Valdice - a m.č.č. v nich

Malý český člověk - kromě toho, že bývá velmi závistivý -  je obyčejně i značně mstivý. Zejména když má pocit, že mu za to momentálně konkrétního nic nehrozí... A že může - dle svých představ - uškodit. 

 

Urgování dodržování Vězeňského řádu ohledně návštěv odsouzených vedlo - dle očekávání - k tomu, že valdická věznice tato práva začala porušovat už masově, a to nejen odsouzenému, ale i jeho návštěvníkům. 

Podle zásady : Koho trestat nemůžeme, tomu to alespoň můžeme maximálně zhnusit. 

Příští návštěva asi proběhne už jen v trenkách, pod kamerou a ve sklepní kobce : 

Inu, demonstrace před MSp má své první zcela konkrétní výsledky : Kromě návštěvy poslankyně Válkové u tohoto vězně týden po demonstraci - také následující postup věznice : 

 http://www.k213.cz/JOOMLA/3078-demonstrace-msp-mccrae-nezavisla-justice

_________________

_________________

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dobrý večer, 
 
dnes jsem byl na návštěvě vězně McCraee ve Valdicích - a ta probíhala následovně : 
- Poprvé za 6 let mých návštěv jsem byl u vstupní kontroly svléknut do spodního prádla. 
- Poprvé za 6 let mých návštěv mi (a stejně tak vězni) bylo až při návštěvě sděleno, že bylo rozhodnuto (neznámo, kým), že návštěva bude probíhat pouze za sklem, ač pro to nebyl žádný rozumný důvod. Takový důvod mi ostatně na opakované dotazy nebyl nikdo z přítomných dozorců či vychovatelů schopen vysvětlit a přiznávali, že ho nikdo z nich nezná. 
Podotýkám, že vězeň nebyl nijak kázeňsky potrestán a ani k tomu nebyl sebemenší důvod - a stejně tak ani já jsem nezavdal žádnou příčinu ke zrušení normálního průběhu návštěv, který měli všichni ostatní vězni (naše návštěva za sklem byla zjevně jediná). 
Z výše uvedeného plyne, že Vězeňská služba a ředitel věznice nejen že porušují práva uvězněného na volbu osob návštěvy, ale že tuto šikanu - po zveřejnění stížností mj. i MSp a ambasádě USA - ještě rozšířila, a to zcela v rozporu s Vězeňským řádem, jak na vězněného, tak i na jeho návštěvní osoby, které se k návštěvě zatím dostavovat mohou. 
Domnívám se, že je na místě, aby ambasáda USA požadovala podrobné vysvětlení a zdůvodnění takového zjevně excesivního postupu, a to jak po MSp ČR, tak po řediteli věznice samotném. 
Proti šikanoznímu postupu věznice a za dodržování práv vězněného McCraee proběhne demonstrace dne 10. září, tedy za měsíc, ve Valdicích, kam jsou zástupci ambasády pozváni a za organizátory budu rád, když se jí zúčastní. 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 
___________________
 
Asistentka poslankyně Válkové
 
Dobrý den, paní asistentko, 
 
dávám Vám na vědomí zprávu o průběhu dnešní návštěvy ve Valdicích, která byla zaslána americké ambasádě. 
_____________________

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Váš volební obvod

a lidská práva v něm. 
 
Prosím, abyste se k nim vyjádřil. 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 
_________________

 

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Řediteli věznice p. Jiřímu Machovi : 
 
Vážený pane řediteli, 
 
dnešního dne jsem byl při vstupu do věznice donucen svléci se do spodního prádla, ač k tomu nebyl žádný rozumný důvod - a výsledkem této akce bylo nalezení několika čistých kapesníků v kapsách kalhot a umělohmotného hřebínku. 
 
Žádám Vás tímto o podání vysvětlení, z jakého důvodu svléká zjevně bezdůvodně Vězeňská služba návštěvníky věznice, a to bez jakéhokoliv konkrétního podezření, že by měli mít u sebe nějaké nepovolené předměty. 
 
