Ty slušný, to sou ty nejhorší ...

 

Jak jistě vědí mnozí členové našeho sdružení, včerejší odpoledne a večer byly věnovány tzv. velikonočnímu guláši, který pro nás všechny připravila jedna z našich členek a kam také byli mnozí pozváni. Mnozí také skutečně přišli a postarali se tak o živou zábavu , která nabyla vysoké kvality a při které se probralo všechno, na co při našich krátkých soudních setkáních obvykle není čas.

Jedna historka se obzvláště vydařila - a protože jsme usoudili, že stojí za zaznamenání, tak tak taky učiníme.

Jeden mladý muž v Brně nedávno zažil to, čím běžně rozvod začíná a co pro nás - zkušenější - již tradičně tvoří tzv. rozvodový folklór. Jednoho dne se vrátil dříve z práce a zastihl svou tchýni, kterak mu za pomoci stěhovací party rabuje jeho pracně zařízený, zaplacený a vybavený byt, neboť dcerunka se právě rozhodla svého manžela opustit a najít si nějakou jinou "lepší partii".  

Mladý muž, hrdina tohoto příběhu, nelenil a jako každý zákona dbalý občan zavolal policii. Aby ochránila jeho majetek, jak to konečně má napsáno nejen na dveřích, ale především v zákoně o policii.

Pro neznalé ještě připomeňme, že brněnskou policii proslavil zejména jeden z jejích velitelů, pan plukovník Vaněk, tvůrce a iniciátor elektronického spisu, který nás pravidelně na různých justičních diskusích přesvědčoval, že "podle jeho názoru je policie skutečně tou nejlepší firmou v republice".

Ostatně, důkazy o tom brněnská policie podává opravdu často - v lednu ukopala k smrti jednoho Vietnamce, který měl tu drzost, že byl Vietnamec a že byl současně v Brně, tedy právě v dosahu této "nejlepší firmy".

"Nejlepší firma" přijela na zavolání i tentokráte a jak bývá jejím dobrým zvykem, postavila se ke dveřím a civěla.

Když je majitel bytu i odvážených věcí požádal, aby laskavě něco dělali pro ochranu jeho majetku, který i před nimi vynášeli stěhováci v pytlech ven a nakládali do auta, tak tchyně začala ječet o "domácím násilníkovi", že prý to její dcerunka už oznámila.

"Jo, jo", poznamenal velitel hlídky , "to známe. Ty slušný, ty sou nejhorší, na to nás speciálně školej, hlavně vo tom domácim násilí " - a tím byl pro něj problém vyřešen.

Majitel věcí - slušný a inteligentní mladý člověk, který ovšem ještě neměl tu vzácnou příležitost setkat se s naší "spravedlností" a mít o ní alespoň základní povědomí, byl tedy šmahem odsouzen coby domácí násilník k propadnutí veškerého majetku ve prospěch bývalé manželky, neboť tak je to jistě spravedlivé, a tak to "nejlepší firmu v republice" školí stejně dobré feministky z různých genderových spolků hlasitě vykřikujících o "domácím násilí".

Takže, přátelé, pozor !! Nebo ještě lépe řečeno - velkého bacha !! Zejména ti slušní z vás, co nemají zjizvený obličej, mohutné a stejně mohutně potetované bicepsy, a naopak jim z očí kouká vysoká škola a záliba v knihách či internetu nebo  elektronkách - tak pokud o tom nevíte, tak právě vy jste hlavním nepřítelem tohoto státu, který už zhruba 60 let preferuje lůzu všeho druhu - a dodneška se na tom nic nezměnilo !!

Pokud chcete správnou a účinnou radu do života, jak se v podobných situacích zachovat, tak tady je : Především nebuďte tak trapně slušní, protože jste v tomto státě k smíchu !!

Ona totiž existuje dosti jemná hranice mezi slušností - a blbostí.

Naši "nejlepší firmu"sice zavolejte, aby nikdo nemohl říci, že jste vzali svévolně spravedlnost do svých rukou, ale pokud nebude zjevně nic dělat na ochranu zákona a spravedlnosti - dělejte Vy !! V tomto případě bych doporučoval především propíchnout dotyčnému autu, které veřejně a před policií nakládalo ukradené věci, alespoň dvě kola (dvě rezervy asi mít nebudou), aby nemohlo odjet, a poté zburcovat každého, kdo by Vám mohl přijít na pomoc, aby také skutečně přišel. No - a pak už jen vyřizovat věci "stručně - ručně", jak se na zemi s úřadujícím zákonem džungle sluší.

A garantuji vám, že by Vám nejen nic neodvezli, ale že ani ten průšvih, který by z toho nakonec byl, by vůbec nebyl Váš, a Vy byste z toho vyšli vítězněji nežli Sandokan před branami Amrit-tsaru.

A všichni by aspoň na vlastní oči viděli, kde to skutečně žijeme.  

 _____________________

Tak milý pane předsedo-chcete znat můj názor? VÁŽNĚ---CHCETE???
TAK JO.

JE TO------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------

KRÁÁÁSA!!!:-):-):-)


Opět! skvěle a výstižně napsáno, bez tvrdých slov,o to více však jiskrnějším jazykem......
Moc se mi to líbí a musím říct, že jsem vysledovala určitý..posun...ve Vašem psaní...Za poslední dobu!
Že by přicházela nějaká změna v životním pohledu a náhledu???:-)

B.

______________

Článek - perfektní (!!) - pošli ho hnedka Šináglovi, a dál !! Jirka Š.

______________

 Feministky dobře vědí, kdo je schopen se nejen postavit na odpor, ale také si ho věrohodně zdůvodnit - že je to především inteligence. A tak stejně, jako kdysi gestapo. pasou právě po ní.  Zdeněk

_____________