Rozloučili jsme se s Milanem,

Pochybnosti nejen trvají, ale ještě výrazně narostly. Stejně jako podezření na četná protiprávní jednání. 

Včerejšího dne proběhlo plánované rozloučení skutečných pozůstalých po Milanu Orálkovi, což byli a jsou ti, kdož ho znali a měli opravdu rádi. Na rozdíl od jeho oficiální nejbližší rodiny, tedy jeho dcery (a snad i bývalé manželky). 

Především jsme se zajeli podívat na ubytovnu, kde Milan naposledy bydlel. 

Jeho pokoj byl zvenčí otevřen (okno) a bylo vidět, že se tam maluje. Tzn. že všechno, co po Milanovi zbylo, bylo zničeno nebo vyházeno (nebo obojí). 

Majitel ubytovny - Zdeněk Moučka - se choval jako nefalšované podnikatelské prase. Ač při první návštěvě našich kolegů ještě tvrdil, že pozůstalosti už má 3 pytle a že jim dá vědět, kdy si mohou přijet pro svoje věci, už se samozřejmě neozval. 

Malíř, co tam maloval, nám říkal, že má za chvíli (majitel) přijet, viděli jsme, že mu volá - a následně sdělil, že už nepřijede (míněno : Dokud tam jsme my). 

Když mu jeden z našich kolegů volal (ten, co tam byl i při první návštěvě), tak mu praštil s telefonem, s tím, že neví, proč by se s ním měl bavit. 

Prý všechno vyházel do sběru. 

Šli jsme se do sběrny podívat, měl tam být především Milanův počítač. Možná i byl, ale prý ho o den dříve odvezli. V kontejneru jsme však našli Milanovu klávesnici. Takže přeci jen nějaká stopa. 

Jinak - nic. 

Zajímavé způsoby, že ?? Odkdy může majitel domu vyházet kompletní nájemníkovu pozůstalost, jestliže ten umřel a pozůstalost není nijak vyřešena ?? A navíc je i zjevné, že patrně bude o ni spor, protože pozůstalých je více (dcera, naše sdružení) a o platnosti nároku bude muset rozhodnout soud. 

Pokud si vzpomínám, když jsme tehdy - sami - našli v podobné situaci p. Tenglera, policie, po odnešení těla, byt okamžitě zapečetila - a už se tam nikdo nedostal, až do odblokování soudem. 

Ve Vyškově tyhle zákony neplatí ?? Jak je možné, že majitel domu, s pozůstalostí zjevně nemající nic společného, manipuluje s veškerou pozůstalostí - a to tak, že ji kompletně zničí ?? 

Počítač prý rozdupal (je to vůbec svéprávná osoba ??), i obsluha sběrné služby potvrzovala, že byl rozlomený (nevím, jak lze rozlomit počítač... ), sám říkal, že pozůstalostních listin a písemností má 3 pytle - ty jsou kde ? Ty zpeněžit asi nešly. 

Po Milanovi musely zcela jistě zůstat minimálně osobní doklady, asi nějaká hotovost (sice nebyl bohatý, ale aby někdo zemřel, a neměl u sebe ani halíř, se asi běžně nestává), zcela jistě záznamová technika, kterou měl a kterou desítky svědků viděly - kamera, foťák, digitální záznamník) - takhle bylo doslova vylikvidováno jak tělo, tak i vše, co po něm zůstalo. 

Pozůstalí - což jsme my - nedostali vůbec nic, ani urnu, ani právo zorganizovat pohřeb, ani pochovat zesnulého, natož pak cokoliv jiného. 

Na zorganizovaném posezení se přihlásily hned 3 osoby, kterým Milan za života sděloval, že chce, aby vše, co po něm zůstane, dostalo naše sdružení. Které považoval za unikátní a jedinou důvěryhodnou osobu, ať už fyzickou, či právnickou, jež může jeho pozůstalost rozumně využít a zaopatřit. A postarat se  o ni. 

Škoda jen, že to nehodil zavčas na papír. 

Řekl jsem jim, že pokud chtějí Milanovi ještě nějak prospět, ať to zajdou sepsat k notáři jako svědectví formou notářského zápisu. Teprve od toho se můžeme odrazit a uplatňovat svůj nárok na pozůstalost. 

