Soudy na 21. týden

 

Ještě před načnutím příštího týdne máme tu jeden zajímavý soud na

pátek, 15. května - a sice na Městském soudě v Praze, vchod z Karlova náměstí č. 21, dveře č. 9, od 9 hodin - soud o ochranu osobnosti  - Aleš Vébr zažaloval soudkyni ústeckého soudu JUDr. Renatu Zlámalovou, která o něm v médiích řekla, že prý připravoval její vraždu. Soudí sice ta kráva Stamidisová, ovšem účastníci řízení sami o sobě skýtají záruku kvalitní podívané.

Na pondělí, 18. května chystáme tradiční výpravu do Teplic , kde se u tamějšího soudu popere mladý soudce Kras s vykonstruovanou obžalobou na Luboše Pateru, kterou podala severočeská justiční mafie. Představení začíná od 9.30 hodin (číslo místnosti netřeba, na soudě vám to jednak každý ukáže, jednak neřehlédnete dav spravedlnosti chtivé veřejnosti - bývá to v posledním patře pod střechou).

V úterý, 19. května se na Míčánkách, č. 3.315,  od 9.30 hodin koná opatrovnické řízení ve věci dcery pana Štefka. Řízení bylo skoro na rok přerušeno, když soud sbíral síly po poslední rvačce s justiční stráží, která se marně snažila vyvést pana Fialu, aby v řízení pokračoval. Nakonec je sice sebral, ovšem v jiné sestavě - soudkyně Šimarková už nesoudí (vysvětlení nechť si udělá laskavý čtenář každý sám), případ převzal nový soudce Pečený. Jestli nebude také vypečený, na to se přijďte osobně podívat.

A konečně, ve čtvrtek, 21. května se u Okresního soudu v Nymburce v 8:30 hod.  koná monstrproces se sedmi obžalovanými zločinci z K 213, kteří na podzim loňského roku zablokovali a uzavřeli Okresní státní zastupitelství v Nymburce a čtyři tamní státní zástupkyně zbavili funkcí. O soudní přelíčení již projvila zájem TV Barrandov, lze očekávat i účast dalších médií. V příštím týdnu asi nejzajímavější soud.