Znalec. Z Ústí.

 Tak jsem zase zažil jednoho znalce a jeho "obhajobu" znaleckého posudku. V Ústí nad Labem.  

Klasická situace : Matka se snaží vytěsnit otce z role otce, našla si druha, kterému dítě říká "táto", ač jím samozřejmě není, její cíle jsou tedy naprosto jasné a každému srozumitelné - jenom, kupodivu, těm, co mají být především, jasné nejsou - nebo se tak tváří. 

Ač holčička, dnes osmiletá, měla ještě přede dvěma roky ukázkový vztah se svým tátou, najednou dostává psychotické záchvaty, kdykoliv má jít na setkání s ním, aniž kdo byl schopen vysvětlit, proč. A protože všichni se rozhodli "neubližovat dítěti", tak na ty styky s otcem přestala chodit úplně, resp. matka ji tam přivezla, aby projevila "dobrou vůli", holčička začala ječet v autě, načež všichni couvli a prohlásili, že za těchto okolností není styk s otcem možný. 

Proč holčička ječí, kdykoliv otce spatří, ač ještě přede dvěma roky k němu s nadšením běžela, nedokázal - kupodivu - nikdo vysvětlit, natož řešit. 

Pan znalec kupodivu docela dobře popsal stávající stav, tedy že dítě je štvané matkou proti otci, matkou, která vytváří vůči otci nepřátelské prostředí a stresuje dítě natolik, že to pak dostává záchvaty, kdykoliv o otci jen slyší - o to překvapivější byl pak jeho závěr : 

Tedy že dítě má zůstat u matky, protože je tam prý spokojeno (jistě, že přichází o otce, si dokáže uvědomit až v dospělosti) - a že má probíhat v podstatě klasický styk, tedy dítě k otci na víkendy a na 14 dnů na prázdniny. 

Otázkou, jak to provést, když přesně to dodnes nefungovalo a dva roky nefunguje, se už znalec nezabýval, prý otec musí využít adaptačního období, aby si na něj dítě zvyklo (jak to asi má udělat, když dítě i nadále zůstane u matky, znalec nedokázal vysvětlit). 

Proč by nemělo jít dítě k otci, když ten dítě neštve proti matce, což je mj. vidět i z toho, že nepodával - na rozdíl od matky - návrh na zákaz styku - znalec vysvětlil tak, že dítě je v prostředí u matky zvyklé (aby nebylo, když od narození jinde nevyrůstalo) a hlavně : Že dítě do 12-ti let má - podle znalce - být vždycky u matky, protože jinak prý trpí deprivací, na což prý znalec četl stovky studií. 

Navrhl jsem mu tedy, ať tuto jasnou zprávu konečně prosadí do zákona, protože by se tím veškerá situace nesmírně ulehčila všem : Opatrovnickou justici bychom pak mohli z hodiny na hodinu zrušit - je přece k ničemu, aspoň by se to konečně otevřeně vědělo, zákon už přece mluví jasně, a to tak, že dítě VŽDY  patří matce, ať je, jaká chce - otcové by ušetřili za právníky, za znalce, stát za spoustu zjevně zbytečných soudkyň a sociálních pracovnic, ČR by sice asi pak vyloučili ze všech evropských organizací a institucí, z EU a Rady Evropy především, protože ty jsou na rovnosti pohlaví založeny - ale VŠEM BY BYLO JASNO.  Divadlo by bylo konečně oficiálně nazváno divadlem - a přestalo by se - na účet účastníků řízení - konat. 

Pan znalec se k tomuto jaksi neuměl vyjádřit. 

Protože se obhajoba jeho posudku protahovala, musel si odskočit zavolat, podle toho, co říkal, prý měl už sedět v nějaké zkušební komisi a zkoušet adepty - nevím čeho. Předpokládám, že asi pedagogické fakulty, jiná škola, pokud vím, snad ani v Ústí není. 

V duchu jsem si říkal : Nechtěl bych vidět ty žáky, když TAKHLE  vypadá jejich učitel ! 