Z doslechu a svědectví očitých svědků vyplynul poměrně chmurný obraz jeho posledních dnů, tedy zhruba od začátku tohoto roku. 

Prý pobýval dosti dlouho v lázních, ze kterých se obvykle vracel odpočatý a spokojený - tentokrát ne. Vrátil se zaražený, prý i ustrašený, s nikým už pak moc nemluvil, ani nevycházel - zdálo se, že se někoho bojí. 

Se svými trablemi se nesvěřoval, což asi v tomto případě byla ta největší chyba. Pokud mu hrozilo nějaké nebezpečí, nikdo o něm nevěděl. 

Se stejnou dobou se zhruba překrývá zákaz chodit do vyškovské knihovny. Ten prý zorganizoval předseda soudu Vylam přes vedení města, kterému zavolal, ať to zařídí - a ti to zařídili. Knihovnicím řekli, že pokud nebudou respektovat zákaz Milanova vstupu do knihovny, nedostanou od města ani korunu, především na plánovanou opravu a výměnu oken. Asi to zabralo, protože Milan už tam skutečně dál nesměl. Do veřejné knihovny !!! Tedy nějako jako Židům, psům a Milanovi - vstup zakázán. Na dveřích knihovny. 

Pro Milana to prý byla další rána, kterou těžce nesl. Knihovna totiž byla jeho zázemím, odkud psal a rozesílal jak poštu, tak zprávy. Teď o to přišel. 

Údajně měl blokovány oba mobily, takže se mu nešlo ani dovolat. (To nevím, jestli právně vůbec lze, nechat zablokovat mobil - ale technicky zcela jistě ano). Oficiálním zdůvodněním prý bylo, že mobily používal k šíření fašismu... Taková hovadina !! 

Dále jsme se doslechli, že prý s tou dcerou, která zmařila jeho pohřeb i pozůstalost, zneužívajíc své evidence v matrice, byl v soudním sporu. Tedy že ji asi za něco žaloval. Prý se s ní odmítal nejen stýkat, ale i vidět. Což je zase argument pro to vydědění jako hrom, protože pokud se s ním ona soudila, napovídá to jednoznačně vydědění, a to i bez úřední listiny. A dává pak zcela smysl, že všechno chtěl odkázat někomu, komu věřil a kom byl přesvědčen, že se o i o tak problematickou pozůstalost dokáže postarat. 

Na té ubytovně, pod schránkami, při své první návštěvě, našli kolegové pohozený a otevřený jeho dopis - od soudu - který mu také jistě nepřidal. Vylam mu píše, že mu nepromíjí promeškání lhůty na odvolání v exekuční věci, kde Milan argumentoval covidem, že si nemohl zásilku vyzvednout. 

Všichni pozůstalí se shodovali, že minimálně nepřímým viníkem jeho smrti byl a je vyškovský soud, který ho doslova uštval k smrti - až už to Milan přestával zvládat. 

No, a podle okolností jeho úmrtí, je dost možné, že byl viníkem nejen nepřímým, ale dost možná i přímým. Tedy že to bylo na něčí objednávku, se zjevnou snahou zahladit stopy. 

Kdyby se o tom nebylo - jen náhodou - dozvědělo naše sdružení, patrně by to nikdo z širších příbuzných dodnes nevěděl  - a Milan by prostě zmizel, jeho kompletní pozůstalost vyházena do kontejneru, tak , aby po něm doslova vůbec nic nezůstalo. 

Měl prý také desítky flešek, svoje  i cizí, na některých údajně byly kompromitující materiály vůči manželce předsedy vyškovského soudu Vylama, která údajně způsobila nehodu s  vážným zraněním, a policajti to zhladili tak, aby se to nikdy nevyšetřovalo, natož soudilo (což by jinak bylo jejich povinností). 

No - když jde vyházet zesnulého i s jeho kompletní pozůstalostí, proč by nešlo zahladit autonehodu, že ? To je pak úplná banalita. Ve Vyškově opravdu panují velmi zajímavé poměry... 

