OS KV – Mgr. Aleš Fikker

 

OS KV – Mgr. Aleš Fikker

 předseda soudu

 

 

 

 

 Vážený pane předsedo soudu,

 

     v návaznosti na svoje poznatky z jednání dne 30.11. Vám je chci sdělit a tím na Vás i přenést odpovědnost za to, kdo na vašem soudě soudí a rozhoduje o zcela podstatných věcech – naštěstí nikoliv v mém případě.

 

     Soudce Mgr. Dalibor Čermák – ve věci přeměny trestu na domácí vězení:

 

  • Údajně nemá zprávu mediační a probační služby – a není schopen si ji zajistit, a to i přesto, že jsem ho upozornil, že já tu zprávu už 2 dny mám. Není tedy schopen si ji opatřit ani ve věznici, ve které skutečně sedí, natož aby si ji sehnal na soudu, přitom, je-li již hotova, stačí k tomu jediný telefonát. Podobná neschopnost se všude jinde – kromě soudu – trestá okamžitým vyhazovem.

  • Není schopen věc projednat za celou druhou půlku trestu, tedy za 3 měsíce, takže nařizuje jednání na termíny po ukončení trestu, kdy jakékoliv jednání s jakýmkoliv výsledkem ztrácí opodstatnění a smysl – alespoň pro soud a věc samu. Zato může výborně sloužit k demonstrativní ukázce totální neschopnosti justice a nesmyslnosti kauz, jimiž se zabývá – s přímou vazbou na umělou zaměstnanost soudců, kterých ve skutečnosti stačí maximálně polovina, pokud by ovšem řádně dělali, co dělat mají.

     

         Lepší scénář k parodii stavu a práce justice by sotva kdo vymyslel a jsem svým způsobem Čermákovi vděčen za to, že si ho napsal sám.

     

         Pokud vezmu projednání věci samé – a to věci dřívějšího propuštění, pak nelze přehlédnout následující skutečnosti:

     

    • Čermák dne 18.10. odročí proto, aby si obstaral spis OS v Kladně č.j. 5T 52/2013, dá si na to skoro 2 měsíce, resp. 6 neděl – a výsledkem je, že po 6-ti týdnech spis nemá. Jediné, co má, je nepravomocné rozhodnutí, které – samo o sobě – není ničím než cárem papíru s názorem jediné, zjevně podjaté soudkyně a nelze jím cokoliv prokazovat. Přesto jím klidně důkaz provádí, ač sám konstatuje, že je nepravomocné – a tudíž právně bezcenné.

       

           O odvolání proti tomuto usnesení dokonce prohlásí, že to důkazem není! Jak na to přišel, to se ho laskavě zeptejte, v praxi to ale vypadá, že z právní teorie, natož praxe, neví a neumí fakticky nic, dokonce ani rozeznat, co důkazem je a co nikoliv.

       

           Ohledně toho, že neví, co je polovina, jsem mu to řekl sám, projednával polovinu 12 dnů před propuštěním – a přeměnu trestu po jeho skončení – to může dělat buďto blázen, nebo sabotér – tak si vyberte, kdo u vás vlastně soudí, na okraj podotýkám, že blázni patří do ústavů a sabotéři před soud a do kriminálu. Určitě ne na soudy, aby tam určovali, co je zákonné a co nikoliv. Natož aby podstatně vyspělejším lidem vykládali cosi o sebereflexi, nota bene za situace, kdy sami jsou podezřelí z vážnější trestné činnosti nežli odsouzený a jediný rozdíl mezi nimi a odsouzeným je ten, že jejich trestnou činnost dosud nikdo nevyšetřil a nepotrestal.

       

           Závěrem si Vám, pane předsedo soudu, dovolím připomenout, že za personální obsazení soudu – a tím i za jeho vnější výkon – jste osobně zodpovědný Vy, a ty jsou v současnosti takové, že je Váš soud zralý na uzavření, neboť neplní ani v nejmenším svoje základní poslání, a to především na trestním úseku, kde není schopen smysluplně projednávat podané návrhy. Tak, aby jejich vyřízení vůbec stálo za výplatu platů soudcům.

       

           Takhle mám jen za potvrzeno, že soud – minimálně váš – je luxusním zaopatřovacím ústavem pro méněcenné jedince, kteří by si mimo státní justice nevydělali ani na slanou vodu.

       

           Soudce Čermák pak nevyzrálým dítětem bez základních právních znalostí, natož zkušeností, jemuž svěřit jakékoliv pravomoci, natož tak rozsáhlé, jaké ve věznici má, je hazardováním s právním pořádkem země, obecně platnou zákonností a především pak osudy stovek osob, o nichž má – kvalifikovaně (!!) - rozhodovat.