Jak je možné, že dítě žádnou deprivací netrpí, a to ani malé ne, když je svěřeno na hlídání třeba babičce, nebo i cizí osobě, pokud má i nadále styk s matkou, popřípadě jak je možné, že si dítě zvykne i na zcela cizího vychovatele, natož vlastního otce, pokud ten jako jediný dítě vychovává a má ho rád a to dítě tu lásku cítí, znalec neměl odpověď - v jeho - feministických - příručkách o tom asi nic nepsali. 

Znalec byl zjevně zaskočen i otázkou, kterou bych naopak já od něj čekal v této situaci řešit jako nejdůležitější - totiž jakého bude mít dítě otce, když dnes za něj považuje druha matky a skutečného otce mu z mysli matka s maximálním úsilím vymazala - až se dnešní druh matky rozhodne, že nepříliš atraktivní ženská s cizím dítětem není to pravé ořechové a najde si jinou slečnu či paní, ať už svobodnou, či s jiným dítětem - se znalec značně zarazil - a pak prohlásil, že to je "hypotetická situace", kterou dnes neřešíme. 

Řekl jsem mu, že až ji řešit budeme, bude už trochu pozdě - a že právě od toho jsou opatrovnické soudy, aby dokázaly předvídat, co je a co není v zájmu dítěte nejen nyní, ale i celoživotně, což pro něj zjevně bylo překvapivým zjištěním, na které nebyl připraven. 

Zato byl připraven zpochybňovat a zesměšňovat mou erudici v této oblasti, neboť - na rozdíl od něj - nemám kulaté razítko znalce. 

K tomu jsem mu řekl, že vzhledem k tomu, co jsem zatím u soudů viděl za znalce, mám své mínění o hodnotě takového razítka a že podle mého názoru je daleko důležitější měřítko praxe, totiž zda analýzy a doporučení znalce v praxi fungují a mají výsledky - či nikoliv - a v tomto směru, ač jsem psychologii na škole - asi zaplať pán bůh - nikdy nestudoval a znám ji z praxe a z knih, které jsem si přečetl (o výhradní péči matky do 12-ti let jako jediné možné úpravě se tam, kupodivu, nikde nepsalo) - moje předpovědi vývoje vztahů vycházejí se stoprocentní neomylností, která mne až mrzí - a už teď mu můžu říct, že jeho závěry jsou možná zbožným přáním, ale rozhodně především ničím nepodloženým blábolem, v praxi fungovat nikdy nebudou, ani nemohou, na což nikdo nemusí studovat žádnou vysokou školu, aby věděl, že co nefunguje nyní, asi sotva nějakým neznámým zázrakem právě zítra fungovat začne. 

A že nemá-li dítě přijít o otce, a otec o dítě, má případ jediné řešení : Matku pořádně ztrestat - ale tak, aby věděla, že veškerá sranda právě skončila a nezačne-li sekat latinu, nepřestane štvát dítě proti otci a začne vzorně dodržovat rozhodnutí o jeho předávání druhému rodiči, o dítě s naprostou jistotou přijde - a poté, pokud se to mine účinkem, nekompromisně dítě matce odebrat, jak - konečně - zákon samozřejmě předvídá a mělo to být dávno samozřejmostí. 

Soudkyně, pro kterou je takový postup zjevně nepředstavitelným jevem, poté ještě zkoušela obecně známou fintu psychického vydírání na otce - totiž zda si myslí, že by změna výchovy proběhla bezbolestně a dítě by žádnou újmu neutrpělo - a pokud ano, tak zda by jako milující otec dítě takové újmě vystavil. 