Co považuji za nesporné, je toto : 

  • Policie zásadně pochybila, když nezapečetila po Milanově smrti jeho byt - a nechala tam volný přístup komukoliv. Lze se jen dohadovat, že to nebyla ani náhoda, ani nedbalost, ale účelovost. Aby  celá jeho pozůstalost mohla kompletně zmizet - dřív, než se k ní dostaneme my. 
  • Je zcela nepřípustné, aby cizí osoba zlikvidovala a zničila celou pozůstalost a ještě prohlásila, že se o tom nebude s nikým bavit. Je to totéž jako vloupání do cizího bytu a jeho kompletní vykradení. 
  • Na podezřelého Zdeňka Moučku, který pozůstalost zlikvidoval, podáme trestní oznámení a současně ho vyzveme k vydání pozůstalosti. Nebude-li toho ochoten nebo schopen (což je dnes již stoprocentní jistota), nastupuje náhrada finanční - a svědecky prokážeme, co Milan trvale a obvykle měl u sebe. Včetně škod nehmotných, tedy ze zničených písemností a dokladů. 
  • Po sepsání notářských zápisů příslušných svědků se přihlásíme soudu jako dědicové s nároky na pozůstalost, s tím že dceru vydědil, akorát o tom nestačil udělat zápis nebo záznam (nebo, pokud stačil, třeba ještě bude nalezen). 

Fyzická likvidace, fakticky beze stop, hlavního kritika vyškovského soudu, je velice nebezpečným precedentem, který, zůstavše nepotrestán, by se mohl stát návodem a trvalou hrozbou do budoucnosti. Pro všechny nebojácné a  poctivé občany. Které by mohl chtít mafiánský justiční systém nechat prostě beze stopy zmizet. 

Všem, kteří se tím cítí ohroženi, doporučujeme : Nenechávejte nic náhodě, všechno podstatné včas a řádně sepište - a pokud budete chtít, aby se v tom angažovalo naše sdružení, dejte mu to taky včas vědět. S tím, že jste ustanovili (nebo chcete ustanovit) toto sdružení jako výhradního dědice, s přednostním právem před přímou rodinou, pokud ještě  nebyla vyděděna. A pokud má být, tak s tím neváhejte. Abyste se nedočkali konců jako Milan. S tím, že ti, co se s ním chtěli rozloučit a důstojně ho pohřbít, neměli vůbec šanci se k němu dostat. 

 

Všem, kteří si Milana v dobrém připomněli - a něco pro něj chtějí udělat i dnes, patří hluboká vděčnost a dík. 

________________________

________________________

 

Rozloučení s Milanem (k213.cz)

 

Amorálnost většiny vždy nejlépe poznat - na pohřbu (k213.cz)

 

Probuzená dcera (k213.cz)

 

Zkřížené hnáty : POZOR !! - Hnátek - VYDĚRAČ (k213.cz)

 

Zemřel Milan Orálek (k213.cz)

 

 

________________________________

________________________________

 A tady se podívejte, co je  Moučka za ptáčka : 

 

Motorest Ivanka má nového majitele - Vyškovský deník (denik.cz)

 

Pronájmu byt 1 +1 , Ivanovice na Hané , 9500 Kč - Bezplatná inzerce realit zdarma (nemovitosti-inzerce.cz)

 

Ivanovičtí chtějí koupit Moučkův dům. A pak ho zbořit - Deník.cz (denik.cz)

 

V posledním článku vidíte na titulní fotce dům, kde i Milan bydlel. Článek je z r. 2014 - a dům přitom dodnes stojí - a má téhož majitele. To asi taky svědčí o tom, jak se dá s majitelem "slušně jednat." 

 

 

 

_______________________________

_______________________________

 

 

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

 ________________________

_________________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-19 21:01
Kárné řízení s policejním ředitelem...


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-19 21:05
Vláda si poněkud po svém vyložila staré husitské heslo :

Dluhů se nelekejme, na množství nehleďme !!!


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-19 21:06
Dluhů se nelekejme,
na množství nehleďme.
My máme imunitu,
na nás nic neplatí.
Nám ve vládě je to jedno
a lůza to zaplatí.
Aspoň že nám něco roste,
ač bohužel státní dluh.
Prezident s premiérem soutěží,
kdo z nich dvou je větší dobrodruh.
J.K.

_______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-19 21:17
novinky.cz/.../...


Kradou, chlastají, podvádí, škodí ve dne i v noci.
Chrání gaunery, zneužívají pravomoci.
Proč se k nim do služeb hlásí jen samí cvoci?
J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-04-20 17:52
V půl šestí nepřijede. Policie dál všechno tají...

parlamentnilisty.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.