Výzva senátorům

 

Vážení páni senátoři ( a dámy senátorky),

 

 

 

 

Jistě víte, že poslaneckou sněmovnou prošel návrh nového trestního zákoníku, což je - podle nás - velmi špatný návrh. Špatný proto, že stále obsahuje, byť jen pod jiným číslem, § 213, tedy § o trestnosti tzv. „zanedbání vyživovací povinnosti“, který nás výrazně odlišuje od civilizovaného trestního práva, neboť zakotvuje institut  uvěznění pro dluh,  se kterým má naše sdružení zhruba desetiletou – velmi alarmující - zkušenost.

Tento špatný návrh vám bude předložen k odsouhlasení.

Nemyslíme si, že by se neměly obecně platit alimenty, jak jsme někdy krátkozrace obviňováni těmi, kteří o nás nic neví a snaží se nás pomluvit, ale víme, že tento paragraf je masově zneužíván právě k rozvracení vztahů rodičů a dětí, často už nenávratně, a je nám to strašně líto.

Během naší praxe jsme shromáždili desítky příběhů, které nezvratně svědčí o tom, že podle tohoto paragrafu páchá naše justice neuvěřitelná zvěrstva na lidech, kteří se často provinili jenom tím, že se dostali do svízelné životní situace, často ani ne vlastním zaviněním.

Vyslechněte si tyto příběhy !!

Jsme připraveni vám je přiblížit !!  Nikdo z vás je dosud neslyšel, a proto si ani nedovedete představit zrůdnost jejich obsahu, jako jsme si to kdysi nedovedli představit my.

Před schvalováním nového trestního kodexu si, prosím, opatřete dostatečné informace !!  

 

 

 

Nerozhodujte o velmi závažných věcech pro celou příští generaci na základě povrchních a rádobylíbivých pohledů a překonaných klišé na základě návrhu úředníků ministerstva, kteří – ač za to placeni – neví o justiční praxi prakticky vůbec nic !!

Kontaktujte nás na stránkách www.k213.cz nebo na telefonu 724 168 958 a rádi vám všechno podrobně popíšeme a vysvětlíme.

Ať můžete kvalifikovaně a na základě dostatečných informací rozhodnout !!

Za K 213

Ing. Jiří Fiala                             Ing. Jiří Štefek

předseda                                1. mluvčí sdružení