Dále : Žádám Vás o podání vysvětlení, z jakého důvodu musela proběhnout dnešní návštěva - mimochodem jako jediná z několika stovek odsouzených -  za sklem a pouze přes telefon, když odsouzený McCrae nebyl nijak kázeňsky trestán a takovýto postup tedy nemohl být udělen za konkrétní provinění, ač za trest obecně považován je a pouze proti provinilým osobám se používá. 
 
Dále Vás upozorňuji, že máte tak proškolené zaměstnance, že NIKDO Z NICH  není schopen převzít pro vás jedinou tiskovinu, které se obecně bojí více nežli moru nebo lepry. 
 
Pokud si je proškolíte tak, že Vás mají odříznout ode všech přinesených informací, pak logicky žádné dostávat nebudete - a věřím, že se tomu i přestanete divit. 
 
Co v informaci bylo, se patrně dozvíte se zpožděním, leč přec - za zpoždění můžete poděkovat svým zaměstnancům a jejich proškolení. 
 
Současně mi dovolte, abych výše uvedený postup věznice, pokud nebude řádně vysvětlen a zákonně zdůvodněn, považoval za svévolnou šikanu a zneužití pravomoci patrně Vaší, která rozhodně zakládá podstatu kárného provinění. 
 
V souvislosti s výše uvedeným Vás tímto žádám, abyste mi sdělil, kdo o znemožnění standardního průběhu návštěvy rozhodl a kdo za toto rozhodnutí nese odpovědnost. 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 
 
                             

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-10 20:00
Zdravím Vás pane inženýre

Přečetl jsem si Vámi zaslanou zprávu, ve které popisujete zacházení, kterého se Vám dostalo ve věznici při návštěvě nespravedlivě vězněného pana McCrae.

Důvod Vámi popisovaného zacházení stran vězeňské služby je zřejmý, a cíl tohoto postupu je průhledný.

Důvodem je dle mého názoru nervozita vlády, která už není schopna zlehčovat excesy justice pouhou skandalizací těch, kdož na ně poukazují.

Cílem je pak podle mne zastrašování Vás a pana McCrae, které se bude patrně stupňovat.

Mnohé to vypovídá o tom, jak závažná celá situace je. A obávám se, že se stávající garnitura pokusí záležitost pana McCrae zprovodit ze světa třeba i jeho likvidací.

Současná vláda ztratila již dávno legitimitu, estébáci a s nimi ideologicky spřízněné osoby se drží u moci pouze a jenom za podpory represivních složek a justice, když tyto součásti právního státu si vybraly, komu budou sloužit, a činí tak bezvýhradně na úkor slušných lidí.

Například Ústavně právnímu výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Ústavnímu soudu, ani Nejvyššímu soudu není neutěšený stav justice neznámý. A přeci se nic neděje.

Ohledně pana McCrae pak vnímám jako závažnou také skutečnost, že Spojené státy americké odstoupily ( pokud je mi známo ) od Úmluvy o lidských právech. Jejich pozice je tak vůči totalitě propadající České republice méně legitimní.

Situace je vážná.

O to důležitější je vytrvat.

Jsem s Vámi, a budu, ať se bude dít co se bude dít. J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-10 20:00
Co si čekal?
Konáš akce, tak se nediv. Česká mstivá povaha se prostě musí projevit. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-10 20:57
U Čechů už mne nepřekvapí nic, ale šokuje mne, že Američané k tomu mlčí.

Tomáš Jadlovský
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-10 20:58
Když chtěl chování obou strážníků zdokumentovat telefonem, aby na ně mohl následně podat stížnost, a tázal se jich na služební číslo, identitu mu odmítli sdělit – jeden z nich se záměrně otáčel k R. Vévodovi zády (sl. č. 2136) a odstrčil mu ruku se záznamovým zařízením – a začali ho od sledování úkonu odrazovat tvrzením, že svým jednáním maří úřední výkon.

