Demonstrace MSp : McCrae, nezávislá justice

Podle čeho poznáte přínosnou demonstraci se zásadními myšlenkami, kterých je třeba se mocným bát ?

No, samozřejmě - podle poměru policajtů a demonstrantů. Pokud je 1:1, jste na správném místě.

A ne na jakési národní pouti. Dříve za banány, dnes za mocí nových mocných, řízených z ciziny. 

 Jak jsme slíbili, tak jsme i učinili : Přesně ve tři odpoledne byla dnes zahájena - a následně i proběhla - demonstrace za nezávislost justice a za propuštění nespravedlivě vězněného Gilberta McCraee.

_____________

Demonstrace byla ukončena předáním protestního dopisu pí ministryni Benešové - viz příloha : 

_________________

_________________

 

 

 

 

KČV na podacím razítku znamená "Kancelář člena vlády". 

________________

________________

Demonstrace byla rozdělena do 3 částí : 

1) Propuštění Gilberta McCraee a okamžitá náprava porušování vězeňského řádu vůči němu

2) Minářovy úsměvné Chvilky a názory na ně

3) Nezávislá justice

 

Je bezesporu s podivem, že takové množství nemyslících lidí může naletět na takový evidentní nesmysl, jako je třeba "nezávislý ministr".

Totéž jako "suchá voda". Přitom nevím, kolik lidí by bylo ochotno demonstrovat za suchou vodu, pokud by za to dostali guláš a pivo a ještě je tam odvezli - ale je dost možné, že i takových by se našlo dost. 

Konečně, když mohou demonstrovat za "nezávislou justici" (která tu naposledy byla před 80-ti lety), resp. za to, aby se ta současná nikdy nezávislou nestala - a zůstala pokud možno totalitní až do skonání světa... pak je možné jistě skoro všechno. 

Minářovy demonstrace právem přehlíží jak Babiš, tak i Zeman, protože jsou samy o sobě zcela nevěrohodné, bezobsažné, neautentické - a hlavně : Naprosto nesmyslné. 

Ačkoliv se demonstranti deklarují - a všude zaštiťují - demokracií, popírají de facto výsledek demokratických voleb, ať už se nám jakkoliv nemusí líbit. 

A měli by se raději zaměřit na ty, co tomuto estébáckému zmetkovi dali (dobrovolně) hlasy za koblihy a příspěvky k důchodům či na dopravu - z cizích kapes, pochopitelně. 

Pokud jde o Minářovy demonstrace, jejich cíle a obsah - a zejména sponzory -  shodli jsme se následně - po demonstraci - na tom, že nejpravděpodobnější bude přidržet se prosté úvahy : Cui bono - přičemž odpověď je nasnadě : Mináře sponzoruje současná justice, nejspíše Soudcovská unie, pochopitelně pod zahraniční taktovkou, pravděpodobně německého ministerstva vnitra.

Odtud tedy ty velkoplošné obrazovky, drahé aparatury, autobusy svážející demonstranty z celé země - jednoduše : Desítky milionů vyhozených na organizaci.

Puče. 

 

Minářovy "Chvilky" by byly vcelku každému v právu základně vzdělanému člověku k smíchu, pokud by ovšem nepředstavovaly dvojí otevřené nebezpečí : 

 

  • Zneužívání neinformovaných lidí, jimž je společné to, že mají právem obavy o naši zemi, pokud jí vládnou ruský agent Zeman spolu s estébáckým zmetkem Babišem, alias Burešem. Dá se předpokládat, že se jedná hlavně o část společnosti zamířenou spíše doprava, i když její neznalosti stran justice jsou vskutku trestuhodné. 

 

  • Druhé nebezpečí je ještě mnohem horší : Totiž zakonzervování současného - naprosto tristního - stavu justice "na věčné časy", nebo aspoň na co nejdelší dobu. Stavu, který je demokracii vysloveně nepřátelský a ohrožuje ji na každém kroku. Tak, aby napříště každý, kdo se byť jen pokusí justičním soudruhům šlápnout na tipec, byl považován za útočníka na demokracii a právo - přesně opačně, než tomu ve skutečnosti je. To je :  Zakonzervování stavu, který nás natrvalo (nebo na hodně dlouho) spolehlivě vyloučí ze společenství vyspělých států, kde platí právní řád a kde jsou každému základní práva objektivně garantována. 

