Generační výměna soudců

se jaksi nezdařila.

Nebo minimálně nenaplnila očekávání, která s ní měli někteří (naivové) spojena.

Dnes už - po více jak čtvrt století po "revoluci" - můžeme říci, že tato generační výměna mnohde již proběhla - a že výsledky tedy můžeme vidět v praxi. Jsou více než tristní.

Zatímco "staří psi" měli většinou něco jako alespoň odhad pro přiměřenost, tedy co ještě veřejnost snese a co už je za hranicí - tak tihle noví usmrkanci se vyznačují hlavně nebetyčnou drzostí a nadutostí, vypěstovanou za léta postkomunistické justice, kdy nikdy neviděli, že by soudce byl potrestán - byť za sebevětší  - zvěrstva, zato mnohokrát viděli, že všechno, i zjevné zneužívání pravomoci k vyřizování osobních účtů, se hravě schová pod "jiný právní názor", který nemusí nikdy a nikomu ani vysvětlovat, ani zdůvodňovat.

Totéž pak platí pro platové požadavky, kdy nová generace nastupujících soudců si už drze - a předem - myslí, že se stala soudci výhradně proto, aby hrabala peníze hráběmi a válela se přitom na plážích kdekoliv po světě.

Vezměme tři - relativně poslední - příklady, aby to nebyl jen jeden a někdo netvrdil, že je to ojedinělý exces. Tenhle článek chce demonstrovat, že to exces sice je, ale rozhodně ne ojedinělý, ojedinělým se naopak stává kultivovaný a spravedlivý soudce, soustředěný na svou práci, kterou se snaží odvádět co nejlépe. Co - ojedinělý ... !! Takový je přímo zázrakem, a v současnosti je redakci znám pouze jeden nebo dva v celé zemi.

Příklad č. 1 : Tomáš Novosad - Městský soud Praha - a jeho "geniální" rozsudek ve věci Hradu a omluvy vnučce Ferdinanda Peroutky. Viz :

http://www.k213.cz/JOOMLA/2457-chatra

Zbabělost, účelovost, vypočítavost a typicky křivácké mlžení - to vše viditelné na první pohled. Jak může skončit "remízou" případ, kde se žaluje článek, který buď je, nebo není ??!!

Příklad č. 2 :  Pavel Freibert - a OS Praha 1.

Žaloba na komunistickou poslankyni Martu Semelovou, známější jako "Rudá Marta", učitelku z Jižního Města, vtloukající dětem komunistické bludy o nejnovější historii 27 let po tvz. "revoluci", popírající utrpení politických vězňů v 50. letech (dost možná i tyto vězně samotné, tedy jejich existenci - u nás přeci žádní političtí vězni nikdy nebyli a nejsou - všechno to jsou jen právem odsouzení kriminálníci...) a nakonec i vojenský přepad a okupaci naší země 21. srpna 1968 vojsky "bratrských armád".

Pan soudce s ní prý nesouhlasí, ale Rudá Marta si může dál propagovat vlastizradu, vysmívat se obětem komunistické zvůle - jak se jí zlíbí.  

http://www.k213.cz/JOOMLA/2498-zpochybnovani-holokaustu-zlocinem-je-a-komunistickych-zlcinu-ne

 

Příklad č. 3 : Jiří Rajm - OS Nymburk, současný a nově jmenovaný předseda soudu.

Lempl, který se na post předsedy soudu dostal bez výběrového řízení (to je ostatně v justici běžný standard, stačí být příbuzný s těmi správnými lidmi) - prý další zájemci nebyli... Dost možná, že když ho viděli, jejich zájem rychle opadl.

Předseda soudu, neschopný napsat jediný úřední záznam nebo tím někoho pověřit, neznající základní procesní pravidla, včetně např. povinnosti vyhlásit další jednání veřejně na chodbě. Podle něj pak logicky vypadá celý soud - tedy nikdo nikoho o ničem neinstruuje, věci jaksi běží samospádem, stížnosti nikdo nepřijímá a nesepisuje - takže pak logicky žádné nejsou ... Jak jsou ti primitivové vlastně geniální, že ??

Proč řešit stížnosti, když je lze vůbec nesepsat nebo nepřijmout - a tudíž ani nebudou existovat ??

Flákač a lempl, pracující 3 dny v měsíci, co dělá po zbytek pracovních dnů, nedokáže nijak věrohodně popsat, ani vysvětlit.

Není schopen vůbec vést hlavní líčení, stejně jako není schopen reagovat na sebejasnější argumenty obžalovaného, které mu prostě nejdou pod nos. Pak platí totéž, co o stížnostech - když je stoprocentně ignoruje, pak vlastně nejsou - takže se ani není s čím vypořádávat.

Zbývá vysvětlit jediné : Jaký je vlastně rozdíl mezi ním - a dřevěným panákem, kterého by někdo na ten soud za týmž účelem dosadil - a ten tam seděl za pultíkem, nebo v kanceláři předsedy soudu - a hrál si na předsedu soudu...

Jeden rozdíl by tu nesporně byl : Dřevěný panák by totiž byl neskonale levnější ... Při stejných výsledcích.  

http://www.k213.cz/JOOMLA/2294-rajm-odstrasujici-priklad-selhani-personalni-politiky-ks

Je k tomu potřebí ještě něco vůbec dodávat ??

Snad jedině to, že vyčůranost, hloupost a morální zaostalost těchto samotnou postkomunistickou justicí vytvořených hloupých a bezcitných zmetků nemá nikde v civilizované justici srovnání, ani obdoby. Jenom u nás.

Protože si to necháváte mlčky líbit.  

 

A co dodat úplně nakonec ??

Jedině to, že TOHLE jsou ti potomci "nepostradatelných odborníků" (na terorizování obyvatelstva), které - prý - nebylo možno odvolat a vyměnit hned po revoluci.

Když se nedávno připomínaly Havlovy 80. narozeniny - neměl by nikdo zapomenout, že za tenhle neuvěřitelný chlív, devastující duši národa i základní smysl pro spravedlnost - vděčíme především právě jemu.

____________________

            

____________________

____________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-15 07:58
Zdá se, že opomenutý vrah z Hořic se začal projevovat jinde...

Lněnička a spol. mu umožnili dlouho utíkat, a tak přepadl další - tentokráte švadlenu.

Zločinci v talárech jsou za její přepadení plně osobně odpovědní.

Zajímavé, že tohoto lupiče soudí v Hradci - ač se skutek stal v Parudibích - a stejná Faltusová jako Nečesaného. Zdá se, že v Hradci mají eminentní zájem na tom, aby věc nesoudil nikdo jiný a nebyla nikdy důkladně vyšetřena...

blesk.cz/.../...

blesk.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.