Protiofenzíva

Vždy, když justice utrpí zásadní debakl, který nelze ani utajit, ani popřít - přispěchají na pomoc servilní služky. Mainstream v první řadě... 

 

A můžete pak na vlastní oči a v přímém přenosu vidět, jak má justice média důkladně podchycena - a dřív, než si s kýmkoliv vyřídí účty natvrdo, nejprve ho popraví v médiích, aby měla cestu volnou.  A hezky umetenou... 

Ta druhá část věty tentokrát nebyla potřeba - šlo totiž o záchranu vlastního kožichu. 

A - co si budem nalhávat - děje se tak podezřele vždy, když jsou debakly justice zvláště názorně rozebrány na těchto stránkách. 

Konečně, že je čtou nejen všechna velká média, ale především soudci a státní zástupci, není žádným tajemstvím už pro nikoho - a to, že i často deset tisíc dalších čtenářů, jim asi nedává spát. A to tentokráte natolik, že si objednali "protiofenzívu". Tedy takové, neplacené - PR justice. 

Fakt, že českou justici zdeklasovala už i velká porota štrasburského soudu, nešlo přehlédnout ani slepým - a proto : Nejvyšší čas na PR akci. 

S jediným motem : Jak máme vzorné soudce. A skvělou justici. 

Pravda, dosah takovýchto lingvisticko-propagandistických cvičení je už jenom tam, kde u soudu široko daleko - a hlavně dávno -  nikdo nebyl, nanejvýš tak naposledy dědeček, když se v mládí porval v hospodě, a to bylo ještě za protektorátu... 

 

 Z PR justičního cvičení hrdé absolventky práv Witowské, dříve Zárubové, předtím ještě jinak, brzy zase jinak, jsme se mohli dozvědět cosi o mediánu, což je blábol hodný justice samotné - určený hlavně k tomu, aby tomu běžný občan nerozuměl - a odnesl si dojem, jak je to sice všechno složité, ale jak to skvěle funguje, skoro nejlépe v Evropě. 

A všimněte si už jenom toho nesmyslu, že soudy se hodnotí výhradně podle toho, jak rychle věci vyřídily. 

O kvalitě či spokojenosti účastníků už nikdy nikde ani slova. 

Takže : Za den vydám dva křivé rozsudky smrti, obžalovaní budou ihned na místě popraveni - a já budu logicky nejlepším soudcem v zemi, ač se zítra přijde na to, že byli popraveni pro nic za nic... Může tohle někdo myslet vážně ???

Asi jako nejlepším zedníkem je - podle stejné logiky -  ten, kdo postaví dům za 14 dnů, bez ohledu na to, že už příštího dne dům spadne, protože je křivý jak věž v Pise. 

Dovolím si jedno poučení : Jako běžný občan máte právo všemu rozumět a všechno vám má být snadno jasno, natož na tak jednoduché věci, jakou je justice, resp. výkon spravedlnosti. 

A - jako účastníka řízení, a nikoliv předsedu soudu, který je podle mediánu nejspíše hodnocen : Co Vás bude zajímat ? 

Jestli Vás zavřeli odůvodněně, nebo to, jestli se tak stalo o týden dřív nebo později ?? 

Když budete mít civilní spor : Co je pro Vás důležitější ? Jestli jste vysoudil, co jste vysoudit podle zákona měl, nebo to, jestli se tak stalo v dubnu, nebo v květnu ?? 

Jistě, i spravedlnost má smysl jenom tehdy, když je rychlá - ovšem pojem rychlosti je zde velmi relativní, každý pod tím zjevně rozumí něco jiného  - a hlavně, moje hlavní zásada :  Na křivé rozsudky je vždycky dost času. 

Všimněte si té goebbelsovské propagandy, která na neznalé občany dokonale působí a zjevně se jim dostala pod kůži - a když se jich pak na ulici zeptáte, co je problémem justice, tak Vám nejspíše odpoví, že přetíženost soudů a délka řízení. 

Tuhle písničku hude postkomunistická justice od samého počátku - a občas na ni ještě volně naváže : Že je tedy potřeba více soudců a více peněz do justice... 

A to Vás, jako občana, má zajímat ??? 

Vás přece zajímá jediné : Spravedlivý rozsudek ve Vaší kauze, když nějakou - nedej Bože, budete mít !! A všechno ostatní jsou - v nejlepším případě - zájmy předsedů soudů, soudců samotných - a celé jejich zpropadené a prohnile zkorumpované lobby, včetně - v neposlední řadě -  lobby exekutorské. Tak si je nenechte podprahově vnutit jako zájmy vaše !! 

Česká justice má stovky vážných problémů, na které narazíte, sotva otevřete dveře soudu. Pomalost a medián je asi tak to poslední, s čím se můžete setkat.

Natož aby vás to zajímalo... 