 

U nás je totiž stav takový, že práva jsou garantována jen mocným (těm je ovšem garantovat netřeba), zatímco slabí se jich nemají šanci dovolat. 

Soudnictví si o nezávislosti může dnes jen nechat zdát, stejně jako - bohužel - všichni občané, kteří budou nadále žít ve státě, kde je denně možné, že na ně někdo cíleně hodí neobjasněnou vraždu (to jsou, konec konců, skoro všechny, kde chybí doznání) - a zbytek života stráví v kriminále - a ničeho se nedovolají. 

Každý nechť si pak sám odpoví na otázku, jaký smysl asi má v takové zemi budovat firmy, hospodářství, ba i  jen se obyčejně oženit a vychovávat děti - což je to vůbec nejzákladnější, co si může každý člověk přát. 

No, a tím se dostáváme k bodu 3) - a tím je NEZÁVISLÉ SOUDNICTVÍ  a co to vlastně je... 

Rozhodně ne současný stav. Ten je postkomunistickou konzervou, nejzaostalejším sektorem života současné společnosti, kde se od dob totality buďto nezměnilo nic, anebo leda k horšímu (viz zodpovědnost a (ne)odvolatelnost soudců - které jsou dnes absolutní, tedy že nejsou zodpovědní nikomu a ničemu a za to mají zaručen doživotní mandát, lhostejno, co a jak dělají a odvádějí - přičemž za komančů byli soudci zodpovědní KSČ - a také si nedovolili přes přání tehdy mocných jít - a odvolatelní byli ze zákona každých 5 let, kdy je musela znovu potvrzovat ČNR). 

Každý pak nechť si sám posoudí, nakolik se justice dodneška "zdemokratizovala" a stala se oporou nového společenského řádu (se všemi starými strukturami, které v ní byly). 

 

Tak - a teď : JAK TO VYPADAT  naopak MÁ : 

Nezávislou justici představují především ZVOLENÍ SOUDCI a STÁTNÍ ZÁSTUPCI  s logicky omezeným mandátem na jedno funkční období, rozhodně ne delší než 5 let. 

Dalším - a naprosto zásadním - prvkem nezávislosti justice jsou pak SOUDNÍ POROTY, tedy poroty složené z prostých občanů, které - budete se divit - mají u nás dlouhou tradici, rozhodně delší, než totalitní (dnešní) justice. 

Každý nechť si sám spočítá, jakou šanci by měl asi Babiš na to, že nikdy nestane před soudem, pokud by justici představovalo nezávislé státní zastupitelství a nezávislý soud... A zda by mu porota občanů - daňových poplatníků - jen tak prominula jeho milionové dotační podvody... 

U státního zastupitelství je ještě velmi důležitým prvkem demokratizace a nezávislosti institut tzv. veřejné obžaloby, aby všude tam, kde zkorumpovaní státní zástupci odmítají obžalovat prokazatelné zločince (především z jejich vlastních řad) bylo možné podat tzv. obžalobu občanskou - a soud (nejlépe porotní) by se jí musel zabývat… 

TOHLE JSOU ZÁKLADNÍ PRVKY NEZÁVISLÉ JUSTICE  - a teď se ptejte těch kašpárků z Letné, co o nich vlastně ví - a nakolik daleko od nich dneska ve skutečnosti jsme... 

 

https://youtu.be/qKEEqSYaDN0 

 (začátek projevu - zahájení demonstrace a úvodní slovo -  se pro technický problém bohužel nepodařilo zachytit, za což se omlouváme)

  Abychom se nebáli, po celou dobu naši bezpečnost hlídali uniformovaní strážníci. Na protější straně ulice. 

To třeba kdyby poštvaná Justiční stráž se na nás vyřítila z MSp a chtěla nás zbít. Nepochybuji, že by se udatní strážníci ujali svého úkolu, útočníky zpacifikovali, spoutali - a odvedli je na služebnu k podání vysvětlení... 

 

 

___________

___________

___________

A teď ti neuniformovaní, alias naše osobní ochranka. Ta už byla podstatně blíže.

 

Státu a jeho policii za příkladnou péči o naše zdraví a bezpečí tímto děkujeme...