Soudkyni jsem upozornil, že od toho zde má otec zástupce, aby ten věděl a znal problémy a jejich řešení, se kterými se lidi běžně nesetkávají - a odpověděl jsem jí sám - a povídám jí : Bezbolestné by to samozřejmě nebylo, a jen blázen by si myslel, že bude - přesto je to jediné správné řešení a pro větší názornost ho lze přirovnat např. k operaci slepého střeva - kde je pacienta nejprve nutno uvést do bezvědomí, poté mu rozříznout břicho, poté z toho břicha uříznout kus střeva, a pak to zase zašít a věřit, že se z toho pacient rychle vzpamatuje - přesto NIKDO DNES NEPOCHYBUJE O TOM, ŽE JEDINĚ TAKOVÝ POSTUP JE SPRÁVNÝ A V ZÁJMU PACIENTA,  protože jinak by umřel na otravu krve. 

V případě psychického štvaní to není otrava krve, ale duše. A to je ještě mnohem horší a nebezpečnější. 

Paní soudkyně má do příštího jednání o čem přemýšlet. 

Ovšem jaká je dnes úroveň znalců a kdo všechno jím může být, mě opakovaně - a po desetiletí - naprosto děsí. 

Ten neskutečný primitivismus, hraničící se svéprávností, kterou u soudu tyto - tzv. úřední - osoby předvádějí, nás jednoznačně vyčleňuje nejen z vyspělých, ale i z civilizovaných zemí, je to ostuda české vědy, českého lékařství, českého práva a justice. 

A aby stát připustil, aby o dětech - budoucí generaci a naději národa - rozhodovali takoví tupci a primitivové, to je prostě úděs a hrůza, s představou, že třeba v této zemi budou chtít žít ještě vaše děti nebo vnuci. 

Ze všeho nejhorší pak je, že tuto naprosto děsivou - a několik desetiletí trvající - situaci nikdo neřeší a nikdo se jejím zlepšením nezabývá. 

Každá běžná babka, která vychovala aspoň dvě děti, je přitom v tomto oboru věším odborníkem, než tihle poloidioti s kulatými razítky. Co si navíc za svoje "služby" účtují horentní ceny. A založili si na tom svůj celoživotní byznys. 

Na závěr snad ještě jméno znalce, to by, asi, nemělo zůstat utajeno - třeba pro případ, že by někdo toužil po stejně kvalitním posudku a neváhal si zajet do Ústí si ho nechat vystavit : PhDr. Slavomil Fischer, Ph.D. 

A jsme tak velkorysí, že panu doktorovi za tuto nezištnou propagaci jeho služeb ani nebudeme nic účtovat. 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 09:59
Soud musí po více než půlstoletí projednat žalobu na určení otcovství

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 10:05
Otevřený dopis ministru dopravy :

O vločce středního doletu

hedvicek.blog.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2019-01-18 11:17
Článek je svědectví o stavu prohnilé české společnosti. Já si myslím, že podobní znalci vůbec nejsou hloupí, naopak si moc dobře spočítali, že celému jejich šarlatánskému stavu se náramně vyplatí podporovat v rodičovských sporech matky. Mají zajištěnou stálou (i zadarmo drahou) obživu, kdy budou pořád dokola psát podobné bláboly, že matka sice dítě týrá, ale to už si tak zvyklo, že to tak necháme. A otec to bude zkoušet, bude se pořád dokola posuzovat a planě řečnit, soudkyně si bude hrát na bohyni, která naoko nechce dítěti ubližovat a proto rozhodne tak, že mu ublíží na celý život, znalec pošle fakturu a pojede se dál. Matka bude spokojená, že ukojila svou úchylnou nenávist, soudkyně si bude připadat důležitá a šarlatán si vydělá.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 11:28
Takový postup má ovšem dva nutné předpoklady : Nulovou profesní sebeúctu - A kachní žaludek.
Já bych si musel sám před sebou odplivnout, kdybych se k něčemu podobnému snížil.
Dosud si dobře pamatuju "obhajobu" znaleckého posudku v mém případě - kde ti idioti tvrdili, že za situace, kdy žádný styk neprobíhá (raději jsem přestal pro děti jezdit, než bych se díval na jejich utrpení) - bude nejlépe, když od něj na rok upustíme, protože se situace uklidní...
Proč se neuklidnila za předchozích 5 let, znalci samozřejmě nedokázali nijak vysvětlit - stejně jako proč by se měla uklidnit zrovna teď.
Vyjdu-li z jejich znaleckého zkoumání, pak se měla situace za rok uklidnit- od té doby uplynulo roků 15, nijak se neuklidnila, jako obvykle - přesně naopak - takže co s takovými "znalci", když nedokáží odhadnout jednu jedinou věc ??
Sebrat znalecké doložky a poslat na stavbu dálnic, aby se konečně živili poctivou prací. Jediné správné řešení.
Mimochodem, na tohoto znalce si stěžovala i matka, asi proto, že popisoval, jak poštvala dítě proti otci, takže jsme se s protistranou vzácně shodli, že tenhle posudek je bezcenný a chceme jiný, revizní, já k tomu ještě doplnil, že od odborníka na SZR. Ať ho hledají třeba v Americe, když tady žádní nejsou...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 11:35
A ještě něco jsem zapomněl dodat : Pan znalec je z oboru "školství a kultura" - dosti široce definovaný pojem, že ? Kultura - to znamená, že třeba přes návštěvnost kin, divadel, jejich programy, kritiky her, a tak ?!
Nějak z toho vypadlo to podstatné : Dětská psychologie.
No, a podle toho to taky vypadalo.
Hlavně, že je "znalec" z oboru. A dostane svůj honorář.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 12:30
fotka
slavomilfischer.cz

