Dopis ombudsmanovi

 

Veřejný ochránce práv

JUDr. Otakar Motejl 
Brno – Údolní 39                   Sp. zn.: 3823/2008/VOP/PPO

 

Vážený pane doktore,

            V souvislosti s Vaším dopisem panu Tenglerovi ze dne 29. října t.r. pod výše uvedenou značkou, chci reagovat na některá tvrzení v něm obsažená, která se dotýkají našeho sdružení K  213. Pocházejí především z Obvodního soudu pro Prahu 9.

            Tak například Dr. Rudý ve zprávě pro Vás uvádí, že má s tímto sdružením „negativní zkušenosti“ a jeho soudkyně Matoušková dokonce údajně tvrdí, že „se bojí napadení z naší strany“.

            Pokud Vám takové zprávy a taková vyjádření dotčení pracovníci justice skutečně podali, navrhuji Vám, abyste je požádal o bližší vysvětlení, a zejména pak doložení takových obvinění, neboť my máme za to, že se jedná o smyšlené pomluvy bez jakéhokoliv reálného podkladu.

            Na Obvodním soudě pro Prahu 9 jsme – zatím pořád ještě – žádnou akci nepořádali, takže by mě docela zajímalo, z čeho pramení „negativní zkušenosti“ doktora Rudého.

            Totéž platí pro soudkyni Matouškovou, která by měla doložit, z čeho pramení její obavy z napadení, tedy zda například někdy členy našeho sdružení již napadena byla, kdy, jak a za jakých okolností.

            Pokud jde o negativní zkušenosti a obavy z napadení, mohu naopak já ze své vlastní zkušenosti podat obsáhlé a široké reference o tomto soudě, o tom, jak Dr. Rudý instruoval justiční stráž, aby mě vůbec nepouštěla do budovy soudu (kde probíhala jednání ve věci mých nezletilých dětí), jak to vzápětí, když jsem si stěžoval na ministerstvu spravedlnosti, všechno zapřel, včetně toho, jak veliteli justiční stráže nařídil vyhodit mě z veřejné budovy soudu (a ten mě také skutečně z budovy soudu vyvedl, fyzicky napaden jsem byl na tomto soudě justiční stráží ještě jednou, než byl pro podjatost celý vyloučen ze všech mých kauz). 

            Pokud jde o „negativní zkušenosti“ s tímto vykřičeným soudem, pak – pominu-li fyzická napadání členy justiční stráže a zaměřím-li se jen na „kvalitu“ soudních rozhodnutí – tak tu dostatečně ilustrují skutečností, že ve věci mých dětí byl vynesen průlomový rozsudek ESLP ve Štrasburku, který – jako první vůči ČR - konstatoval hrubé porušování základních lidských práv, a to především Obvodním soudem pro Prahu 9.  

Tento soud mě celkem dvakrát uvrhnul úplně bezdůvodně do vazby – za tu první pak následně musel stát vyplatit zhruba čtvrtmilionové odškodné, z té druhé mě propustil osobně prezident republiky.

Osoba Dr. Rudého sama o sobě je pak symbolem hrubého porušování základních lidských práv komunistickou justicí za totality, on sám figuruje na seznamu osob, sestaveném VONSem jakožto osoba aktivně potlačující lidská práva v Československu za komunistické diktatury.

 Co ještě – proboha - chcete víc  ?

Takže „negativní zkušenosti“ pokud jde o Obvodní soud pro Prahu 9, je ještě velmi mírný výraz. Já používám spíše výrazu „justiční stoka“ a za ním si také stojím.

Tolik jsem Vám chtěl napsat, abyste věděl, kdo je kdo, až Vám zas nějaký komunistický zločinec bude vykládat o „negativních zkušenostech“ s K 213 a obavách z napadení.

S pozdravem 

                                                       Ing. Jiří Fiala

                        předseda občanského sdružení K 213 

___________________________________________

 

Hezké ráno z Olomouce,
máte můj obdiv za dopis p.Motejlovi....Je to přesně a trefně napsáno a myslím, že bude dost koukat......DRŽTE SE
BÁRA

_________________________________________

 
Dobrý den,

vidím, že jste excelentně zdokumentovali postupy zmíněných soudů k veřejnosti a ptám se - jestli nezvažujete podat trestní oznámení pro pomluvu na předsedy soudů, kteří ve svých odpovědích veřejnému ochránci práv vlastně pomlouvali sdružení K213. Myslím, že - když už jste té kauze věnovali tolik času a dovedli jste ji vlastně do zdárného konce, neboť Motejl Vám dal plně za pravdu - by byla škoda to trestní oznámení neučinit.

Zdravím
ZT
________________________________________