K 213 a jeho spojenci vyhlásili válku Městskému úřadu v Nymburce

Ode dnešního rána se na nymburskou radnici začaly scházet maily z celé republiky, ba i ze Slovenska, aby protestovaly proti postupu nymburské radnice, která pronásleduje pana Fialu vysokými pokutami za naprosté banality, zatímco přestupky soudců odmítá řešit. Ba i jen přijmout k projednání.

Protože ohlas této akce byl nevídaný, a také proto, že mnozí z vás žádali o zveřejnění došlých ohlasů na stránkách, tak tak činíme a přebíráme text, který byl většinou nymburské radnici zasílán.

___________________

Komu:  

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 



Vážený městský orgáne spravedlnosti,

z věrohodných zdrojů (seriozní stránky sdružení K 213) jsem se dočetl, že Váš úřad selektivně řeší přestupky jen některých občanů, zatímco přestupky jiných, ač se jedná o osoby, které by měly jít v dodržování zákona jistě příkladem, tedy soudce, velkoryse přehlíží.

Ptám se proto, zda tomu tak skutečně je, dále zda je Nymburk stále ještě součástí České republiky a zda lze očekávat, že i tam platí česká Ústava (případně v dohledné době platit bude). Domnívám se, že vzhledem k poloze města uprostřed Čech by vyhlášení nezávislosti na českých zákonech mohlo činit nemalé geografické a komunikační problémy, které by asi vedly až k vyhlášení války zbytku Česka vůči Vašemu ctěnému městu.

Dále mě zajímá, na jaké místo jste přeřadili pracovnici, která odmítla oznámení přestupku soudce dokonce i přijmout, ač je to její náplní práce a zda zvládá alespoň práci s hadrem a kýblem.

Konečně mě zajímá, kdy a jak bude vyřešen přestupek výkvětu nymburské spravedlnosti, soudce Krejčíka, který před zraky početné veřejnosti kráčel přes hlavní nymburskou křižovatku na červenou a jaká sankce bude panu soudci stanovena (jestliže p. Fialovi běžně ukládáte pokuty ve výši jeho měsíčního příjmu, očekávám, že pokuta pro pana soudce nemůže logicky jít pod 70 kolíků).

V očekávání vyčerpávající a včasné odpovědi, kterou prosím zaslat na adresu, ze které jste tento mail dostali, jsem

v hluboké úctě

Luboš Patera

_____________________


Textů stejného nebo podobného znění odešlo na městský úřad několik desítek. Pravda, některé texty byly ještě podstatně kratší, jako například tento :

"Mým jménem pošli vážený městský orgán do prdele.
Zdraví Pepa Nos."

Starostovi města Nymburka byl také odeslán následující přípis:

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

# ------------ Původní zpráva ------------
# Od: NosJosef <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
# Předmět: Re: Orgán spravedlnosti
# Datum: 30.7.2009 11:52:58
# ----------------------------------------
# Mým jménem pošli vážený městský orgán do prdele.
# Zdraví Pepa Nos.

 

Jako zástupce předsedy sdružení K 213 jménem sdružení, jménem zpěváka pana Josefa Nose i jménem svým posílám tímto nepříliš ctěný městský orgán ve městě Nymburce do PRDELE.

A to pro mj. dvojí výklad a aplikaci práva, když občan s příjmy na hranici bídy je pokutován za kratičké špatné zaparkování částkou převyšující jeho měsíční příjem, zatímco soudce tamního soudu, Krejčík, si porušuje dopravní předpisy, aniž by to Městský úřad v Nymburce vůbec projednával.

 

Bližší informace viz. např. http://www.k213.cz/start.php?act=read&art=1609

 

Dále jsem nucen vám sdělit, že jste vpravdě neskuteční pitomci, protože ve vašem vlastním zájmu je OKAMŽITĚ rozptýlit jakékoliv pochybnosti podobného druhu, které padají na hlavu orgánu města či státu. Vy místo toho „strkáte hlavu do písku“ a tváříte se, že se nic nestalo, čímž však sami sebe usvědčujete a dokladujete, že jste vlastně opravdu nedůvěryhodná hovada, neschopná spravedlivě spravovat město.

Ing. Jiří Štefek