pf.ujep.cz/.../...

CV
www.databazeknih.cz/.../slavomil-fischer-23887

Ústí nad Labem
www.pf.ujep.cz/cs/kontakt/slavomil-fischer

i Brno
www.muni.cz/lide/111091-slavomil-fischer

podnikatel (IČ 43220231)
www.hlidacstatu.cz/Subjekt/43220231/

spisovatel
www.databazeknih.cz/.../slavomil-fischer-23887


_____________
Páni, s tak slavným autorem jsem se setkal u soudu ??? Že já blbec si neřekl o podpis... Jistě bude mít úžasnou cenu...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 14:30
Komunisticky poslanec CR v Cine a jeho plany se Zemanen.
Kdypak asi prijedou propagandisticti "osvoboditele" z Ciny a budou jich plne noviny od Burese?
Z
novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-01-18 15:55
Želmíra Herrová taky rádobyznalkyně z oboru psychiatrie a sexuologie. Obvinění - ve společných šatnách pozoroval na veřejně přístupném místě poškozenou která se právě převlékala...
posudek "diagnóza":
Bez duševní choroby v pravém slova smyslu
Bez duševní poruchu ve smyslu psychopatie
Velmi pravděpodobně se jedná o Voyerismus

v závěru řekla, že navrhuje ochranné léčení, kdy si až následně potvrdí nebo vyvrátí svoje pouhé a nepodložené podezření na dignózu kdy se tomu podle mezinárodní klasifikace říká voyérství. Pokud by se obviněný dopustil šmíráckého jednání i v budoucnu, pak by se dala vysoudit výše uvedená porucha....(aha takže presumce neviny neplatí a posudek se dělá na zakázku policajta podle textu obvinění)
......
0 # Kedul 2019-01-18 16:06
Obhajoba posudku před soudem:

"Od doby vypracování znaleckého posudku v této věci nenastaly žádné okolnosti, pro které bych byla vyloučena jako znalkyně v této věci."
5 minut před jednáním se na chodbě dozvěděla od policajta, že jsem na ní podal trestní oznámení a že to prověřují.
"když to bylo 10x, tak k čemu by tam byl nějaký sexuolog, k čemu by tam bylo nějaké odborné posouzení, přeci i laik ví, že se jedná o voyerismus"
Znalec nikdy nesmí být ovlivněn obviněním ani posuzovat právní otázky.
Obhájkyně: "Jak se léčí podezření na voyerismus?"
Herrová: "Podezření se léčí stejně jako všechny možné typy poruch sexuálně motivačního systému."
"Já se podle mezinárodní klasifikace nemocí neřídím."
....
atd.