       

           Díky zkušenosti s ním se budeme po mém propuštění vídat mnohem častěji než doposud, ač jsem původně měl v úmyslu věnovat se jiným činnostem, jiné práci, jiným kauzám a jiným oblastem.

       

                                    S pozdravem

       

                                                                                    Ing. Jiří Fiala

       

      V Ostrově, dne 4. prosince 2017

         

 

Comments  

0 # Saxána 2017-12-08 17:40
ZVĚŘINA: Neprávní stát. Mosty v Česku na nás padají jen tak, samy od sebe
Zdroj: lidovky.cz/.../...
0 # Saxána 2017-12-08 19:13
niezalezna.pl/.../
Nadchodzą zmiany w Sądzie Najwyższym - Sejm przyjął nową ustawę. Będzie Izba Dyscyplinarna
0 # Saxána 2017-12-08 19:50
Na Nejvyšším Soudě dochází ke změnám - Sejm přijal nový zákon. Bude disciplinární Komora.

Sejm dnes schválil nový zákon o Nejvyšším Soudu autorství prezidenta Dudy. Nejvyšší Soud bude s účastí přísedících zkoumal mimořádné stížnosti na pravomocné rousudky soudů od r. 1997. V Nejvyšším Soudu vznikne autonomní Disciplinární Komora, v níž budou soudit rovněž porotci.

Schválení zákona přijali poslanci strany Právo a Spravelnost potleskem.
0 # Saxána 2017-12-08 19:53
Pro celek zákona spolu s přijatými korekturami hlasovalo 239 poslanců, 171 bylo proti a 24 se zdrželi hlasování. Předtím byly přijaty všechny korektury strany Právo a Spravedlnost; zamítnuty pak byly korektury opozice s jedinou výjimkou, a také návrhy menšiny. Nyní zákon bude postoupen Senátu.

Zákon zavádí možnost podat Nejvyššímu Soudu mimořádné stížnosti na pravomocné rozsudky soudů, mezi nimi z posledních 20 let. V Nejvyšším Soudě vzniknou dvě nové komory s účastí porotců volených Senátem. Zákon předpokládá přechod soudců Nejvyššího Soudu na odpočinek po ukončení 65. roku života s možností prodloužení tohoto mandátu prezidentem Rečipospolité Polské (dnes ten věk činí 70 let).
0 # Saxána 2017-12-08 19:54
Přijaté korektury Práva a Spravedlnosti stanoví, že při zkoumání mimořádné stížnosti Nejvyššímu Soudu bude lze napadené usnesení soudu zrušit nejen jako celek, ale i jen částečně. Stížnosti nelze podávat na rozsudky soudů administrativních. Prezident Řečipospolité Polské bude určovat jednací řád Nejvyššího Soudu na základě dožádaném posudku Kolegia Nejvyššího Soudu – tento posudek nebude potřebný při určování prvního jednacího řádu. Porotci budou dostávat přibližně 200 zlotých (cca 1200 Kč, pozn.) za den plnění povinností – tak stanoví jiná z přijatých korektur Práva a Spravedlnosti.
0 # Saxána 2017-12-09 02:57
niezalezna.pl/.../
V této věci Mateusz Morawiecki neodpustí. Hovoří přímo: To je Augiášův chlév

– Justice, to je Augiášův chlév, který se patří vyčistit – uvažuje na premiéra dezignovaný Mateusz Morawiecki. – Na Nejvyšším Soudě vidím soudce, kteří v osmdesátých letech soudili mé kolehy z podzemní Solidarity - dodává.
Dle jeho hodnocení je justice ve fatální kondici.
Justice, to je Augiášův chlév, jenž se patří vyčistit – řekl Morawiecki v interview pro Radio Maryja.
Vidím, že na Nejvyšším Soudě, a to o soudech oblastních nemluvě, tytéž soudce, kteří soudili v osmdesátých letech mé kolegy z podzemní Solidarity, kdy moji kolegové byli biti, Jeden z nich je následkem tamtoho mučení dodnes invalidní. – zdůraznil.
0 # Saxána 2017-12-09 02:59
Soudci odsoudili nás, mladé chlapce, kteří bojovali s komunismem, a nikoliv zomovce (zvláštní protiteroristické oddíly komunistické policie - pozn. přek.) nebo estébáky, kteří nás bili – dodal.
Řekl, že justice za dob III. Řečpospolité byla neefektivní a nespravedlivá.
Právo i spravedlnost potřebujeme mít spolu. Samo právo jen nevystačí – poznamenal Morawiecki. – Hitlerovští právníci také mluvili, že je třeba dodržovat právo a v majestátu práva Němci vraždili nás i jiné národy – zdůraznil.
To také byla tehdy litera práva, byli soudci, kteří se z toho nakonec nezodpověděli ani později. Naši soudci se také nezodpověděli za své justiční zločiny ze stalinských let, a potom z komunistických, a potom za stav justice – řekl Mateusz Morawiecki.
0 # Kedul 2017-12-09 13:00
Polaci ukazali ze jsou opravdu silnym a demokratickym narodem. Tleskam a blahopeji a preji mohoho isl i do budoucna. Doufejme ze bude nasledovat rada obvineni za ty svinarny co ti smejdi bolsevicti udelali az se to vsechno u tech mimoradnych stiznosti provali ...doufejme ze mimo odebrani nezaslouzenych platu a snizenim duchodu na absolutni minimum se tito smejdi budou muset nejak obhajovat sami protoze nebudou mit na pravnika a exoffo jim to jak soudili da pekne sezrat ...
Kez by i cesi jednou dostali rozum a misto brblani a fnukani za zavirani oci usi a vseho rekli dost bolsevickemu smejdu v justicni mafii a zuctovali s ni...
0 # Saxána 2017-12-10 12:05
polskodnes.cz/.../morawiecki-nahrazuje-szydlovou
"Komentáře polské opozice nemá cenu komentovat. "

