Návrat Golden Kids skončil před pražským městským soudem

Lidé se nemění - kdo byl přeběhlíkem, bude přeběhlíkem vždycky. Člověka nepředěláš, jenom se Ti vybarví - říkával naprosto správně už Karel Čapek.  A to se také dnes naplno potvrdilo před pražským městským soudem ve Slezské, kde se sešly dvě kdysi hlavní hvězdy nejen Golden Kids, ale i české popové scény - zpěvačky a kolegyně ze slavného souboru  60. let, Marta Kubišová a Helena Vondráčková.

http://k213.files.wordpress.com/2009/09/k1_i.jpg

Marta Kubišová před soudním jednáním. Za ní její právník z advokátní kanceláře Daniel & Srnec


Předmětem sporu byl nepovedený comeback této věhlasné skupiny, který byl naplánován na její 40. výročí, tedy na jaro a podzim loňského roku. Zůstalo při plánech a představách, k jejichž realizaci nikdy nedošlo a zdá se, že zatímco Marta Kubišová (a asi i Václav Neckář) by tuto skutečnost vcelku bez potíží přežili a unesli, ne tak Helena Vondráčková, a zejména pak její současný manžel Martin Michal. 

Především jeho lze cítit jako iniciátora žaloby, kterou dnes před pražským městským soudem projednával soudce JUDr. David Hovorka. Nutno podotknout, že ji projednával maximálně slušně a korektně, alespoň jsme viděli, jak dokáže být justice až servilní, pokud jde o to, blýsknout se před kamerami i před známými hvězdami  šoubyznysu.

Podstata žaloby byla asi taková, že prý v listopadu 2007 v domě Heleny Vondráčkové byla údajně uzavřena ústní závazná smlouva o přípravě turné mezi bývalými členy Golden Kids Helenou Vondráčkou, Václavem Neckářem a Martou Kubišovou, která se měla realizovat a podle které za každé vystoupení měla Marta Kubišová dostat sto tisíc korun. Když však byl koncert na poslední chvíli přeložen z Lucerny do Sazka Arény, zavolal prý Martin manažer, že je to mnohem větší šál a že namísto  sta tisíc chce třista tisíc za vystoupení, což agentura Heleny Vondráčkové nebyla schopna zrealizovat, neboť nabídnutá cena koncertu již byla pevně dána.

Marta Kubišová prý pak od realizace koncertu ustoupila, navíc s tím, že chce, aby bylo veřejně prezentováno, že ustoupila kvůli tomu, že se nedohodli na termínech, nikoliv na částce odměny, jinak že jim hrozila děsivou mediální kampaní, kterou také nakonec realizovala.

Pokud máte posoudit věc, u které jste osobně nebyli, a každá ze stran tvrdí něco jiného, nezbývá než se řídit vlastním instinktem a odhadem na lidi. Pro mě osobně to byla u dnešního soudu ta nejdůležitější vodítka, která navíc vypovídala vcelku jasně a jednoznačně.

Zatímco Marta Kubišová se k soudu dostavila osobně a celého jednání se také zúčastnila (s výjimkou asi jedné minuty, kdy už nevydržela lhaní svědkyně Kocourkové), na všechny otázky novinářů i naše beze zbytku odpověděla, před nikým a před ničím se neskrývala a každému se mohla podívat do očí, to samé už rozhodně nelze říci o Heleně Vondráčkové, která asi i tušila, že veřejnost  - tvořená především novináři - není na její straně, ba že jí má už vcelku dost. A to nejen za její prostituující jednání po celou dobu normalizace, za což se jí zrádcovský režim odměnil absolutním výsluním na popové scéně, zatímco Marta se nemohla ukázat ani v černé kronice, ale i jejími dnešními skandály, v jejichž pozadí nestojí nic jiného než hrabivost, hamižnost a absolutní ztráta sebekritiky.

Pokud jde o její svědecké vystoupení u soudu, tak pár perliček rozhodně nemohlo uniknout pozornosti pečlivého posluchače. Zaznamenal jsem si především její větu, kterou uvodila vstup do normalizace (a která za pozronost rozhodně stojí, neboť je naprosto výmluvná - člověk o sobě totiž vždycky nejvíc prozradí něvědomky) - a ta věta zní :
" Nastala těžká doba, kdy Marta přestala zpívat" - tedy ne ži ji zpívání soudruzi, s nimiž Helenka v té době pospávala, zakázali, ne že zpívat nemohla -ale prostě : Přestala zpívat. Což si můžete vysvětlit i tak, že ji zpívání prostě přestalo bavit - a režim na tom žádnou vinu nenesl.

Skoro mi tato věta připomněla oblíbený vtip z počátků normalizace : "Víš, že Marta Kubišová nemůže zpívat, protože jí to zakázali doktoři ?!!" - "Neříkej, fakt ?!!" " No jasně - totiž doktoři Husák a Biľak".

Naprostou perlou - a také názornou ukázkou, kam až Helenka propadla a do jaké společnosti se dostala - byla výpověď svědkyně, která se prohlásila za "obchodní ředitelku" agentury, o které později vyšlo najevo, že ze 100% patří Heleně Vondráčkové. Jménem slečně Michaela Kocourková.

Už když začala vypovídat, jeden z pánů, co přišli v doprovodu Marty Kubošivé, tam výmluvnými gesty naznačoval novinářům, přes co je tahle slečna ředitelkou především. A skutečně - vypadala na to. Po všech stránkách.