 

 

 

 _________________

 Prestižní zahraniční časopis varuje před investováním v Česku

 

 

 

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-22 19:06
Nestydí se. Zato my za ni ANO :

Válková: Vstup do KSČ byla chyba, ale nemusím se stydět. Pro dobrou věc vítám i podporu Okamury

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-22 19:07
novinykraje.cz/.../...

První signál,
že si rohatej jednoho dne pro zmetky přijde ...
+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-22 19:09
Leyenova, Bures a K 213:

Od 11/2019 povede EK Nemka Leyenova. Doufam, ze vyhodi Jourovou a resort Justice dostane jiny stat nez CR!
Nejen Bures se tak dostane pod lupu, ale i komunisticka legislativa v CR!!!
Europoslanec Zdechovsky by mohl par mesicu pockat se zalobou na CR, aby to Jourova nehodila do kose!
K 213 bude jiste zajimat predposledni odstavec prilozeneho clanku.
Z

eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-22 19:10
Milous a Milos:

U Milouse (97 let) budou vedci studovat jeho ostatky.
U Milose mozna tez, aby zjistili, v jakem stavu jsou jeho prochlastane ledviny, jatra, mozek!
Z

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-22 19:11
Tomáš Sokol pro: Babiš odsouzen za Čapí hnízdo? Pochybuji. Odpovědný by měl být někdo jiný

parlamentnilisty.cz/.../...
__________
i JÁ POCHYBUJI, ŽE HO TAHLE "NEZÁVISLÁ JUSTICE" VŮBEC OBŽALUJE …
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-22 19:12
Investor tvrdí, že se úředníci Prahy 1 v čele s Pavlem Čižinským (Praha 1 Sobě) dopustili ve stavebním řízení manipulace s dokumenty. Podle stavebníka zmeškali lhůtu pro odvolání vůči stavebnímu povolení. Odvolání podepsané přímo Čižinským pak bylo neoprávněně antedatované, tedy opatřené dřívějším datem, uvádějí představitelé investora. Výsledkem tohoto odvolání bylo, že magistrát stavební povolení zrušil.

e15.cz/.../...
___________
A pak tady podnikejte …
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-22 20:22
Za zmínku rozhodně stojí účast spolku Šalamoun, kterému prý tak leží na srdci jak spravedlnost u nás, tak i nezávislá justice.
Ač pozvání obdrželi, nikdo z nich ani nepoděkoval, natož aby se přišel i podívat. Natož aby někdo z nich hnul prstem.
Holt, kde se nesypou zlaťáky, smysl pro spravedlnost těchto pánů rychle pohasíná... :-|
0 # Kedul 2019-07-22 20:49
Coze 5 let funkcniho obdobi ..... ze by se muselo zacit dodrzovat ustavne garantovane pravo na proces bez zbytecnych prutahu :-D .... to snad nemuze byt v bolsevistanu mysleno ani jako vtip .... bude zazrak kdyz justicni mafie s velkou slavou svoli k tomu aby byl kazdy jeji clen zvolen ji samotnou na rekneme pouhych 100 let a kdyz se to osvedci tak mozna casem na kratkych rekneme 80 ;) .... s tou demokracii a pravnim statem se to prece nesmi prehanet ....
ve ctvrtek ve zdare o justicnich prazdninach nevazebni vec prkotina bez dukazu... davno promlcena vec umele prodlouzena promlceci doba samotnou justici o rok ... celou dobu vice nez pulrocni prutahy mezi odrocovanim ... najednou strasne specha ... soudkyne bude mit dalsi megapruser a poruseni trestniho radu neoslyseni obzalovaneho ... o tom ze nevi co se spravne musi delat pri vraceni pripadu odvolacim soudem nemluve ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 05:44
Nespravedlive odsouzeny a protipravne odsouzeny:

Nespravedlive odsouzeny je clovek tehdy, kdyz je soudce podjaty, ....

Protipravne odsouzeny je clovek, kdyz soudce NEDBA platneho - ucinneho prava!
Komunisticke pravo je jiz 30 let NEUCINNE!
Jiz 30 let plati (evropske) pravo, zalozene na Umluve ZLP a tim na PRESUMPCI NEVINY!

American McCrae byl odsouzen podjatym komunistickym soudcem Lnenickou s prihlednutim k ceske "posrane" Listine ZLP, kde je Presumpce neviny vykladana jako Presumpce viny!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 15:09
Ve Zlíně schází téměř třetina soudců, jmenování nových trvá dlouho

idnes.cz/.../...
_____________
Tu úvodní větu bych trochu poopravil …

Ve Zlíně schází téměř třetina soudců, proto tam soudí doslova kde kdo. Aneb - takovou pakáž jako na soudě ve Zlíně opravdu běžně na soudech nepotkáte.

