Oznámení o trestních oznámeních

Oznamuji tímto místně příslušnému obvodnímu státnímu zastupitelství, že v trestní kauze č.j. 24 T 67/2005 projednávané OS P-7  byla do protokolu řádně podána tři trestní oznámení, a to na následující osoby :
Mgr. Lenka Kloudová, soudkyně OS P-9 Mgr. Tomáš Hájek (věc projednávající soudce OS P-7) JUDr. Ivona Horská  (v téže věci intervenující státní zástupkyně OSZ P-7)

Mgr. Lenka Kloudová, soudkyně OS P-9 : Trestní oznámení podáno dne 19. září 2005 a je obsahem zápisu z jednání z téhož dne. Mgr. Lenka Kloudová je důvodně podezřelá z naplnění skutkové podstaty trestného činu křivé svědecké výpovědi (§ 175 TZ) , kterého se prokazatelně a zdokumentovaně dopustila tím, že ve své výpovědi před týmž soudem dne 28.7. 2005 uvedla skutečnosti, které jsou ve zjevném rozporu s výpovědí ostatních svědků, zejména velitele justiční stráže kpt. Jiřího Černého a státní zástupkyně Mgr. Miriam Žbánkové a jejichž účelem zjevně bylo  přitížit obžalovanému. Jedná se o skutečnosti ohledně odchodu obžalovaného Ing. Jiřího Fialy z jednací síně na OS P-9 dne 15.3., kdy podle výpovědi podezřelé byl obžalovaný justiční stráží silou vyveden, zatímco všichni ostatní svědci shodně potvrdili, že obžalovaný odešel sám ještě před příchodem justiční stráže.  Podezřelá Kloudová vypověděla nejen v rozporu s výpověďmi ostatních svědků, ale dokonce i v rozporu se svou vlastní svědeckou výpovědí v přípravném řízení, takže není pochyb o tom, že dobře věděla, jak se události skutečně staly, nicméně se lživými údaji snažila – a to i přes opakovaná upozornění na trestný čin křivé svědecké výpovědi – obžalovanému maximálně přitížit. Trestný čin podezřelé Kloudové je zdokumentován v zápise z jednání ze dne 28.7. 2005 a je také zaznamenán na přenosném nosiči (CD z hlavního líčení).
·       
Mgr. Tomáš Hájek (věc projednávající soudce OS P-7) a JUDr. Ivona Horská  (v téže věci intervenující státní zástupkyně OSZ P-7) jsou důvodně podezřelí z naplnění skutkové podstaty trestného činu nadržování(§ 166 TZ), kterého se dopustili tím, že výše zmíněné trestní oznámení na Mgr. Lenku Kloudovou zatajili a nepředali místně příslušným orgánům činným v trestním řízení, ač to zjevně bylo jejich povinností jakožto orgánů státní moci, jimž bylo trestní oznámení podáno. Trestní oznámení na tyto dva podezřelé je součástí zápisu z jednání ze dne 27. října 2005.
 

Žádám tímto místně příslušné obvodní státní zastupitelství o prošetření obou trestních oznámení (z 19.9. i z 27.10. 2005) na všechny tři podezřelé a podání zprávy o výsledcích šetření.

 

 Ing. Jiří Fiala

 

 

 poškozený