Soudkyně Ilona Moučková, aby pomohla svojí kámošce esoterické prolhané znalkyni, tak pro jistotu odsoudila po 3 letech k léčení za skutek, který nebyl prokázán a není trestným činem....
Jó kulaté razítko to je věc ...
0 # Kedul 2019-01-18 16:12
.... rozsudek, je vinen tím, že "přinejmenším mohl pozorovat"
tím spáchal poškození cizích práv 181 1 b

co takhle materiální podstata tretného činu, kdy újma na právech musí být reálná nikoliv hypotetická? O tom jste nikdy ve své kariéře hloupé a drzé soudkyně neslyšela že Ilono Moučková?
Ostatně nic lepšího jsem od Vás nečekal poté co jste nejméně 2x uvedla při hlavním líčeí a dokonce to je i v protkolu uvedeno, že podle Vás cituji "Co je a co není tretným činem, o tom si rozhodují orgány činné v trestním řízení"
Aha takže tretní zákoník ani ústava pro vás orgány nejsou nijak závané ani důležité žeano ... vy zkrátka budete soudit podle xichtu ....
0 # Kedul 2019-01-18 16:25
.. ještě další naprosto neuvěřitelná perly oné znalkyně před soudem

obhájkyně: "A co je na tom nápadného, že je věrný své partnerce?"
Herrová: "Většinou muži i věrni přiznávají, že byli nevěrni"
Takže když se Vás nějaký znalec zeptá na něco tak hlavně nemluvte pravdu, to je totiž známka sexuální poruchy ......
obhájkyně: "Z čeho konkrétně jste dovodila, že právě v době toho spáchání řešeného trestného přečinu, byly ovládací schopnosti obžalovaného sníženy podstatně?"
Herrová: " Pokud se to stalo, tak byly….."
obhájkyně: "Pokud se to stalo?"
Herrová: "Tak určitě."
(Samosoudkyně konstatuje, že o tom, zda se věc stala, rozhoduje soud.)

Herrová: "..jsou tam záběry na genitálie, tak co jiného to bude?"
Herrová: "Mě je v podstatě jedno, zda šlo o erotický nebo pornografický snímek, tam jde o ten obsah."
tady si vyloženě protiřečí a nejen v této části výpovědi ....
0 # Kedul 2019-01-18 16:33
....Otázka
Vzpomínáte si, kolik hodin Vám zabralo vypracování toho posudku?
Herrrová "Většinou vypracování znal. posudku mi zabere 1-2 hodiny, někdy 2-3 hodiny. Vypracování tohoto znaleckého posudku jak dlouho mi trvalo, to si nepamatuji."

Takže za hodinu "vyšetření", kdy pak lhala v posudku jako když tiskne a mám o tom i zvukový záznam, a ti šmějdi o něm dobře vědí protože se i ona prokecla před soudem poté co jí o něm řekli a nashcvál jej jinkdy nechtěli.... a 2 hodinky maximálního ctrl c ctrl v ... mi zničila tahle kráva celý život a nejenmo mě ale i mojí rodině.
Skvělá práce .
Až se konečně přestanou třást rádobybojovníci za funkční a neprolhanou justici strachem před těmito konkrétními šmejdy, rád jim tu nahrávku ke zveřejnění spolu s tím co říkala před soudem a psala do posudku dám....
0 # Kedul 2019-01-18 16:41
... aby bylo úplně jasno ... ten její zvratek přezkoumal jiný znalec .. a konstatoval, že je ta baba úplně mimo a že ani podezření na voyérství natož na nějakou jinou sexuáůní poruchu vůbec nepřipadá v úvahu... soudkyni to nezajímá ...ačkoliv má samořejmě v případě pochybností přizvat dalšího znalce a pokud se ani tak neshodnou tak samořejmě k tomtu vůbec nepřihlížet...
důkazní situace ... 2 kabinky zavřené... 2 osoby... jedna řekne já sem viděla nějakou gopro kameru doel v mezeře asi si mě někdo natáčel určitě to dá na internet, za 30 minut poté vytáhne osoba nic netušící úplně jinou kameru kterou měl někde jinde mimo tu kabinku a ukáže jí až venku policajtovi, policajti zjistí, že k žádnýmu natáčení nedošlo a za 3 měsíce teprve vyslechnou osobu s tím, že tato dokonce připustí, že mohla vidět i nějakej černej deodorant ... není ani tvrzení proti tvrzení ... 3 roky stíhání a souzení a nakonec i podivnej rozsudek ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 16:54
Nejhorší ruská vězení … DOPORUČUJEME !!

