Pánové, co je to s vámi ?

 

Vážená redakce Metra,

ve Vaší příloze Men/Women jsem našel a přečetl si obsáhlé pojednání pod názvem "Pánové, co je to s vámi?" pojednávající - jak jinak než z neinformovaného ženského pohledu - o problematice svobodných, třicetiletých, v kariéře úspěšných žen - často manažerek - které jaksi "zůstávají samy". Prý jim muži kolem připadají hloupí a neschopní. A tak se snaží o nemožné - kariérou nahradit neexistující rodinu a především pak roli matky, pro kterou byla žena stvořena především (a proto ji také logicky tolik chybí, pokud zůstává nenaplněna).
 
Zvláště mě pak zaujal předposlední odstaveček "Čeho se bojí čeští muží" a poslední "Holčičky jsou vždy napřed".
 
V tom předposledním se dočteme : "Muže odrazuje to, že je vlastně nepotřebuju ... " "Muži u nás nemají sebevědomí", atd....
 
Podstata zde sice chybí - ale, sláva !!, první pravdivý postřeh !!  Ano, muži u nás nemají sebevědomí. Autorka (tohle jistě žádný autor nenapsal) se - bohužel - zapomněla zamyslet nad tím, proč čeští muži nemají žádné sebevědomí, a také se obávám, že by sotva nalezla správnou odpověď, i když ta je úplně jednoduchá.
 
Muži jsou totiž již několikátou generaci - kolik se jich za posledních 60 let vystřídalo - drceni feministicko-komunistickou justicí, která je naučila, že v případě rozvodu - a ten je dnes třeba v Praze pravděpodobný u dvou třetin manželství - znovu opakuji, dvou třetin (!!) - dvě třetiny - to je pro mě skoro jistota (!!), že se moje manželství rozpadne - a že pak budu drcen feministickou justicí, zacvičenou za dlouhá desetiletí na jediný model : Muž nedostane nic, vyklidí poslušně byt, odejde pod most, a odtamtud bude posílat celou výplatu (dokud nějakou ještě má - dlouho mu obvykle nevydrží) bývalé manželce (družce), protože když ne, tak ho zavřou.
 
Jaké sebevědomí může tak asi mít chlap bez peněz, chlap, který má problém se sám uživit a který ví, že se nemůže dostat ke svým dětem a nemůže je vychovávat, protože mu justice k nim přístup prostě nezajistí, zatimco pro ženu je většinou rozvod procházkou růžovým sadem, kde jí stejně potrefené soudkyně poklepou na ramena, načež vydají rozsudkem všechny její - i sebenesmyslnější - návrhy ?!!  
 
Holčičky jsou napřed ?!!  Asi tak prvních deset let života. Pak už se poměr rychle a nezvratně obrací.
 
Muži, co o sebevědomé, samostatné a zajištěné třicátnice nejeví zájem, totiž ví své a naučili se přizpůsobit danému - zcela zoufalému - stavu. Dobře totiž ví, že když sami zůstanou, tak nejen že nic neriskují, ale také o nic nepřijdou. A hlavně - že je až do smrti nebude nějaká kráva s plnou podporou státního aparátu vydírat do té doby, dokud jim nezbude ani na chleba.
 
Takže - ne že jsou holčičky napřed a muži by je měli dohánět. To muži jsou už dneska hodně vpředu a většinou pochopili, že těch pár sporných chvilek radosti lze většinou snadno pořídit i bez manželství či partnerství, když už o ně někdo tolik stojí, což s přibývajícím věkem a rostoucími koníčky či jinými zálibami stojí stále méně,  a jinak že ty ženy jsou skutečně v lepším případě nepohodlným přívěskem, který vám otravuje život, v horším zavilým celoživotním nepřítelem, který už vám život přímo ničí a činí nesnesitelným - a kterého se - s výjimkou vraždy - nezbavíte.   A proč by si měl někdo dobrovolně někoho takového pověsit na paty, že ?!!
 
