Prostředky občanské sebeobrany

Občan nemusí a neměl by být bezbranný proti zvůli a šikaně státních orgánů, zvláště pokud se nachází v tzv. demokratické společnosti. Neboť co je stát ? V demokracii - vůle většiny obyvatel.

A  z čí vůle jsou na soudech soudci, kteří neznají základy gramatiky ? Z vůle většiny obyvatel - anebo z vůle hrstky předlistopadových bolševiků, které doposud z justice nikdo neodstranil - takže to zbylo právě na občanskou společnost ?!

Podatelna Obvodního soudu pro Prahu 5 orazítkovala první tři podání pátečním datem, a vůbec jí to nevadilo. Přitom dnes je úterý - to znamená, že buďto včera, tedy v pondělí, buďto žádné podání nepřišlo (což je na soudě dost zvláštní), anebo tam celé pondělí mydlili páteční datum - a nebýt příchodu pana Fialy v úterý v poledne, tak ho tam snad sázeli až zase do pátku.

Co ostatně chtít po soudu, kde jeho předseda namísto práce a řízení podřízených cvičí ve své kanceláři, což mu ministerstvo nespravedlnosti velkoryse povoluje a umožňuje ?


http://k213.files.wordpress.com/2010/01/tr1.jpg

Usnesení vydané místopředsedou městského soudu Horkým v době, kdy proti nám svědčil už u jednoho soudu, z toho ůvodu byl také vyloučen z předchozího případu, a následně si klidně rozhoduje - dokonce o odebrání věci zákonnému soudci, dokonce i bez toho, že by to vůbec někdo navrhnul - no to už je vskutku silné kafe i na zprofanovaný městský soud !!



http://k213.files.wordpress.com/2010/01/tr2.jpg

Namísto omluvy z jednání bylo soudu oznámeno, že nařídil neplatné jednání, a z toho se nelze ani omluvit.


http://k213.files.wordpress.com/2010/01/tr3_1.jpg
http://k213.files.wordpress.com/2010/01/tr3_2.jpg

Žádný ze soudů podřízený pražskému městskému soudu nemůže být dostatečně vhodným - to by dnes už pochopilo i malé dítě. Nejpozději po vydání usnesení Nejvyšším soudem ČR v Brně ze dne 14. ledna t.r. ve věci blokády Městského soudu v Praze. Najdou se přesto soudci, kteří to dodnes nechtějí pochopit ...




http://k213.files.wordpress.com/2010/01/tr4.jpg

Věc obžalovaného předsedy K 213 p. Fialy by měla být rozhodně spojena i s projednáním případů  zločinců Janka, Liškové a Sváčka, kteří na svá potrestání již netrpělivě (a zatím marně) čekají ...


http://k213.files.wordpress.com/2010/01/tr5.jpg

V občanské společnosti - a o tu jde v demokracii především - mají občanská sdružení, coby výraz svobodného sdružování občanů, svá nezastupitelná místa. Jednou z jejich úloh - u nás dosud málo využívanou - je občanská kontrola státní moci.
Proč k ní v tomto případě nesáhnout ?



http://k213.files.wordpress.com/2010/01/tr6.jpg

Justice si naivně myslí, že pan Fiala je povinen a ochoten zadarmo proškolovat všechny pražské soudce z trestního práva. Zatímco oni za svou hloupost budou brát měsíčně statisíce, pan Fiala bude živořit ze směšných podpor - a učit je zadarmo. Takhle vypadá spravedlnost podle představ justice.

Co to takhle trochu otočit a chtít po justici, ať také zaplatí soudní poplatek, když se chce pořád dokola soudit ? (a stále zadarmo prohrávat ?)

___________________________

Přeji zase po čase hezký večer.
Obhajoba je součástí obžaloby, jestli si pamatujete na tahle slova ze Skřivánků na niti, kde bývalý prokurátor vysvětloval, proč už není prokurátor. Včera jsem byl navštívit jednu svoji známou, advokátku a ta mi vyprávěla, co teď hýbe jejich komorou. Je to ta záležitost s dr. Wágnerovou a Mgr. Kutějem. Měla výrazný pocit, že ČAK na celou záležitost zareagovala nemastně neslaně. Tak jsem jí přeposlal Váš článek.

Mimochodem, četl jste návrh soudcovské unie na tzv. emeritní soudce? Ti lidi jsou už opravdu tak mimo realitu, že jej rozeslali ostatním právnickým organizacím a svolali je veřejnou prezentaci... Oni myslí naprosto vážně, že v době kdy ostatní lidi se pomalu smiřují s tím, že kdoví jestli na nějaké důchody vůbec bude by oni měli mít zajištěnou penzi ve výši 1/2 platu. Nejde ani tak o tu hamižnost, ale že to opravdu s tím svým přesvědčením o výlučnosti myslí vážně.


Hezký večer

Právník
__________________________

Dobrý den pane kolego,

bylo by jistě zajímavé, kdyby o.s. "otevřelo" své vlastní státní zastupitelství, kde by lidi nebyli jen pouze z důvodu nahrabání si peněz (korupce) ale dělali skutečnou práci pro skutečné lidi v zájmu právního státu, nikoliv co a jak se jim kde zlíbí. To by se pak vidělo kam by obyčejní lidé dávali svá podání, myslím že takovéto SZ by dost nestíhalo ;)
 
Jinak ten článek o Prostředcích občanské sebeobrany je dost dobrý. Gratuluji.
 
V. Cihlář
__________________________