Namísto jmenování nových soudců by se měl někdo zamyslet, jestli tam ta třetina skutečně chybí - anebo jsou pro ni jen uměle vytvořená místa ... a také - čím se zabývají - a nakolik efektivně - soudci stávající.

Bez zajímavosti jistě ani nebude, proč by měli soudci chybět právě ve Zlíně - atraktivním krajském městě, kde jinak je příležitostí dost a dost.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 15:10
Exministr kultury Herman nahradil v Radě pro lidská práva filozofa Kroupu, nominaci schválila vláda

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 15:23
Zemřel Pavel Kučera :

zpravy.aktualne.cz/.../...

Benešová řadila Kučeru k "justiční mafii""
_____________
Já bych o tom nepochyboval a i já jsem s ním měl jenom špatné zkušenosti. Dodnes si pamatuju, jak jsem mu nesl na NS do podatelny volské rohy a oháňku. Jako zvláštní cenu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 15:24
Sváček prý kvůli kandidatuře čelí i placené kampani

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 15:31
A tenhle článek je zase evidentní placenou kampaní Sváčka. Jeho autor, pokud neví, proč Sváček nemůže být předsedou Vrchního soudu - a proč nemohl být ústavním soudcem - je evidentní poloidiot a měl by přestat psát o justici vůbec.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 15:25
Pitr a Šrytr :

Benešová navrhla 30 nových soudců, včetně bývalého advokáta Pitra a Šrytra

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 15:31
Policista podjel na přejezdu padající závory, hrozí mu zákaz řízení

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 15:33
Když si berňák došlápne na bezdomovce

info.cz/.../...
0 # Kedul 2019-07-23 17:10
novinky.cz/.../...

Čím dál víc Čechů ujíždí od nehod. Bojí se problémů, raději nepomohou

No bodejt by se vysledek bolsevickeho vykrmovani zmetku z vsehoschopne justice nedostavil ... stejne jako kazde podani a stiznost a podobne zacina slovy zjistili jsme ze jste ten a ten delate to a to je proti vam vedeno to a to a meritem veci a obsahem samotnym se smejd nezabyva zavedl bych to same i na silnici ... jste clen justicni mafie nepomohu vam pomozte si sam a jeste si odplivnout i v obchodech zavest neprodam vam ani rohlik chcipnete hlady chatro bolsevicka .... (ta ignorance a neochota je fakt strasna osobni zkusenost kdy predevsim zeny objizdeji kolem nehody jako by to byla mys misto pomoci ...)
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 17:13
Policie na Blesim trhu:

V kazdem jinem state se policie na blesaku stara pouze o poradek a o to, zda-li nekdo nenabizi kradene veci (napr. znackova jizdni kola), nebo pasovane zbozi.
Nema nahodou Bures strach, ze by si tam obcane nakoupili salamy lepsi kvality a levneji, nez od jeho masokombinatu? Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 17:24
OBČANSKÁ POROTA dokázala zohlednit lidské pozadí příběhu.

A byla tradiční součástí českého - předtotalitního - práva.

První, co každý totalitní režim okamžitě udělal - že zrušil občanské soudní poroty, jako důležitý prvek nezávislosti a nestrannosti justice.

Dnešní talárníci by vraha bez trestu odejít nenechali, ať už by zabíjel z jakéhokoliv důvodu.

Mimochodem, na Pankráci jsem seděl s klukem, co seděl prakticky za totéž, jako je tady popisováno v příběhu : Za vraždu ze žárlivosti. Nutno dodat, že okolnosti případu byly ještě křiklavější - protože ta jeho čůza nejen že ho vodila veřejně za nos, ale ještě se mu na veřejnosti smála do očí, když je zastihl s milencem.

Počkal si na ni - a zastřelil ji.

16 let. Jednotná sazba. Pohnutky, nepohnutky, okolnosti, neokolnosti.