www.youtube.com/watch?v=AEbawo457K4
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 17:07
Zvýšením důchodů a mezd stát nasypal exekutorům i sám sobě a potřebným snížil dávky :

Exekuce dusí ruce

www.ceska-justice.cz/blog/exekuce-dusi-ruce/

Zvýšením důchodů a mezd stát nasypal exekutorům i sám sobě a potřebným snížil dávky

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 17:10
Insolvenční soudkyně dostala mírný trest: enormní tlak a chaos v administrativě, konstatoval NSS

ceska-justice.cz/.../...
0 # Kedul 2019-01-18 19:37
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Insolvenční soudkyně dostala mírný trest: enormní tlak a chaos v administrativě, konstatoval NSS

ceska-justice.cz/.../...


Trestny čin zneužití pravomocí se u soudců trestá 40 tisícovou pokutou ... hmm tak to jo ... občan dostane za nesalutování soudci klidně pár měsíců nepodmíněně .. holt lepší lidé .... to je jiná třída v té naší třídní bolševické společnosti....
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 17:15
Z pošty :

PhDr. Slavomil FISCHER NENÍ vystudovaný psycholog, ale jen vystudovaný učitel na filosofické fakultě. Má obor vzdělávání dospělých (1992).
Ať si vzdělává a napravuje dospělé vězně - a děti nechá na pokoji !!
Nemá magisterské psychologické vzdělání. Proto NENÍ klinický psycholog a znalec v oboru ZDRAVOTNICTVÍ . Neměl být soudem vůbec určen jako znalec v opatrovnickém sporu u osmileté dívky pro nedostatečné odborné vzdělání. Soudkyně si plete učitele s psychologem. Bude nutný nový posudek znalce s oprávněním pro dětskou psychologii a kárné řízení pro soudkyni za zmařené jednání - vše znova ! Nutná návštěva předsedy KS v Ústí n.L. !!
Bagr (autor komentáře je lékařem).
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-18 20:56
Exekutoři jsou chudáci na vymření a "dřou" za pakatel : 350 tisíc za týden "práce".

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-19 09:11
Malá názorná ukázka, nakolik jsou Novinky "novinkami"... Kdo čte naše stránky, ví to už 14 dnů.
V ostatních případech mají předstih ještě daleko větší - 5 - 15 let.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-19 09:17
Promluvil odborník. Ten o tom přeci musí něco vědět...

Babiš: Soudci jsou nezávislí, s žádným jsem se v životě nesešel

ceska-justice.cz/.../...

V Česku je podle premiéra Babiše možné objednat si trestní stíhání

ceska-justice.cz/.../...

echo24.cz/.../...
_________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-19 09:21
Vladimír Stehlík žaluje stát o náhradu za Poldi. Má za to, že byla zlikvidována účelově a na zakázku :

