POZVÁNKA NA SOUD 27. června 2005

 

Jeden z mluvčích Štrasburského výboru a mluvčí K 213, pan Ing. Jiří Fiala, byl týž den, kdy byl zproštěn vykonstruované obžaloby pro únos vlastního syna, obviněn z útoku na státní orgán, kterého se měl mnohačetně dopustit svými vyjádřeními ohledně úrovně vzdělání a celkové kvalifikace soudkyň na Praze 9, jakož i místopředsedy a předsedy tamního soudu.

 

  Níže podepsaná občanská sdružení považují toto soudní řízení za otevřený útok na jeden z pilířů demokracie - svobodu slova, za první vážné měření sil  mezi totalitní justicí a občanskými sdruženími kriticky sledujícími její činnost a v neposlední řadě i za pokus o odvetu a pomstu vůči jednomu z čelných občanských aktivistů, který na zoufalý stav české justice vytrvale upozorňuje nejen domácí, ale zejména zahraniční veřejnost. 

 

 Soudní přelíčení se bude konat v pondělí, dne 27. června 2005 od 14 hodin na Obvodním soudě pro Prahu 7, Praha 1 – Ovocný trh 14, č. dveří 307, III. patro.

 Nevšední podívaná poskytující výmluvný obraz o současném stavu české justice zajištěna !! Přijďte podpořit novodobé disidenty v boji za občanská práva !!

 

 

 Srdečně zvou níže podepsaná občanská sdružení

 

 K 213                                     Ing. Martin Baitler
 Štrasburský výbor                   Ing. Karel Berka

 Spravedlnost dětem                 Luboš Patera