Nedávno provedli v Rakousku psychologové zajímavý průzkum - a  sice o partnerském spánku, Při něm se zjistilo - a to zcela odpovídá i mým zkušenostem - že totiž muž vedle ženy spí mnohem hůř, protože ho její přitomnost ruší, obtěžuje, otravuje. Naopak - muž sám spí daleko líp, hlouběji a víc si odpočine. U žen je to ale se železnou pravidelností přesně opačně . Mnohem zdravěji totiž spí ženy v mužském náručí, nežli samy.
 
A z toho také plyne jediný správný závěr.
 
Žena muže totiž potřebuje podvědomě, biologicky, aniž si to uvědomuje a hodlá připustit, daleko více nežli muž ženu. Muž je od pravěku zvyklý lovit a přežít i sám. Žena je sice jeho průvodkyní, ale biologicky ji nepotřebuje.
 
A pokud ho ještě zfeminizovaný stát pronásleduje a trestá za to, že se s ním nějaká ať už zhrzená chudinka či vypočítavá mrcha rozvedly, pak je jedinou logicky správnou odpovědí - zůstat sám. A logika - to je, vážené dámy, mužská doména. Vždycky jí byla.
 
Takže proto budou ty vaše inteligentní, pohledné a zajištěné třicátnice čekat a hledat i nadále převážně marně.
 
S pozdravem
 
Ing. Jiří Fiala
předseda K 213
 
_____________________________

Co by s těmi pány asi bylo? Jste za zenitem, milé dámy. Některé z vás jsou ještě hezké, ale bývaly jste mnohem hezčí a bude mnohem, mnohem hůř. Již takových deset a více let jste se měly věnovat druhým, ale myslely jste jen na sebe. Pracovaly jste jen pro své sobectví a na svém sobectví. Ani vy, ani současný stát, nedáváte žádné záruky seriozního a bezpečného soužití, dokonce ani záruky pro případné společné děti. K čemu tedy vlastně jste ?!!! Ano, čeká vás stáří, ošklivost, samota a beznaděj. Ano, nestojíme o vás, protože i charita má své meze a vy jste se také o druhé vždy zajímaly jen pramálo.

 

A ta vaše kariéra, kterou vám v časopisech - a jen v časopisech - tolik vychvalují ?. Buď stejně nekonečná dřina, nebo zmar. Jste naprosto nemožné soudkyně, výrazně horší lékařky, právničky … Ještě tak uvařit šéfovi kafe, to by vám - aspoň některým - šlo. A to je ta kariéra, o které sáhodlouze píší ženské časopisy ?  Nefunkční náhražka za něco mnohem, mnohem důležitějšího.... Logicky, protože Bůh vám dal hlavní místo, hlavní životní úkol úplně jinde. (Mimochodem, ten obrázek - stejně jako všechny ostatní  z toho časopisu - lže. Snaží se vám vsugerovat, jak jste mladé a krásné. To už brzy nebude pravda, pokud to pravda ještě teď je. A přijdou jiné, mladší a krásnější ... Které z vás budou muže - ty zajištěné, tolerantní, samostatné a sebevědomé muže, po kterých toužíte, zajímat více, co myslíte ? )

 

Dušan Pokorný

__________________

DOOST DOBRYYYY:-)))

Hezky vecer,

tak jsem se uz dlouho nepobavila:-)

Ne, ze byste byl spravedlivy,ale vtipny,TO ANO:-))
A VE VETSINE PRIPADE ( A BYCH NEKRIVDILA ) MATE I TU PRAVDU-BOHUZEL....:-(
 
Mimochodem-JÁ JSEM TAKY TŘICÁTNICE , NEMUSÍTE HLEDAT VZOREK TECH TZV.NORMALNICH DALEKO,STACI ZAMIRIT DO SKOROVLASTNICH RAD:-)

S pozdravem ,

BÁRA Š.

______________

Však jste taky vdaná a máte tři děti, takže není o čem řeč. Nebo snad máte pocit, že musíte hledat "nezávislého, tolerantního a inteligentního" muže ?
Jinak děkuji za milou poznámku. Zdraví
Jirka

______________