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 17:27
Kucera a Benesova:

V 2010 Kucera pronesl tuto vetu:
"Nezávislost justice musí jít stranou, když hrozí pád vlády."
V 2019 Benesova premysli podobne!!! Z.
________
Ti dva zmetci si nemají co vyčítat.
Mimochodem, nezávislost justice, pokud by skutečně existovala, je typická právě a jedinečně tím, že NIKDY NEJDE STRANOU . Ať si to někdo přeje, nebo ne.
A pokud jde o pád vlády … Té současné by jedině prospěl, není ji vůbec proč litovat. Neměla nikdy vzniknout.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 19:10
Věděl, proč do toho kriminálu denně chodí. Už Lenin říkal : Učit se, učit se, učit se.

Z vězeňského dozorce bankovním lupičem

denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 19:12
Exekucí v Česku už zase přibývá

novinky.cz/.../...

Nová krize? Všichni se zadluží. Spouštěč už jede

Vděční, že mají hrneček s puntíky...


www.kupredudominulosti.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 19:12
Třetina vězňů má žloutenku. V Česku jí trpí desítky tisíc lidí, často o tom nevědí

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 19:13
Senior u soudu. Dost drsné čtení z právního státu.

www.facebook.com/.../353493662237458
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-23 19:15
správní orgán není s to novému vlastníku doručit písemnost, ale pan Z. by měl být s to efektivně ovlivnit jeho jednání při řízení vozidla.

Také si přitom povšiml, že úřady postupují takticky, pokud jde o případy, kdy má provozovatel v databázi zaznamenaných několik porušení předpisů. Nejdřív pošlou jednou výzvu a čekají, až koloušek zaplatí v zákonné patnáctidenní lhůtě, protože si koloušek naivně myslí, že zaplatí a tím to pro nej skončí. Jakmile dostanou prachy, pošlou další výzvu spojenou s porušením zákona, které se stalo třeba ten samý den o čtvrt hodiny později a o pět kilometrů dál. Proč to? Protože kdyby poslali všechny výzvy najednou, nebo poslali všechny výzvy v patnáctidenní lhůtě, po kterou běží splatnost první výzvy, tak by koloušek nechal celou věc dojít do správního řízení. Tam úřad musí vést společné řízení a aplikovat absorpční zásadu z úřední povinnosti, takže by koloušek zaplatil sice vyšší pokutu, ale jen jednu. Tento ojeb skvěle zvládá Magistrát hlavního města Prahy. Už chápete, proč chtějí, aby přestupky mohly projednávat jednotlivé městské části? Mimojiné proto, že pak společné řízení například o více překročení nejvyšší dovolené rychlosti na Jižní spojce nebude možné, zaplatíte hezky Praze 4 a Praze 10, v tunelu Blanka hezky budou kasírovat Praha 6 a Praha 7.

dfens-cz.com/deda-je-nevinnej/
0 # Kedul 2019-07-23 23:49
cituji z rozsudku "Při přezkumu je soud také povinen zjišťovat, zda správní orgány (bez ohledu na způsob obhajoby obviněného v řízení o přestupku) dostály své povinnosti zjistit stav věci, o němž nejsou důvodné pochybnosti, v rozsahu potřebném pro rozhodnutí o přestupku (§ 3 správního řádu). Pokud soud zjistí, že správní orgány takto nepostupovaly, bude na něm, aby na základě žalobních tvrzení a navrhovaných důkazů sám odstranil pochybnosti o skutkovém stavu (§ 77 odst. 2 s. ř. s.)."

Jasne priznani ze urednik postupoval v rozporu se svoji zakonem danou povinosti tedy naplnil skutkovou podstatu trestneho cinu zneuziti pravomoci... nake dalsi pindani o tom ze ma za urednika v pripade ze si slozite a za drahe penize stezujete u soudu tento tahat horky brambor za nej zakon v zadnem pripade nedefinuje ... zakon o trestni odpovednosti urednika i justicniho zamestnance definuje zneuziti pravomoci naprosto jednoznacne jako uziti pravomoce v rozporu s jinym pravnim predpisem...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 09:36
Psychologie mas:

Masa lidi si hleda sveho vudce. Ten pak manipuluje masu. (Havel byl vybran v Moskve, aby zmanipuloval masu ocekavanym smerem).
Je mozne, ze pan Minar byl vybran komunistickymi zrudami, aby masu lidi, kteri smysleji jinak nez Bures, lokalizovali na demonstracich pana Minare a zjistili tak stupen nenavistneho potencialu teto skupiny lidi!