škoda až do výše 200 miliard euro

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-19 21:36
parlamentnilisty.cz/.../...
Parlamentní Listy nejsou mediem, jakému důvěřuji, nicméně téma, které zmiňují, je namístě, a hlavně obnáší velké množství otazníků.
Těžištěm je zde otázka, zdali EU měla zájem na likvidaci Poldi. Nelze to potvrdit, ale ani vyloučit. Vyloučit nikoliv z důvodů precedentů, kde jednání EU takovým cílům přinejmenším napomáhalo. Mám na mysli precedent v podobně zájmu merkelovského Německa na likvidaci polských loděnic - motiv? Likvidovat konkurenta loděnic ve Wismaru, v bývalé NDR. Vláda Občanské Platformy tehdy ještě za doby premiéra Tuska, servilní vůči Merkelové podobně jak režim Husáka a Jakeše vůči Brežněvovi, tomuto cíli aktivně napomáhala. Jinou kapitolou je gdaňská aféra Amber Gold - tzv. "pyramidová hra" s investičními fondy, která nalákala a okradla tisíce občanů. Z nakradených peněz byly financovány hluboce dumpingové aerolonie OLT (za 600 Kč let Gdaňsk-Praha), a cílem bylo přivést tímto způsobem "konkurence" polské aerolonie LOT ke krachu. Tehdy premiér Tusk se vyjádřil o záměru likvidovat LOT jako neefektivní zcela veřejně. Zkrachovaný LOT měla koupit "Air Berlin". Jenže tohle počínání (shodné se sovětským v rámci RVHP) nakonec během času vyšlo najevo...(Dnes jsou loděnice revitalizovány, a mají zakázky z Finska, Švédska a některých "naftových" arabských zemí a LOT dnes si vede výborně - investoval do nejmodernějších Boeingů 787 "Dreamlinerů", a přeskupil své portfolio letů hlavně na mnoho cílů na americkém kontinentě - nově i do Asie, atd., ty jsou výnosné, a stal jednou z nejlepších evropských airlinek...). Na základě takových zkušeností, jaké na rozdíl od ČR v Polsku vyplývají najevo, jsem názoru, že to, o čem píší Parlamentní Listy, je třeba náležitě ověřit.
Na druhé straně však tehdejšího gen. Ředitele Poldi Stehlíka dosadil Vl. Dlouhý. A pokud jde o Němce, pak Adenauerova nadace zasahovala tehdy do ODA, a finančně podpořila právě křídlo Dlouhého a pomohla tak eliminovat pravicové křídlo ODA v čele s historikem Emanuelem Mandlerem. Naprosto stejně jako v případě české ODA si počínali Němci při vytváření polské Občanské Platformy, kde podporovali skupinu kolem Tuska, o němž je v Polsku podezření, že byl jedním z agentů východoněmecké Stasi - agentem kr. jm. "Oscar", angažující se v Polsku už v osmdesátých letech, a kolem něhož se soustředila skupina těch nejhorších kádrů, jaké mohlo Polsko potkat. Spoluzakladatel OP Plażyński nakonec zahynul v prezidentském letadle 10. Dubna 2010 u Smolenska, Jan Rokita, jako jeden z někdejších významných liberálních politiků, z této strany odešel pro svůj nesouhlas...Polské precedenty zadávají tedy otázky, zda tomu nebylo u nás přinejmenším podobně, ne-li stejně jako v ČR!
Revitalizace Poldi je dnes problematická: Roli Poldi hrála především speciální výlučná receptura ocelových slitin, originalita technologie....a inženýry a odborníky sebraly potom hlavně rakouské (linecké) VOEST. To byla ohromná škoda. Zatímco v případě baltských loděnic některé exklusivity ještě jsou aktuální...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-19 09:21
Jezdil Klaus na sjezdy nemecke AfD?
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-19 09:23
Praktiky OSPOD Rumburk (anebo kdekoliv jinde) :

youtu.be/hU5rN4Tb86w

OSPOD Rumburk - Lháři, kteří dělají opatrovníka mým synům??!!! Kam jsme se to dostali?

Přestože můj syn Kubík OSPODu RUMBURK říká, že chce být se mnou, tak OSPOD Rumburk syna přemlouvá, že se mnou nechce být a pak vydá lživé potvrzení

goo.gl/a1Svav (druhá strana dokumentu dole) ,

že Kubík se s OSPODem údajně odmítl bavit! To je opravdu ODPAD! A vedoucí OSPODu RUMBURK to kryje!

Přitom můj syn aktivně "bojuje" se státem, aby mohl být se mnou.
Lháři z OSPODu Rumburk provádějí trestnou činnost! A vůbec se nestydí.
PV
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-19 09:34
Pro socany tak trochu typické, nemyslíte ??

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.