Kandidát na poslance do PS-PČR ing. Jiří Fiala je zbaven svobody – ČR 2006!

 

Tento paragraf byl použit na vzetí do vazby pana Fialy na základě skutečností, které můžete shlédnout na stránkách k213.cz, v článku - další "seriozní" medium! Pan Fiala se pouze dostavil dne 26.4.2006 do soudní síně, aby se zeptal soudkyně JUDr. Svobodové, proč nebyl zrušen neopodstatněný a nezákonný zákaz jeho styku se svými dětmi - na její doporučení – poté co vyčerpal všechny zákonné možnosti. Soudkyně Svobodová odpověděla pokynem justiční  stráži k odvedení pana Fialy ze soudní síně, aniž by se mu dostalo požadované informace. Za toto „verbální napadení veřejného činitele“ může být odsouzen až na dva roky! Zadržen byl 11.5.2006 v 17.00 hodin na příkaz Denisy Postupové z OSZ Praha 9 ze dne 27.4.2006. St. zástupkyně Mgr. Eva Vycpávková mi osobně telefonicky 9.5.2006 sdělovala, navíc po přeptání u náměstkyně OSZ pro Prahu 9, že žádný příkaz k zadržení ing. Jiřího Fialy nebyl vydán!? Dvanáct dní tedy OSZ pro Prahu 9 „nevědělo“ o příkazu k zadržení osoby, kterou zná každý zaměstnanec na OSZ a OS pro Prahu 9?! Deník AHA ze dne 29.4.2006 měl tedy pravdu ohledně vystavení zatykače. Kdopak se asi přátelí s tímto bulvárem z OSZ Praha 9? Pan „redaktor“ zveřejnil opravdové nehoráznosti: Vidíte na videozáznamu nějaký útok na veřejného činitele? Vidíte trhání soudních spisů? Vidíte pokousání justiční stráže? Vidíte roztrhání taláru soudkyně? I kdyby tak pan Fiala činil, měl by plné právo se bránit -  dle čl. 23 Ústavy ČR! 

Jiří Fiala je vězněn ve vazební věznici Praha – Pankrác, P.O.Box 5, 140 57 Praha 4. Jeho trestní spis má značku 20NT 228/2006. Případ bude řešit soudce OS pro Prahu 9 JUDr. Petr Slunéčko – podivné, když právě tento soud způsobil panu Fialovi a jeho dětem tolik bezpráví a utrpení?! Mluvil jsem osobně s advokátem JUDr. Petrem Zavřelem, který obhajobu pana Fialy odmítl z časových důvodů – měl mu být přesto ex offo přidělen, dle vyjádření OSZ Praha 9 ze dne 17.5.2006. Dnes mi bylo panem Zavřelem sděleno, že vyjma jeho odmítnutí žádosti o obhajobu pana Fialy, zprostředkované telefonicky SKPV pro Prahu 3, dne 11.5.2006, nemá do dnešního dne žádné vyrozumění a žádné soudní podklady týkající se ing. Jiřího Fialy?

Ptal jsem se zprostředkovaně pana Fialy, kde se koná jeho další nesmyslný soud – jeho údajná odpověď: „Na nic si nevzpomíná“. Další podivnost - měl vždy skvělou paměť. Zavádějící informace, či následek psychického stresu? Tomu druhému se mi nechce věřit, nelze to vyloučit. Lze jen doufat, že soudce Mgr. Tomáš Hájek z OS pro Prahu 7 je informován a soud v jiné záležitosti se tak bude konat za přítomnosti pana Fialy – v pondělí, 22.5.2006, OS Praha 7, Ovocný trh 14, Praha 1, I.p. č. 101, od 9.00 hodin – přijďte podpořit otce bojujícího za své děti, za jejich a svá práva i za práva ostatních otců – www.k213.cz.

Věřím, že tentokrát se budou média o tuto ostudnou kauzu zajímat, že se patřičně a důrazně ozve Štrasburský výbor, „Strana zdravého rozumu“, a že bude jednat i nejvyšší státní zástupkyně JUDr. Renata Vesecká, jejíž odpovědi na své důvodné dopisy pan Fiala stále očekává – ale už ne doma…

 
Jan Šinágl, 18.5.2006