Dotčenou reportáž, včetně její neuvěřitelné délky, chápeme proto jediným možným způsobem : Jako zoufalou snahu o sebeobranu ze strany krachujícího monstra a lidí za něj zodpovědných - a - v neposlední řadě - jako poctu těmto stránkám a potvrzení jejich vlivu na veřejnost. 

Jen tak dále, justiční soudruzi !! Brzy si toho všimnou i ostatní... 

 

_____________________

_____________________

 

 

_____________________

_____________________

 

Tak už se ví, proč nechal Drápal sundat ty jmenovky z kanceláří... 

Trochu mi to připomíná, když v srpnu 68 sundávali občané směrovky z křižovatek.

Tehdy se jednalo o odpor vůči cizí agresi. 

Dnes se jedná o děkovačku vlastních občanů nezávislé a spravedlivé justici... 

______________

 

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/propasoval-k-soudu-nuz-a-napadl-soudkyni-40329667

 

Kohopak to chtěl  dańový poplatník kuchnout? Maršíkovou ? To tam na tom  soudu byla větší hrůza,  ta, co ji udělali v Brně největší přes děti. O.

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:41
Soudy zrychlují, covid jim však uškodil. Ministryně hovoří o přesunech soudců

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

____________
Živě si pamatuji diskusi na KS s Ceplovou (ještě v Praze), která tvrdila, že přesuny soudců mezi civilním a trestním úsekem jsou zcela vyloučeny, protože je to úplně něco jiného...
Asi jako mezi chirurgií a neurologií.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:42
Důvodem odchodu Prymuly je Vojtěchova neschopnost

info.cz/.../...
______________
Zato je ale vzorně poslušný, a to je přeci ta hlavní kvalifikace !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:44
Colloredo-Mansfeld jako prubířský kámen právního řádu

www.ceska-justice.cz/blog/45470/
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:46
Alibista Babiš. Za vše podle něj mohou hygienici. Vláda prý jen schvaluje

www.forum24.cz/.../

______________

Tohle, například, je jasným důkazem toho, že nejen že Babiš neměl nikdy být premiérem, ale že se ani neměl nikdy stát politikem.
Když u nás o všem rozhodují hygienici, jak on tvrdí, které nikdo nevolil, tak co tam pak dělá on ?? Ať předá úřad hygienikům - a jde do háje, na Slovensko, kam patří. Pást ovce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:47
Armáda úředníků Aleny Schillerové: české finančáky mají 14 tisíc zaměstnanců, rakouské polovinu

www.forum24.cz/.../
____________
A všichni musí nějaké "zásluhy" vykazovat, že !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:49
30 let zpět :

K vazebně stíhaným se mělo přistupovat jako k nevinným... Ergo - se předtím nepřistupovalo, a zase už dávno nepřistupuje...

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:51
Účetní byla neoprávněně stíhána v kauze Oleo. Stát jí nechce proplatit adekvátní odškodné

ceska-justice.cz/.../...
______________
Divím se tomu údivu. Protože stát, v podání dnešního MSp, nechce vyplatit nikdy nic, nikomu a za nic. Krom svých justičních lokajů, kterým zvyšuje platy, najímá pořád další a další a přiznává královské odměny. Za to, že ty nevinné odsoudili...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:53
Když jde do tuhého, ztratí se všechny podklady...

Chybu udělal i stavební úřad, který stavbu bez informování majitelů dotčených pozemků povolil a po jejím dokončení vydal i kolaudační rozhodnutí.
Stavební úřad v Rudolfově později svou chybu „napravil“ tím, že dokumenty ke stavbě ztratil.

Na zahradě má černou stavbu plynovodu. I tak boj s mocnou firmou prohrává

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 07:56
Polsko - vyhraje demagogie?

Podle posledních průzkumů veřejného mínění (vlivnou agenturou IBRIS) se příští neděli (12. Července) druhého kola prezidentských voleb zúčastní 65 % voličů, z toho 47 dalo by hlasy Trzaskowskému, 45 Dudovi. Problémem je masivní propaganda postkomunistických medií a velké nasazení Trzaskowského, jenž slibuje vše, co slibuje Právo a Spravedlnost, přestože hodně proti tomu, co dnes slibuje, ještě nedávno hlasoval. Dnes proklamuje ochranu a budování rodiny, před pár dny sestavil chartu LGBT a proklamoval výchovu dětí homosexuálními manželstvími.
Je hodně občanů, kteří se o politiku ani historii nezajímají, a stačí jim některé celebrity...Vítězství Trzaskowského by vedlo k změně velmocenských poměrů v Evropě Evropě, a tím v neprospěch bezpečnosti ČR, vedlo by k posílení dnes již faktické nové osy Moskva - Berlín a odstranění USA z evropské scény, fakticky k dalšímu oslabení NATO, což je dávný cíl Moskvy i Pekingu. A zřejmě i v rámci NATO - případné dislokaci německého vojska na území, které připadlo Polsku po II. světové válce na přání představitelů velkých měst, kde zvítězila v komunálních volbách Platforma Obywatelska, vystupujících otevřeně jako proněmečtí kolaboranti. Olej do ohně přilil vlivový německý deník Die Welt, který se vyjádřil, že pro německé zájmy je vhodnějším kandidátem Trzaskowski - neboť nebude po Německu požadovat reparace za škody, způsobené německými okupanty Polsku ve II. světové válce! To hovoří za vše!
Není psáno, že zvítězí Trzaskowski, také Duda věnuje kampani pozornost, také Duda má za sebou hodně přívrženců. S nejvyšší pravděpodobnost by Polsko po vítězství Trzaskovského upadlo do nestability, neboť protikomunisticky naladěná část společnosti je silná, a nevzdá se, jako tomu bylo v historii celého XX. století.
Uvidíme

