Jušta : Generální zametači zase uklízeli...

Jušta je policajt z Hradce, co spí s manželkou obviněného a v posteli jí vykládá o zfalšování důkazů v jiné kauze, Lukáše Nečesaného.

 Kdybychom chtěli hledat názorný příklad mravního a organizačního rozpadu současné policie, lepší bychom sotva mohli najít.

Jušta měl vyšetřovat přepadení v kadeřnictví v Hořicích, namísto aby ho vyšetřil - a našel pachatele - udělal všechno pro to, aby důkazy zfalšoval a vinu hodil na nevinného. Ke své smůle - neboť každé zlo má v sobě zakódován sebezničující prvek, což je na něm také to jediné pozitivní - byl i jinak natolik špatný, že ještě zneužil postavení ke sbalení manželky obviněného z jiného případu, se kterou udržoval intimní poměr - a ještě byl takový pitomec, že jí o všem vykládal - tedy například také o tom, jak na místě činu falšoval pachové stopy z Lukášova oblečení, které jim tento svědek naivně a v dobré víře zapůjčil - netušíc, co s ním bude policie všechno provádět.

Jušta měl smůlu, protože jeho milenka začala mluvit (což se, konečně, u ženské dá vždycky předpokládat), a to pro něj v nejnevhodnější čas - tedy těsně před odvolacím řízením u Vrchního soudu.

Protože je Lněnička zločinec, a ne soudce, nemohlo ani tohle - naprosto zásadní - sdělení nijak ovlivnit jeho předem připravené rozhodnutí a rozsudek.

Každý normální soudce by při vyjevení takovýchto - zcela zásadních a naprosto skandálních - skutečností okamžitě přerušil odvolací řízení, a to až do vyšetření věci - což - kupodivu - ve stejné situaci udělal i jinak vcelku unylý a všemu uvyklý Sváček. Lněnička ne.

V zoufalé snaze potvrdit si svůj předchozí křivý rozsudek ohledně hořického kadeřnictví potvrdil ho stůj co stůj, jak se říká, i kdyby trakaře padaly a čert na koze jezdil - aby si Lukáš odseděl alespoň něco, než ho zase Nejvyšší soud propustí - což se vcelku dalo logicky očekávat. Neboť i on setrval na svém dřívějším názoru - a - na rozdíl od Lněničky - má zde poslední slovo.

Juštu vyšetřoval GIBS - dobře víme, co to je za organizaci a k čemu je tak asi dobrá.. Nikdy nic nevyšetřila, jediným jejím smyslem a posláním je krýt trestnou činnost policajtů - takže ta se následně stává masovou a běžnou - a "vyšetřit" maximálně nějaké bezvýznamné prkotiny, aby to jako vypadalo, že není tak úplně na nic (taky by pak někoho mohlo napadnout ji zrušit a její vyšetřovatele poslat se někam živit poctivě, případně na Úřad práce).

Blesk přinesl minulý týden zprávu o tom, že vyšetřování skončilo - zapomeňte - a že Jušta má být pouze kázeňsky potrestán (což je asi výtka před nastoupenou jednotkou nebo tak něco...).

Poslali jsme proto dotaz na policejní ředitelství - jak to s Juštou vlastně je - s tím, že si přijdeme odpovědi natočit - samozřejmě je raději urychleně poslali mailem.

Tady jsou :

 

___________________

komu: pp.tisk,

Dobrý den,
 
pro náš webový server www.k213.cz chceme natočit rozhovor s tiskovým mluvčí ohledně kpt. Jušty a jeho údajného kázeňského potrestání, jak o tom hovořily jiné zprávy z tisku.
 
Chceme mluvčímu položit 2 otázky :
 
1) Zda se domnívá, že kázeňský trest je dostatečným potrestáním pro policistu, který spí s manželkou vyšetřovaného a vykládá jí důvěrné údaje z vyšetřování jiných případů ??
 