ČT i další česká media ve zprávách o Polsku jiná než ta polská úzce opoziční citovat neumí a o jiných, dnes v Polsku více vlivových, zarytě mlčí.
Freeeurope
0 # Saxána 2017-12-11 18:59
0 # Saxána 2017-12-12 14:28
echo : dnešní pošta - 2 články + ke včerejšímu dni báseň /až se mi chce brečet, že jsme nedokázali to - co K. Berka - nedostali J. Fialu z vězení/
0 # Saxána 2017-12-12 18:56
VÁNOCE NA ŘECE OHŘI
(o Kráse a Pravdě)

Padá vločka, mrzne v letu
ve vlasech mi zůstává
ostnatý drát – slovo k světu,
že zlo se nikdy nevzdává.

Stříbrný proužek o zvonek cinká
v korunách zmrzlé ovoce
i za vysokými ploty, v šedi beznaděje
chystají se Vánoce.

Cukrové špičky stříbrných smrků
po kopcích vůkol troušené
uran i cín, tábory k tomu
porcelán, i číše broušené.

Šlik a tolar z Jáchymova
studený pohled stráží od věže
a kníže dobrý v paměť schová
co doba nová v kraj jeho všechno seřeže.

Studená vločka na studené hlavni,
vánočka ke stolu nese se. Zlaté prasátko.
Měsíce křivých trestů těm, co – nemoci – se brání
a všem Vánoce už zakrátko.
0 # Saxána 2017-12-12 18:57
Právo divné. Špína držíc čistého.
A k tomu keltská řeka zpívá,
že neudoláš spravedlivého.

Pověstná trpělivost česká
do broušených číší kape pozvolna
jako tenkrát.
Nežli panská zpupnost stavy zvedla -
- a rozhořela se Evropa.

Pod horami cínu, mědi a zlata
prastará řeka spěchá ku Labi.
Pod kupou zlosti otevrou se vrata
k právu, jež – zdušeno zlatem – tvrdě spí.

Pod kotlem topit? Jen dočasu!
A riskuje, kdo přetopí.
Pod kotlem topit – výbuchu se dočká
císař, i soudní osudí.

Padá vločka bílá, padá i těm,
co pravdu chtějí znát.
Tak jako kdys víra pevná byla
a cenou statečným zas ostnatý drát.

Padá vločka, mrzne v letu,
ve vlasech mi zůstává.
Jako Boží posel k tomu,
že pravda se nikdy nevzdává.



Ostrov n. Ohří, v Den lidských práv, 2017
0 # Saxána 2017-12-14 09:34
Spisová značka: 58 CO 380 / 2017

Městský soud Praha zpět

Stav řízení: nevyřízená věc (od 05.10.2017)
Nařízení jednání 14.12.2017
Bylo nařízeno jednání ve věci
Jednací síň : 22 Spálená ul. - přízemí
Začátek jednání : 14.12.2017 12:00
Jednání zrušeno : Ne
Poslední změna ve spisu:
Údaje platné k: 17.10.2017 07:55:03
14.12.2017 08:13:00
0 # Saxána 2017-12-14 09:38
Spisová značka: 58 CO 396 / 2017

Městský soud Praha zpět

Stav řízení: nevyřízená věc (od 17.10.2017)
Nařízení jednání 14.12.2017
Bylo nařízeno jednání ve věci
Jednací síň : 22 Spálená ul. - přízemí
Začátek jednání : 14.12.2017 12:45
Jednání zrušeno : Ne
Poslední změna ve spisu:
Údaje platné k: 25.10.2017 06:58:17
14.12.2017 08:13:00
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-15 15:53
Ještě tam chybí jedem údaj : POZOR, soudí naprostá píča.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.