Soud s Jičínským deníkem

resp. vydavatelstvím Vltava Labe Media a.s. 

 proběhlo v prvním jednání současně s registrací senátní kandidatury v Mostě.

Šlo o soud o tiskovou opravu za zveřejnění zjevně nepravdivých údajů o registrovaných kandidátech do senátních voleb na Jičínsku a Nymbursku, kterou Jičínský deník odmítal a odmítá zveřejnit - a udržuje tak své čtenáře v blahé nevědomosti a blamáži o tom, kdo byl do voleb zaregistrován a kdy.

Ubohost redakce Jičínského deníku zde zazněla ve faktech na plnou pusu. Jičínský deník se od počátku vymlouval na zprávu ČTK, kterou prý věrně zkopíroval - což ale nebyla a není pravda a u soudu se to jednoznačně prokázalo.

Advokátka protistrany JUDr. Jana Fráňová  argumentovala jak nesprávným doručením výzvy k tiskové opravě, tak i neodpovídající formulací této výzvy, která prý nesplňuje zákonné požadavky a je příliš rozsáhlá a dlouhá.

Přesto, fakta o činnosti redakce Jičínského deníku, vyplouvající na povrch, svědčila o tom, že s novinářskou etikou, natož etikou seriozních novin, tato tiskovina nemá nic společného.

Nejen že zprávu ČTK značně překroutil a posunul do úplně jiné roviny, nejen že si zveřejňované skutečnosti nijak neověřil, ale ještě se choval drze a arogantně, když byl na tyto chyby upozorněn a žádána po něm oprava. Včetně toho, že si druhou výzvu odmítal převzít.

Jednání, které už začalo se značným - více než půlhodinovým - zpožděním, soudkyně, Mgr. Šárka Petříčková, následně odročila na 20. února v poledne na stejném místě, kdy má proběhnout ještě účastnický výslech žalobce a závěrečné návrhy.

Obraz ubohosti naší současné žurnalistiky, která se z mistrovského umění stala prodejným řemeslem nevalné úrovně a zaměření, zde však byl vykreslen dostatečně přesvědčivě a úplně.

 

Záznam z jednání :

https://youtu.be/yb-9jWTL1bc

 

 

Jednání soudu - zvenčí, i zevnitř...

_____________________

_____________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-13 12:19
Typické "křivé obvinění" : Policajti ho samozřejmě zmlátili, dělají to vždycky, aby se dotyčný "přiznal" - viz výpovědi Nečesaného, McCraee a dalších - ale protože to jsou policajti a on to nemá jak prokázat - tak je to samozřejmě typicky "křivé obvinění". Které jinak zásadně nestíhají, zejména pokud je podezřelým fízl nebo i jen matka dítěte, nahlásivší "domácí násilí" či "sexuální zneužívání".

Soud uznal Kramného vinným z křivého obvinění policistů. Trest však nedostal

novinky.cz/.../...
0 # Saxána 2016-12-14 12:09
Zásadní otázku mám - jak je vnímána "čestná kampaň" (nutnost z volebního zákona) a jestli tento zákon ukládá rovné podmínky pro kandidáty - což je pro stát povinnost z LZPS Čl. 21 (4) Občané mají za rovných podmínek přístup k voleným a jiným veřejným funkcím.
..................................................................................................................
K diskriminaci - by nemělo docházet např. tak, že bude jeden obličej vylepen na každém rohu, kdežto jiný jen na každém obecním úřadě (úředně povoleném prostoru dle zákona).
LZPS Čl. 3 Základní práva a svobody se zaručují všem, bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti .....m a j e t k u nebo jiného postavení (kandidát strany neparlamentní - představení kandidátů ČT).
Sledovat můžeme nyní až do ledna v senátním obvodu Most bedlivě.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 19:00
Milý Jirko, řek bych, že Ti do života vstoupil nový impuls. O. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 20:23
Soud s Jičínským deníkem :

Kdy bude soud s Rychetským deníkem ? :-)

FREE
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 21:13
Rath ve sporu se soudcem neuspěl, Pacovský se mu omlouvat nemusí

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 21:13
O vašich platech rozhoduje vláda, ne justice, odmítl soud odvolání lékařů

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-14 21:14
Ohrožuje dobrou pověst a důstojnost policie, stojí v obžalobě na exšéfa kriminalistického ústavu

rozhlas.cz/.../...

______________

Dobrá pověst a důstojnost policie ??? Jestli to nepsali na Apríla ?!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-16 11:49
Motorkáři už nemusí dohlížet na Nováka.., vzdal se občanství...
 
novinky.cz/.../...
________________

Skutečný vlastenec. S ručením omezeným. Jako celá ODS. :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.