Freeeurope
_____________


www.ceskatelevize.cz/.../777515
0 # Tomáš Jadlovský 2020-07-06 14:11
Pane předsedo, počítám, že jen nadpis tohoto článku se Vám bude jistě líbit. Osobně se s faráři neznám, ale myslím si, že toto srovnání by je mělo urazit.

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 20:06
Paní Ceplová má pravdu v tom, co říká a jak to popisuje - ovšem v jejím případě zůstává u ryzí teorie. V praxi je vedle jak ta jedle, nedávno jsem s ní přece jednal ohledně soudu v České Lípě, nebyla schopna ani za tři měsíce zajistit naprosto základní věci ohledně fungování tohoto soudu a v mnoha ohledech je nebyla schopná zajistit dodnes.
Hlavně, že ví, jak to má vypadat. ;-)
Zapomněla dodat to hlavní : Že jí v každém skutku brání evidentní zbabělost, kterou presentuje jako opatrnost, když jsem jí řekl, že soudkyně v ČL nemá základní kvalifikaci pro svou profesi, což bylo lze snadno dokázat, tak prohlásila, že za to ona nezodpovídá a nemůže a co prý tak s tím asi může dělat, jestli někdo něco umí nebo ne. Povídám jí : A kdo jiný by za to zodpovídal ??
Zajistit dostatečně erudované osoby na posty soudců má předseda soudu jako přímou - a hlavní - povinnost, ona, jako předsedkyně krajského soudu navíc ještě i povinnost zajistit dostatečně kvalifikované osoby na ty posty předsedů soudů.
Pokud jde o srovnání s farářem - ano, má pravdu, teoreticky by to tak mělo být. Oba by měli kázat morálku a mravnost a měli by schopni to zdůvodnit a vysvětlit. Protože nevysvětlený rozsudek, i kdyby byl spravedlivý, nemůže vést k nápravě. Účastníci musí pochopit, proč byli potrestáni nebo proč prohráli.

Nevím ovšem, nakolik zná faráře ona sama, že ten příměr používá.

Mezi nimi a soudci je obvykle jeden velký rozdíl : Ne že by nebyli špatní faráři, to jistě jsou, ale ještě jsem neviděl ani jednoho, aby byl tak arogantně nadutý - doslova na nic - a drzý jako je 90% soudců...

V tom je asi ten vůbec největší rozdíl.

Jinak - poslání by měli mít podobné nebo i shodné, faráři přece v minulosti de facto řešili - a hlavně úspěšně vyřešili - hlavně opatrovnické, resp. rodinné spory, takže k soudům vůbec nešly, resp. soudy byly jen trestní - a tuhle problematiku vůbec neznaly.
Nutno dodat, že faráři byli mnohem úspěšnější řešitelé rodinných sporů než soudci...

To setkání s Ovarem jí opravdu nezávidím, to tedy musel být zážitek... :cry:
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 19:17
Děkovačka šťastného občana se spravedlivým rozsudkem...
_____________

Propašoval k soudu nůž a napadl soudkyni

novinky.cz/.../...

__________

Předseda Krajského soudu v Praze Ljubomír Drápal nařídil, aby z chodeb zmizely cedule se jmény soudců a dalších zaměstnanců, které označovaly jejich kanceláře.(deník Právo, 4. července 2020)
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 19:20
Bohužel na základě křivých obvinění jsou odsuzování především slušní lidé.
Česká policie a justice je banda grázlů krytých svými ministry ropuchou domovnicí a čůráčkem Hamáčkem.
Podle mých zkušeností ne nožík, ale kulomet.
Jen tak na okraj, jde o pohádku na zdůvodnění odstranění jmenovek ze dveří soudců a krytí ubožáčka Drápala, který to nařídil. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-06 19:19
Ruská federace - náš vzor


Ruská novinářka dostala půlmilionovou pokutu, podle soudu podporovala terorismus

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.