Pokud je Minar financovan z TOP 09, pak je to dukaz, ze se Pospisil snazi odvest masu od hlavniho problemu - jim vydavanych postkomunistickych zakonu, ktere jsou v rozporu s Umluvou ZLP, se snahou prevest pozornost pouze na Statni zastupitelstvi!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 09:36
Financovani demonstraci v CR v 2019:

Rok 2019 je vyzmany z nekolika duvodu.

1) Je to rok 71. po Unoru 1948.
2) Je to 30. vyroci tzv Sametove revoluce, zorganizovane v Moskve. (Okolnosti nejsou dosud objasneny a tak je mozne opakovani jinak zorganizovane akce v Moskve).
3) Velke mocnosti USA a Rusko maji zajem na destabilizaci regionu Vychodni Evropa k vytvoreni nove tzv. Studene valky (oficialni obnoveni zbrojeni) a aby se svetovy hospodarsky cyklus dostali do recese.

Soros je velky hrac, penize zde nehraji roli, ..... Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 09:38
Kdyz je prezident alkoholik, tak i bezny obcan nema zabrany pri konzumaci alkoholu - i pred jizdou autem!
Prezident se podili na vytvareni PODVEDOMI obcanu!
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 09:39
Buresuv "lovec":

Jagr znamena lovec. Misto, aby Jagr kritizoval komunisty Burese a Zemana - vzal si je na musku, tak jim leze do prdele!
Inu kdyz se blizi konec sportovni kariery, tak je nekdy sportovec pripraven se pustit do politiky a spojit se s nejvetsimi grazly!
Pro penize udela "devka" vsechno!
Z
isport.blesk.cz/.../...
„Je škoda, že se postavil na stranu lidí, jako je prezident Zeman nebo premiér Babiš. Je mi líto, že si není schopný vyhodnotit reálie zemí, jako jsou Rusko s Čínou, a že mu nevadí režimy, které tvrdě potlačují lidská práva,“
________
Na Jágra nutno nahlížet jako na sportovce. O co více v rukou (nohou), o to méně v hlavě.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 10:59
VŽDY MAXIMÁLNÍ BENEVOLENCE :

Soud uznal vinným policistu, který na tramvajovém pásu srazil ženu, trest mu nedal

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 11:00
Bývalý auditor NATO přišel nezákonně o práci, na ušlou mzdu asi nemá nárok

novinky.cz/.../...

____________
Může tohle rozhodnout někdo jiný než na státu závislá soudkyně ?
Jak by asi rozhodla porota nezávislých občanů ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 11:21
Průlom policie do soukromí lidí i chodu firem.

Rizika paragrafu číslo 7 trestního řádu vyplouvají na povrch až poté, co byl schválen

neovlivni.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 12:02
Lněnička :

Syn otce ubodal v nutné obraně, řekl vrchní soud a zrušil osmiletý trest

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 13:37
V reakci na politickou situaci poslali lidé Nejvyššímu státnímu zastupitelství na dva tisíce podání

ceska-justice.cz/.../...
_________
A NSZ je spláchne do záchodu. 8)
Hlavně, že toho zmetka nesmí nikdo odvolat, to by přece byl útok na nezávislost justice. :eek:
Asi jako kdyby vyhodit lempla zedníka bylo útokem na stavebnictví :lol: , nebo lempla strojníka útokem na průmysl :oops: .
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 13:45
Exministr spravedlnosti Pelikán míří do legislativní rady

ceska-justice.cz/.../...
__________
Téhle vládě může zjevně "radit" naprosto kdokoliv…
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 14:56
Tady se dobře podívejte, co je Šalamoun zač : Evidentní prodloužená ruka justiční mafie :