A dále :
 
2) Kdy a jak bude Jušta potrestán za falšování důkazů na místě činu, především pak pachových stop z oblečení, které mu zapůjčil Lukáš Nečesaný ??
 
K natočení rozhovoru bychom se dostavili zítra (v pondělí) brzy odpoledne.
 
S pozdravem
 
Ing. Jiří Fiala
za server K 213

 

___________________

Dobrý den

Z Policejního prezidia nám byl postoupen Váš dotaz. Níže Vám zasílám odpovědi na otázky.

Ad1)

Generální inspekce bezpečnostních sborů prověřování dané věci ukončila a na náš útvar předala se závěrem, že se nejedná o trestný čin. Z tohoto důvodu je v současné době tato věc v rukou příslušného služebního funkcionáře, který vede kázeňské řízení a on rozhodne o druhu trestu. Vzhledem k tomu, že toto řízení je neveřejné, nebudeme se k tomuto případu více vyjadřovat.

Ad2)

Procesní správnost a procesní hodnota důkazů spadá do kompetence soudu, který v dané věci rozhodl o vině Lukáše Nečesaného.

S pozdravem

mjr. Bc. Jan Čížkovský
vedoucí oddělení

+420 974 521 208
+420 602 703 207
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE
Kancelář ředitele krajského ředitelství
Oddělení tisku a prevence


Ulrichovo náměstí 810
501 01 Hradec Králové

 

___________________

A teď ještě ZÁVĚR : Smyslem naší činnosti bylo a je pojmenovávat věci pravými jmény a také nahlas říkat, jak by to - alespoň podle nás - mělo být správně.

Takže : Jušta je nesporný zločinec, co patří za mříže, ne před nějakou kárnou komisi policajtů, která mu stejně nic neudělá. Falšovat stopy na místě činu v neprospěch konkrétní osoby, navíc v postavení vyšetřovatele, je prakticky ta nejzávažnější trestná činnost, které se může vyšetřovatel sám dopustit - vyjma snad jedině vraždy podezřelého či svědka či vyšetřovance.

Jestliže to GIBS takto nevidí, pak nejen že její činnost nemá žádný smysl a opodstatnění, ale hlavně - přispívá k šíření těchto praktik "vyšetřování", které pak ostatní považuji za běžné - a také je běžně provádí. Tzn. že běžně falšují stopy tak, aby obvinění padlo na konkrétní, předem vybranou osobu - a ta se pak obvinění, a následně i obžaloby - při objektivním stavu naší justice - prakticky nemá žádnou šanci zbavit, snad jedině s výjimkou, že by se - čirou náhodou - sám přiznal skutečný pachatel, zatížený svědomím.

Zneužívat vyšetřování ke sbalení manželky podezřelého a pak s ní udržovat poměr, je natolik neetické a natolik závažné mravní, ale zejména profesní selhání, že u funkční policie skutečně právního státu by samo o sobě bohatě stačilo na vyhození od policie.

A následně pak k předání k trestnímu stíhání - to už za falšování stop na místě činu.

Přiměřený trest za takovouto "činnost" by pak měl být minimálně někde kolem pěti let. Nepodmíněně, pochopitelně.

Pokud budou u policie dál běhat a sloužit nejrůznější Juštové, může se ministerstvo vnitra přetrhnout ohledně změny pověsti policie u veřejnosti, nebo náboru nových členů -  a její důvěryhodnosti - a nenadělá nic. Takovým policajtům prostě věřit je hazardování nejen s pravdou, ale i s vlastním osudem.

A teď si vemte, kolik zjevně nevinných osob asi musí sedět v našich kriminálech, jestliže policie takto "vyšetřuje" a jestliže soudy soudí tak, jak soudí - tedy že prakticky každý obžalovaný je předem vinen, ještě ani nevzal za kliku u dveří...

A to je potřeba si beze zbytku uvědomit.

