy nezaplatíte, protože teď už ani nemáte z čeho. Načež Vás zatknou a odvlečou do tábora nucené práce, kde budete na ty dluhy "vydělávat".

A to tak, že každým dnem práce vyděláte 10,- Kč (jiná totiž není) - a za náklady uvěznění, stravu, nocleh, stráže apod. Vám vyúčtují 4.000,- Kč denně. Takže denně se zvyšuje Váš dluh o další 3.990,- Kč +, pochopitelně + náklady vymáhání. :D

A protože vymáhat náklady z vězňů je složité, tak tomu musí odpovídat i sazba - 5.000,- Kč za každý den.

Suma sumárum - pokud nemáte strýčka ředitelem IMF nebo Světové banky, aby to za Vás "zatáhnul" - a tím zajistil další vládu ODS na dalších 20 let - tak budete dřít v tom lágru už doživotně. Za stravu a byt, dosti mizerný.

Větší zrůdnost nevymysleli skutečně ani bolševici, i když ti to jinak - a dá se říci i pochopitelněji - motivovali a zdůvodnili. :sad:

Tihle to zdůvodňují jediným - touhou po moci a nutností tuto vládu něčím financovat... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 15:52
Zákony v justici a v matematice

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 21:42
Jeden ze čtenářů to vidí jednoznačně na TO pro trestný čin "Násilí proti skupině obyvatel..."

Co na to naše právně sečtělá čtenářská veřejnost ??
_____________

Pí Kovářová v Parlamentních listech :

Navádění je činnost, při které jeden člověk, návodce, přesvědčuje druhého, naváděného, aby vykonal nějaký čin. Předmětem navádění může být prakticky jakýkoli čin. Obvykle má z tohoto činu návodce prospěch. Návodce často navádí proto, aby se sám vyhnul odpovědnosti za tento čin. Pokud je tento čin trestným, je i navádění k němu ve většině jurisdikcí trestné. A v těch Parlamentních Listech se dá vyčíst bezosetyšné navádění k právní institucionalizaci násilí proti skupině obyvatel ve smyslu § 352 tr. :sad:

Násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci

(1) Kdo skupině obyvatelů vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Kdo užije násilí proti skupině obyvatelů nebo jednotlivci nebo jim vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

(3) Stejně jako v odstavci 2 bude potrestán,

a) kdo se spolčí nebo srotí ke spáchání takového činu, nebo

b) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Co tedy? Návod ke zneužití právního systému k vytváření fakticky gulagů veřejnou počítačovou sítí? Pokud takováto kvalifikce, pak nevím, zda to není spíše na prokurátora než na psychiatra. :P


Sama ODS by si měla uvědomit, že už jednou jí udělili ve volbách voliči pořádný propadák, a že projevem své exministryně ODS akorát potvrzuje, že se z volebního propadáku nepoučila a že se vůbec pučit nedá - a že by se měla proto rozpustit. :-)

Freeeurope :-)

_____________
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-07 09:09
novinky.cz/.../...

Co jinýho taky čekat od těch, kteří se na okrádání druhých výrazně podílí a spolu s exekutory tvoří jednu velkokradnoucí, vzájemně se kryjící, dobře organizovanou a státem placenou pakáž :eek:

Mimochodem - podle reakcí je dobře vidět, koho exekutorská lobby na svých velkokrádežích zainteresovala - a co pak asi čekat od NSS i NS, když má exekutory potrestat.

Vždyť to jsou jejich nejlepší kámoši, které si povinnými desátky dávno dopředu koupili - právě proto, aby mohli beztrestně krást...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-07 09:18
plán přiškrtit exekutory - viz dnešní Novinky.cz.

Bodejť by ne, když sami zaměstnanci soudů berou podíly, mj. za automatické vydávání exekutorům pověření k exekuci, aniž by soudy konaly ve smyslu paragrafu 43a odst. 3 exekučního řádu.

Prostě soudní úřednice automaticky vydají exekutorovi pověření k exekuci, i když třeba je exekuční titul více než 10 let starý a je dávno nevykonatelný, nebo údajný exekuční titul nevydal obecný soud údajně povinného, neb soudci běžně překračují svou pravomoc a páchají trestné činy zneužití pravomoci úřední osoby, atd.

A Baxovo permanentní kecání do politiky je evidentně neslučitelné s rolí a povinnostmi soudce, kdy nebyl schopen zajistit ani na NSS, aby právo bylo vykládáno v souladu s tím, jak to určil zákonodárce v důvodové zprávě k příslušnému právnímu předpisu a v souladu s mezinárodními smlouvami.

Na čase Baxu odvolat z funkce. PR :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-09-03 17:46
Exekutory na řetěz :

penize.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.