Slovo závěrem

 

Vážení přátelé,

rád bych tímto a touto cestou poděkoval všem, kteří se jakkoliv podíleli na dnešní úspěšné akci při uzavření státního zastupitelství v Nymburce.

Uznání vedení K 213 patří samozřejmě především těm, kteří se nebáli akce osobně zúčastnit, kteří neváhali v boji za spravedlnost a právní stát riskovat nejen nějakou tu bouli, ale ani vykonstruovaná trestní stíhání, ke kterým zcela jistě dojde.

Uznání patří našim méně zkušeným členům a zejména pak spřátelené organizaci Asociace za práva rodičů z Plzně, která se akce aktivně zúčastnila a nemalou měrou přispěla k jejímu zdárnému průběhu. Jejich podpory si vysoce vážíme. Stejně jako všech, kteří po zadržení nepodlehli ani panice, ani strachu a statečně odmítali s policií, zneužívající svých pravomocí, jakkoliv spolupracovat.

Policie totiž zvolila rádoby chytrou taktiku, kdy  vyslechla a okamžitě propustila nejprve mne osobně - a také mne okamžitě vyhnala ven, abych vám náhodou nedodával sebevědomí - a teprve poté se pustila do ostatních, o kterých si naivně myslela, že tam tvořili jen křoví a že pro ni budou snadným soustem.

Opak byl pravdou a skutečnost, že se nikdo z vás - i bez naší podpory -  s policií nevybavoval a většinou jste i odmítli podepsat prázdné protokoly, které s vámi sepsali, svědčí o vaší vnitřní vyspělosti a morální převaze, kterou policie v Nymburce dosud nepoznala.

Naše poděkování patří ale i všem, kteří nebyli na první pohled vidět, přesto se na úspěšnosti akce nemálo podíleli, a to zejména v jejích prvních minutách : rozesíláním mailů a upozornění na všechny strany, médiím, státním orgánům i spřáteleným sdružením, takže všeobecná informovanost byla - navzdory přísné ofciální blokádě - skvělá. Stejný dík patří těm, kteří po dobu naší nepřítomnosti udržovali v chodu a aktualizované naše stránky, nejdůležitější to prostředek komunikace s veřejností.  

Pokud bych měl vyzdvihnout, čeho si na této akci vážím já osobně nejvíc, pak jsou to zejména dva aspekty :

1) Toho, že se akci podařilo před nepřítelem dokonale utajit, takže ráno před zastupitelstvím jen němě zíral. Přesvědčili jsme se, že recept na to je poměrně jednoduchý : Ani slovo do odposlouchávaných telefonů, ani slovo po mailu. Všechno osobně z očí do očí, i když to stojí trochu víc námahy a ježdění.

2) Že se našlo dost těch, kteří se postavili fyzicky mnohem silnějšímu nepříteli z očí do očí a tváří v tvář, překonali strach i obavy a odvedli skvělou práci, na kterou teď s údivem zírá celá naše veřejnost.

Obojí tyto skutečnosti zakládají skvělé vyhlídky do budoucna.

Neboť pokud se státní moc nezačne urychleně měnit k lepšímu, směrem k objektivitě, otevřenosti a přísnému respektování zákonů podle zásady padni komu padni, nebyla dnešní akce v Nymburce rozhoně poslední.

A že tyto akce nabývají na síle jedna od druhé, to nemůže přehlédnout ani náš největší nepřítel.

V tomto trendu pak budeme pokračovat i v nejbližší budoucnosti.

Ještě jednou všem za dnešek upřímně děkuji.

Váš

předseda sdružení