 

 http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/441517/vysetrovatel-necesaneho-za-sex-se-svedkyni-a-nahe-fotky-jen-kazensky-trest.html

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-09 18:00
Jirko,
 
 
snad už si Nečesaní dávají dohromady fotoalbum policejních a justičních zločinců. Neposkytli by Ti fotku Jušty ke zveřejnění? Veřejnost by měla více poznat tohle "kriminalistické eso"  a kvůli němu se bude z jejich daní platit nemalé odškodné Nečesanému.
 
To mu nikdo neporadil vynechat tu trapně ubohou repliku u soudu, že žádné odškodné nechce. Největším nebezpečím a ohrožením je vlastní výpověď samotného obviněného.

AM
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-09 19:06
Do Drägeru fuč – papíry fuč III

dfens-cz.com/do-drageru-fuc-papiry-fuc-iii/
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-09 20:12
GIBS sedí na poklici přetopeného kotle :eek:

Souložit a ještě kecat, to má být rameno spravedlnosti?  O.
_______________
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-09 20:13
Takových vypatlaných hovad jako je Jušta, schopných pro dobré bydlo udělat cokoli, má policie ČR celou řadu.
Já jsem potkal podobná policejní hovada a to policistu Daniela Dostálka /syn nám dobře známé advokátky Dostálkové/, Bc. Zdeňka Štengla, pozdějšího předsedu SPOZ, policistu Tichého, Hokera a další.
Též jsem na ně podával TO tehdy na IMV, později na IPČR.
Pochopitelně ta banda lumpů z obou inspekcí kryla policajty.
Psal jsem a posílal důkazy ministrům vnitra Grossovi, Langerovi, Pecinovi,  policejnímu prezidentu Husákovi.
Policejní prezident Kolář předal věc na Oblastní správu Policie ČR Východočeské kraje s požehnáním k mé likvidaci.
Ti policajti mají zadání na likvidaci určité osoby a jsou kryti státními zástupci na všech úrovních a vše zakryjí rozsudkempříslušný soud a nadřízené potvrdí.
Se všemi těmito gaunery ze státní správy spolupracují poslušně advokáti a oběť tohoto státem organizovaného zločinu nemá šanci se ubránit.
Luděk Nečesaný je výjimkou, neboť má finanční zázemí na kvalitní obhajobu a podání stížnosti pro porušení bývalou ministryní spravedlnosti Válkovou.
Běžně se ministři spravedlnosti v podání stížností pro porušení zákona neangažují, ba naopak tyto zločiny kryjí pod rouškou soudcovské nezávislosti.
Dalšími navedenými policejními hovady kryté okresním státním zástupcem Kytnerem, které jsem poznal je policista Pavlišta a policistka Dusová.
Celá GIPS je pokračovatelkou IMV, IPČR a celé její osazenstvo včele s Murínem banda darmožroutů, která by se poctivě neuživila, drahá za nakopnutí do prdele.
Ne náhodou se přestěhovala do zapadlé, dopravně nedostupné části Prahy.
Estébák Bureš v roli ministra financí řídícího stát jako firmu k výdajům na policii mlčky přihlíží a na požádání Nevychovance poslušně přisype. 
Jak by ne, když policie na oplátku mlčí k jeho nepoctivě nabytému majetku.

JK :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-10 17:54
Policistka ofotila spis, podezřelému synovi pak prý prozradila svědky

ostrava.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-10 17:55
To si teda pomoh !!

Rusa odsoudili za sdílení článku o druhé světové. Utekl do Česka

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-10 17:55
Exšéf kriminalistického ústavu stále ve funkci? Je to nemorální, myslí si poslanec Lank

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-10 17:56
Chci po všech lidech ve státním sektoru, aby sebou sakra mrskli, říká herec Ondřej Vetchý

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-11 16:46
Za zfalšování důkazů kárné řízení, za vyslovení vlastního názoru vyhazov.
Tak funguje policie ČR aneb všichni dosavadní policejní prezidenti a ministři vnitra byli největší gauneři.

seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-12 08:18
Šlo o převzetí moci nad stěžejními policejními útvary

zpravy.aktualne.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.