Vážený pane doktore, DĚKUJEME VÁM Z HLOUBI NAŠICH SRDCÍ, BUDEME NA VÁS A VAŠI MOUDROST, LASKAVOST A VAŠE RADY MYSLET NAVŽDY! VÁŠ SPOLEK ŠALAMOUN
Dnes, v ranních hodinách, náhle odešel navždy na druhý břeh náš drahý přítel a rádce, JUDr. Pavel Kučera, bývalý místopředseda Nejvyššího soudu ČR.
Spolek Šalamoun touto cestou vyjadřuje svou nejhlubší soustrast a účast všem jeho nejbližším v jejich těžkých chvílích. V našich vzpomínkách jsme upřímně s vámi, rovněž velmi zasaženi a otřeseni touto neočekávanou událostí a nenahraditelnou ztrátou. Julius Zeyer pravil, že smrt není konec všeho, smrt že je jen začátkem nové bolesti. A to právě zejména pro ty, jichž se to nejniterněji dotýká, pro ty nejbližší.
S úctou, respektem a vděkem Vám děkujeme za Vaši laskavost a moudrost, která nejen nám a našim chráněncům nespočetněkrát pomohla. Děkujeme za Vaši pohostinnost a nikdy si nepřestaneme vážit Vašeho přátelství a náklonnosti. Nikdy si nepřestaneme vážit Vašeho velmi vyvinutého smyslu pro spravedlnost, doprovázeného stejnou dávkou pochopení a soucitu. Byl jste skvělým učitelem a tím nejlepším vzorem, který jsme si mohli přát. Vše, co jsme se od Vás naučili, Vaše zkušenosti, o které jste se s námi dělil, a ze kterých jste i nám umožnil se poučit, budeme s myšlenkou na Vás využívat tak, jako byste byl stále s námi. Vždy budeme uvažovat i o tom, jak byste věc řešil Vy, jak o ní přemýšlel, co byste řekl.
Vážený pane doktore, milý Pavle, drahý příteli: Děkujeme Vám za vše, bylo nám velkou ctí, vždy budete s námi, a ani tato událost nemůže toto zvrátit. Váš úsměv máme vyrytý na našich sítnicích, Váš hlas uložený hluboko v hlavě a Vaši krásnou a dobrosrdečnou osobnost v našich duších. Vážíme si každého Vašeho slova, které jste s námi prohodil, každé minuty Vašeho času, který jste nám věnoval.
S hlubokou úctou a nekonečnými díky,
Váš spolek Šalamoun
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 17:26
Novodobá forma otroctví :

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-24 20:25
Pustil jsem si záznam, mluvíš dobře a k věci. Měl bys být politikem. A vestičku máš štramáckou, lepší než starosta z Vodňan. O.

____________
KdYbych já byl politikem, ti ostatní by rychle vypadali jako trafikanti a příštipkáři. Proto mě tam tak zoufale nechtějí. Ale je dobře, že si to aspoň musí poslechnout.
0 # Kedul 2019-07-25 06:34
„Takové protiprávní jednání dítě zpravidla považuje za normu běžného, společensky žádoucího chování ...... Reálně tak hrozí, že se v budoucnu stane rovněž domácím agresorem,“ vysvětlil NS.

novinky.cz/.../...


No vida, takze nevazena soudni bando a nevazena spolecnosti justicni mafie s prokuratory a policajty nevyjimaje, nic nebrani tomu, aby jste byly zbaveni funkci a vzati do vazby, za opakovane ohrozovani mravni vychovy deti, nebot s vym prostipravnim nemoralnim jednanim na jejich rodicich jim ukazujete, ze je zcela bezne a normalni lhat krive obvinovat upirat jednomu z rodicu jeho pravo na vychovu ditete delat z otcu chodici penezenky a podobne .... normalni ano zakonne to neni a proto budete za ohrozovani deti pravem odsouzeni jak prave rekl sam NS
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-25 13:29
Velvyslanectvi USA a komunisticka justice v CR:

NAPISTE tomu vicekonzulovi USA a poukazujte na POKRACOVANI tridniho boje a NENAVISTI vuci obcanum USA a Zapadni Evropy osobami spojenymi s minulym komunistickym rezimem, kterym byl takovyto zpusob jednani vtlucen do hlavy jako klin!
Tyto osoby nenavidi americky vzor demokracie a Umluvu ZLP, pro kterou si vytvorili podvodnou tzv. Listinu ZLP s naprosto odlisnym a nekdy dokonce PROTICHUDNYM VYKLADEM!
Tak napriklad Presumpce neviny je v CR soudci vykladana jako Presumpce viny! Kdyz Mc Crae nemohl dokazat, ze je nevinen (spousta okolnosti tomu nasvedcovala), tak musel byt vinen, podle vykladu toho komunistickeho justicniho stada!
Ten dopis na velvyslanectvi dejte dohromady s Mc Crae, aby tam bylo vse dulezite z pohledu rodileho Ameticana.