Protože - na rozdíl od přítomných novinářů i pana soudce - mám dosti dlouhou praxi v zahraničním obchodě, mohu zodpovědně říci, že pokud bych přišel na jednání do firmy, kde by mi byla jako obchodní ředitelka představena tato slečna, tak se na podpatku otočím a odejdu, protože od takové firmy lze čekat leccos, jenom ne poctivé dodržení kontraktu.

Typem prostě drzá, sprostá holka, a pokud jde o nejpřirozenější povolání, tak nejspíš kuplířka nebo rovnou štětka.

Právě při výpovědi této svědkyně se Martě Kubišové udělalo natolik špatně, že musela na chvíli opustit jednací siň a odejít si vydechnout na chodbu - kam se za ní vyřítila i většina novinářů. Marta se však sotva po minutě do jednací síně vrátila a poslouhcla dál smyšlené báchorky této rajdy, zjevně za tímto účelem sloužící především manželu Vondráčkové, Martinu Michalovi, což je rovněž kapitola sama pro sebe a pokud se na něj podíváte na přiloženém videozáznamu, vidíte jediné - typově : Buran a podvodník. Z Pankráce se ostatně dostal jen amnestii prezidenta Havla, jak jsem se v jednací síni rovněž dozvěděl.

Poznámka pod čarou : Vzhledem k rozporům ve výpovědi slečny Kocourkové a odlišnosti od výpovědi ostatních svědků rozhodlo se naše sdružení podat na tuto svědkyni trestní oznámení pro křivou svědeckou výpověď před soudem, která bude na OSZ pro Prahu 2 (naši staří známí už z blokády městského soudu) doručena nejpozději v pondělí, tedy 21. září.

Podle našeho přesvědčení se křivé svědecké výpovědi dopustila ještě i svědkyně Helena Vondráčková, ale tu už ponecháme OČTR (pro nezasvěcence - orgány činné v trestním řízení), ať si to s ní vyřídí samy.

Soud nakonec jednání odročil s tím, že předvolá ještě dva svědky, na kterých trvá strana žalující, i když jejich výslech považuje nejen strana žalovaná, ale i soud za nadbytečné, protože věc je jasná. Soudce se kupodivu netajil tím, jak chce ve věci rozhodnout a že rozhodně nesdílí právní názor (a tedy i stanovisko) strany žalující.

Lze tak očekávat, že si na příštím jednání, které se bude konat ve středu, 25. listopadu na tom samém místě a zase od 8.30 hodin , vyslechneme - kromě dvou bezcenných  svědectví - i spravedlivý rozsudek, kterým bude žaloba v plném rozsahu zamítnuta.

Martě Kubišové samozřejmě vítězství přejeme a předem jí k němu gratulujeme, Heleny Vondráčkové nám může být tak akorát líto. Byla politickou i popovou prostitutkou celá 70. a 80. léta - a teď to reálně vede k tomu, že definitivně vymaže i to málo pozitivního, co snad kdy za svou kariéru zpěvačky udělala nebo za sebou zanechala.

Pokud jde o Martu Kubišovou, lze jí snad vytknout jedinou chybičku - že se s takovými lidmi jako je Helena Vondráčková, natož pak její vykutálený manžel, vůbec baví.

Tady pak může spočíst jejich vděk.

http://k213.files.wordpress.com/2009/09/k2_i.jpg

Právnička Heleny Vondráčkové  Jana Gavlasová, podle sdělení z auditoria , jen další z matrací Martina Michala.




http://k213.files.wordpress.com/2009/09/k3_i.jpg

Novináři v jednací síni před zahájením jednání.



http://k213.files.wordpress.com/2009/09/k6_i.jpg

Politická, popová a zřejmě i ženská prostitutka Helena Vondráčková.


http://k213.files.wordpress.com/2009/09/k7_i.jpg

Novináři sedící na oknech jednací síně nedokumentují  ani důstojnost jednání, ani dostatečně velkou jednací síň pro takový zájem veřejnosti.
Tento snímek mimo jiné dokumentuje i úroveň novinářů v Praze. Srovnejme ji s těmi z Bratislavy a pak se nedivme, že se na naše média nedá dívat.

Dotyčný týpek s řetězem na krku a dyslektickým písmem zřejmě zrovna slezl s kolotočů firmy Martin Michal a přesedlal na novinařinu. Asi rovnou na místo šéfredaktora, stejně jako evidentní štětka Kocourková na místo "obchodní ředitelky". Skvělé lidi má Helena Vondráčková kolem sebe !!

___________________


http://www.novinky.cz/krimi/179395-ja-jdu-pryc-rekla-pohorsene-kubisova-u-soudu-s-vondrackovou.html



http://www.novinky.cz/krimi/179395-ja-jdu-pryc-rekla-pohorsene-kubisova-u-soudu-s-vondrackovou.html
___________________

Sila! Obavam se, ze nyni pujde pani Vondrackove o zivot. Situace ji dusevne
velmu zatizi - na to ceka manzel, aby shrabl jeji majetek. Maji smlouvu -
rozvod ze strany manzela 0 majetku, ze strany manzelky 1/2! Gauner, ktery ji
ma plne ve sve moci a navic dobry kamarad klanu Kockovych!

zdravi
JS
__________________

Sdružení K 213 poděkoval osobní tajemník Marty Kubišové p. Pritz za angažovanost v případu následujícím mailem :

Vážený pane Fialo,
děkujeme za Váš mail, paní Kubišové jsem ho předal.
S poděkováním a přáním pěkného dne

MgA. Jiří Pritz
provozní ředitel
Divadlo Ungelt
Malá Štupartská 1
110 00, Praha 1
web: www.divadloungelt.cz
tel.: 608 977 853
tel./fax: 224 828 081
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
___________________