Nechte MS, ať si pindá, a přidržte se svých zjištění

Dopis místopředsedkyni OS pro Prahu 2 JUDr. Aleně Deréové.

 
Odpověď místopřesedkyně OS pro Prahu 2 (ve věci stížnosti na soudkyni Zuzanu Šmídovou)  a sdělení k němu :

______________________________________________

Dopis od Deréové:

http://k213.files.wordpress.com/2010/11/odpoved_dereova_1.jpeg

http://k213.files.wordpress.com/2010/11/odpoved_dereova_2.jpeg




_______________________________________________
p { margin-bottom: 0.21cm; }

Vážená paní

JUDr. Alena Deréová

OS P-2

 

K č.j. 40 St 82/2010

 

Vážená paní místopředsedkyně soudu,

v návaznosti na Váš dopis výše uvedeného č.j. ze 4.11. Vám sděluji, že s obsahem Vaší odpovědi a s vyřízením stížnosti nelze souhlasit.

Předně je třeba jasně říci, že žádný předpis neukládá soudkyni povinně zjišťovat, zda jsem opakovaně předtím někoho zastupoval, anebo nikoliv, je to její ryze soukromá iniciativa, ze které samozřejmě již značně lze usuzovat na podjatost soudkyně, jíž je přednější zcela zbytečný boj se zmocněncem otce namísto obhajoby zájmů dítěte, za kterou je státem placena.

Tuto skutečnost dokládá celá řada jiných soudců, kteří se mě na nic podobného neptali (a to i po tomto jednání), ačkoliv – jak píšete – vzhledem k mé známosti museli vědět, že jsem zcela jistě již někoho dříve zastupoval – a namísto vyvolávání zbytečných válek se soustředili na podstatu věci a projednání případu, nežli na jeho zdržování a zbytečné komplikace.

Což je také důvod, proč jsem u jednání byl i já.

Dále je třeba jasně vědět, že dokonce ani OSŘ neukládá soudci povinnost zmocněnce vyloučit, pokud by i zjistil (a to nejspíše na námitku protistrany, nikoliv z vlastní iniciativy), že opakovaně zastupuje, je to opět na jeho úvaze a případné snaze věc rychle a objektivně projednat - anebo namísto toho válčit s jednou ze stran, která je mu protivná nebo nepohodlná, obvykle proto, že má pravdu a soudce je rozhodnut jí tu pravdu nepřiznat.

Názory městského soudu jsou mi v této věci lhostejné jako včerejší vítr, jistě dobře víte, že městský soud byl již přede dvěma roky ze všech mých kauz pro podjatost – naprosto důvodně – vyloučen, takže pokud na věc vylučování zmocněnce či zjišťování, kolikrát kdo zastupoval, vyslovuje své přihlouplé názory, je třeba se přidržet klasické zlidovělé formulace : „Ať si pindá, my jsme na to zvyklí“.

Krom toho je evidentní a doložitelné, že pokud v různých kauzách vystupovala opakovaně například matka dětí, tentýž městský soud naráz projevoval nevšední porozumění a vůbec mu toto prokazatelně opakované zastupování nevadilo.

Věřím, že samozřejmě i Vy víte, že pravdu mám – jako obvykle – já, a ne mravní poškozenci a právní ztroskotanci z městského soudu, tak bych jen doporučil, abyste se tohoto přesvědčení přidržela.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala

 

V Praze, dne 15. listopadu 2010

____________________________________

Deréová působí jako kdyby to psal nejaký stroj, a ne člověk... Skvěle jste jí to odpověděl. Jana

____________________________________

Pane inženýre?, já znám spoustu inženýrů. kterýho měla na mysli? A co to je za střevo ta Dereová, když nedokáže ani adresáta slušně oslovit? Olda Mezl

_____________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.