Velvyslanectvi USA se muze v teto veci, po zjisteni a overeni zminovanych skutecnosti tez obratit na prezidenta Zemana!
Verim, ze se tim urychli propusteni jejich protipravne vezneneho obcana!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-25 13:57
ODOUZENÁ SOUDKYNĚ : 6 MĚSÍCŮ natvrdo + roční podmínka.
Pro takové rozsudky si ovšem - zatím - musíme dojít do USA :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-25 13:59
Mimochodem, kdyby tytéž parametry uplatnili na našich soudech, můžou je pro zjednodušení odvézt do kriminálů všechny - a ty asi tři spravedlivé potom s omluvou propustit, až se zjistí, kdo to je...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-25 14:08
neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
_________
"Na té demonstraci na Letné jsem byl. Ne všechny momenty se mi líbily - např. vystoupení ekofanatika Jana Piňose. Ale mohu podat jednoznačné svědectví o účastnících: střední třída, od studentů přes rodiny s dětmi až po důchodce. Lidé ze všech koutů republiky. Chovali se slušně, ohleduplně, nenechali po sobě odpadky. A všechny spojovalo jedno: už mají dost trestně stíhaného premiéra, který si z republiky udělal pobočku svého holdingu, a prezidenta soudně usvědčeného lháře, který republiku táhne do Ruska a Číny. Byli tam lidé, kteří chtějí demokracii a prozápadní orientaci: zítra se mnozí z nich pohádají o zavedení eura nebo adopce dětí homosexuály, ale dnes je spojuje odpor proti babišismu jako režimu. Toho si pan Vlk pohříchu vůbec nevšiml."
_________

Zde má autor - Petr Ševčík - asi pravdu. Ano, byli tam lidé prozápadně orientovaní, kteří mají dost estébáckého premiéra a rusofilního presidenta.

A PRÁVĚ PROTO je o to nebezpečnější, když je někdo ZNEUŽÍVÁ K DEMONSTRACÍM ZA PRÝ NEZÁVISLOU JUSTICI (která tu 80 let nebyla a není) a k zakonzervování jejího stávajícího stavu - s tím, že každý, kdo na tyto justiční lemply sáhne, je antidemokrat.

Dosáhli tak nejabsurdněšjího stavu, jaký jsem kdy viděl : Demokraté demonstrují za zachování nejtotalitnější struktury u nás, jaká tu kdy byla - a ještě si myslí, že prospívají demokracii...
______________
Jak proprat peníze ? Přes transparentní účet.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-25 14:14
Znovu přibývá exekucí …

www.msn.com/.../ar-AAEMpDH?ocid=spartandhp
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-25 15:00
Policie znovu shodila pod stůl podezření z korupce v Praze

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-25 18:56
Soud k vyčlenění nepřihlédl - a prodal dům po rodičích...

V jiném případě, o němž Právo už dříve psalo, manželka přišla o dům po rodičích, i když ještě před vznikem dluhu manžela, který mu vyplynul z nevydařeného podnikání, si nechali společné jmění zúžit tak, že dům byl z něho vyčleněn. Navíc pocházel z dědictví, takže pokud se někde nestala právnická chyba, neměl být vůbec jako společné jmění manželů na katastru zapsán. Soud ale dům do exekuční dražby zařadil s argumentem, že je třeba chránit třetí osobu – věřitele manžela –, k vyčlenění nepřihlédl.

novinky.cz/.../...
________
Péče soudu o věřitele manžela je opravdu dojemná... Nebyla to spíše péče o výslužné exekutorovi - potažmo soudci ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-26 13:22
Zahraniční majitelé začnou stahovat peníze z Česka

echo24.cz/.../...
_________
Co dodat ? On se ten estébácký ráj opravdu málokdy dostaví - a málokdy bez následků...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-26 15:19
Extremismus v Evrope narusta:

Nejvetsi hrozbou pro CR je Rusko a Cina. Tam Zeman nejradsi jezdi!
Zeman se tak stava Bezpecnostnim rozikem.
Jestlipak to Senatori napsali do sve Ustavni stiznosti na Zemana?
Z

eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-09 12:54
Na hony poznám spontánní protest a skutečnou demonstraci od těch letošních zinscenovaných a dobře zákulisně řízených a mocně protežovaných a podporovaných srocení naivních a neprozřevších, ať mi prominou, bezplatných komparsistů

parlamentnilisty.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.