Porušení osobnostních práv - Vesecká II

 

 
Z textu vyplývá, že podle redakce tohoto bulvárního média -  odhlédnu-li od naprosté ignorace osobnostních práv člověka na zachování jeho dobré pověsti a jména podle ust. § 11 a násl. Obč. zák -
 
a) mám být pachatelem tr. činu, a to zjevně na základě informací z řad příslušníků Policie ČR, případně státních zástupců.

Ve skutečnosti  mi doposud nebylo příslušnými orgány umožněno podat vysvětlení, o event. sdělení obvinění vůbec nemluvě. Pouze z bulvárních novin jsem se dozvěděl tvrzení, která jsou  v naprostém rozporu se zásadou presumpce neviny a skutečným průběhem událostí zdokumentovaným několika videozáznamy.
 
b) Postup Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 9 není předmětem služebního tajemství.

V rozporu se zákonem o stát. zastupitelství a právní úpravou služebního poměru stát. zástupců byly zveřejněny postupy a stanoviska příslušného státního zástupce.

c) Jsem osobou společensky nebezpečnou.
 
Za součinnosti blíže neznámého příslušníka či příslušníků Policie ČR a dále za součinnosti osob z okruhu státního zastupitelství a nejspíš i Obvodního soudu na Praze 9 byly veřejnosti poskytnuty údaje a podobizna mé osoby ve spojení s naprosto difanujícími tvrzeními ohledně mého jednání, které podle mých vědomostí - mimo uvedený pomlouvačný článek - předmětem zájmu represivních složek státu dosud vůbec není.
 
Pokládám tento stav za společensky alarmující, neboť pokud státní zastupitelství ignoruje podobnou štvavou kampaň proti fyzické osobě, která se takto z tisku má dozvídat, že  má být dokonce zatčena, lze diskutovat o selhání funkce státních orgánů, státního zastupitelství pak především.
 
Selhání do té míry závažné, že pokud nebude z tohoto incidentu vyvozena příslušná odpovědnost konkrétních osob, lze se obávat, že předmětem podobných štvavých útoků v zemi, které morální podobu vtisknul  např. Karel Čapek, budou napřístě i fyzické osoby zastávající společensky významné funkce, jako např. právě státní zastupitelství či soudy.
 
Ohledně informace, že je příslušným státním zastupitelstvím pokládána součinnost mé osoby za tak nezbytnou, že lze uvažovat i o mém zadržení, žádám o neprodlené vyrozumění. Pro účely Vaší - jistě obratem poskytnuté -  informace uvádím toto spojení : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., anebo odesílatel tohoto mailu. 

V plné úctě


        Ing. Jiří Fiala             oznamovatel
      289 35   Košík č. 91

V Praze, dne 3. května 2006