Ministryně se prý - najednou - za členství v KSČ stydí.

Ještě před 14 dny byla ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová údajně alespoň v roce 1987 hrdá na to, když jí nejmenovaný řecký bůh nabdínul tehdy členství v KSČ, které samozřejmě s nadšením přijala.

Neuplynula ještě ani lhůta, kterou jí vedení K 213 k jejímu odchodu stanovilo, a ministryně neváhala přispěchat s prohlášením, že se za svoje členství v KSČ "stydí".

Pokud by snad někdo spatřoval jakoukoliv souvislost mezi dopisem našeho předsedy zmíněné ministryni a jejím zbrusu novým prohlášením, pak musíme všechny poctivě upozornit, že se zcela jistě "jedná o souvislost čistě náhodnou".

Více na :

http://domaci.ihned.cz/c1-37592690-vzpominalo-se-na-obeti-komunistu-ministryne-se-omluvila-za-clenstvi-v-ksc



Přesto, anebo právě proto, nám to skýtá námět k úvaze o "ženách v politice" , o volání, které se občas stále hlasitěji ozývá od nejrůznějších hlupáků v tom směru, že je zapotřebí "posílit ženský prvek v politice" a o tom, jak se projevují ty, které jsme už měli tu čest v politice vidět a poznat.

Číslo 1 : Bývalá "ředitelka UMPOD" Lenka Pavlová, která byla povolána prý proto, aby úřadu vtiskla zcela novou tvář.  To tedy vtiskla. Za pouhého půl roku nezůstal v úřadu z původního osazenstva vůbec nikdo (a to z převážně ženského osazenstva), úřad byl zcela paralyzován, po půl roce "úřadování" se nová ředitelka, mající chránit zájmy dětí prezentovala únosem vlastního dítěte, které v rozporu s pravomocným rozhodnutím soudu unesla z Prahy do Brna, kde ho nutila chodit do školy.
Nemusíme snad ani připomínat , že nebýt především našeho sdružení, které na všechny tyto naprosto neskutečné excesy upozorňovalo hlasitě veřejnost , strašila Pavlová v čele již naprosto nefunkčního úřadu dosud. Takhle se - po pouhém roce - stala neúnosnou i jinak na vše připravenému MPSV, a musela nuceně od válu. Ovšem s ostudou, kterou za pouhý rok stačila způsobit, se sotva kdo jiný může měřit.

Mimochodem : Pavlová taky jeden týden tvrdila v rádiu, že je hrdá na to, že je feministka, aby už druhý týden prohlásila, že žádnou feministkou nikdy nebyla.

Číslo 2 : Poslankyně Anna Čurdová. Její podpora přihlouplým feministickým hnutím se spolu s její vlastní omezeností a neskutečnou drzostí staly - pravda až po několika letech - natolik neúnosnými už i pro sociální demokracii, že nebyla napřed zvolena do předsednictva strany, poté byla dokonce vyřazena z kandidátek této strany úplně. Vzalo to s ní rychlý konec. Jako s mnohými, kde není závratná kariéra podložena ničím konkrétním, ani výrazným - tedy ani stupněm vzdělání, ani vypělostí intelektu, ba ani zvláštními schopnostmi. Ostudy ovšem stačila udělat téměř tolik jako Pavlová, i když, pravda, na to měla o několik let více.

Číslo 3 : Současná ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. Ta je ve funkci sotva dva měsíce, ovšem už podle prvních reakcí, prohlášení či kroků lze naprosto neomylně identifikovat, co je zač a že se od předchozích dvou kandidítek bude lišit jen v detailech či způsobech provedení. Ostatně dvě zcela protichůdná stanoviska vydaná během pouhých 14-ti dnů hovoří dostatečně výmluvně sama za sebe.

Jen pro pořádek : Pokud jde o tuto paní, pak jsme ji vyzvali, ať z veřejného života odejde, nikoliv ať vydává protichůdná prohlášení.

A ve výčtu nejrůznějších chudinek bychom mohli směle  pokračovat : Olga Zubová, co se vlastně jmenuje Zubovová, akorát, že o tom neví, anebo to tají, Topolánkova děvka Lucie Talmanová, která už od kariéry ve sněmovně dosáhla svého - tedy dítěte s předsedou vlády - a tak o další práci političky nemá zájem, a tak dále, a tak podobně.

Ještě má někdo z vás pocit, že těchto přihlouplých husiček potřebujeme v politice daleko více ?

Ano, jsou političky, před kterými se skláníme nejen my, ale i světové veřejné mínění či světová historie - justiční vraždu jedné z nich, Milady Horákové, jsme si právě v těchto dnech připomněli, naše generace bude mít ještě v živé paměti vládnutí britské premiérky Margaret Thatcherové - jenže než do tohoto formátu dorostou ty naše "straničky" či "nestranické odbornice", uplyne ještě hodně vody.

A pokud jde o výše uvedené (číslo 1 - 3, a níže pod nimi), tak nejen že do tohoto formátu nedorostou nikdy, ale těm patří jediné doporučeni : Sporák, hadr a kýbl - a snažte se vyniknout aspoň tam !!