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-11 06:58
Zlo je jako rakovina - vždy nakonec proroste a sežere své původce :

„Byl to pro mě strašný zážitek. Viděl jsem katy. A i pro ně to muselo být strašné. Nadporučík Rubanov se zbláznil, můj první zástupce Pavlov spáchal sebevraždu, můj řidič Sucharev se zastřelil. I Blochin se nakonec zastřelil,” říká Tokarev.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-11 07:10
„Podpásovka.“ Benešovou naštvali soudci. Není to konflikt, mírní ji Soudcovská unie

echo24.cz/.../...
__________
Brzy SU vymažou z rejstříku, a pak už ji nebude mít kdo štvát...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-11 07:16
Přišli o dům kvůli několika tisícům. Na výši dluhu exekutorům nezáleží

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-11 11:42
Podvod - exekuce v CR:

Kazdy dluznik, ktery vlastni nejakou nemovitost ma moznost si u banky pujcit castku do 50% ceny nemovitosti.
Dluhy v radu nekolika set tisic Kc by tak snadno zaplatili.
Na exekutory je vsak napojena cela masinerie "vekslaku", kteri nikdy nedovoli, aby se v CR vytvoril normalni exekucni zakon!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-11 14:12
Kartouza


Dávej bacha, aby ti něco nestrčili do gatí, nebo do košule, jejich fantazie je bezbřehá. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-11 19:33
Poněkud divná lustrace návštěv. Na Ruzyni i na Pankráci běžný průchod rámem. Samosebou, naschvál jako prase, já bych si stěžoval v Brně u Šabatový, starýho měla 11 let v kriminále, tak snad bude mít nějaké vysvětlení? O.
___________
Divili jsme se oba - že jsou tak hloupí. Tedy, oba - já, i Gil. Gil povídá, že to je totéž jako hasit požár benzínem.
Zjevně ještě nezažili průšvih, co by někoho stál místo. Až ho zažijí, bude dosti pozdě litovat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 09:49
Mateřská láska nezná mezí... Silnější už je jen uražená ženská ješitnost...
_______

Novodobá Médea na okrese BN: Rozváděli se, nechtěla ho (otci) dát, tak ho zabila... Policie to vyšetřuje jako vraždu.

Zde: novinky.cz/.../...

Můžeme se ptát, kde zůstaly mateřské city, když šlo o mstu bývalému. Ale to je tak vše. Šestiletému chlapci už nikdo život nevrátí.

Zb.
____________
Jako otec si nedovedu představit, že bych ublížil vlastnímu dítěti, abych se pomstil někomu jinému. To je fakt nad rámec mých - dle soudů jistě oslabených - otcovských citů a otcovského vnímání.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 09:54
Istanbulská úmluva neřeší násilí na ženách :

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 09:56
Buh stvoril Evu.
Kapitalismus stvoril Kurvu!
Z
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 09:57
Kdyz se muze v Praze konat Prague pride, tak proc by se nemohla konat ve vezeni ve Valdicích tez pride, spocivajici ve svleknuti navstevy vezne! Z.

________
No jo, vidíte !! Mělo mě to napadnout hned - že buzíci mají svátek - a hodlají ho slavit - i se mnou...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 09:58
Jen buzerant a heterofobni Pospisil mohl vytvorit §196, kterym protipravne uveznuje priznivce Tradicni rodiny!
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 11:51
Prahu čeká po letní pauze další velká demonstrace. Milion chvilek zorganizuje pochod z Václavského náměstí k Hradu

archiv.ihned.cz/.../
____________
Tak tam tentokrát půjdeme. I s kamerou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 11:53
A je to tady !! Chvilkaři si zajistili výhodný job sami pro sebe - takže pro ně "revoluce" již splnila svůj smysl...

"Chvilkaři" zároveň připravují rozšíření organizačního týmu spolku, jehož někteří členové budou placení z peněz, které jim lidé poslali na účet.
"V tom sprintu, v jakém jsme fungovali na jaře, není možné dlouhodobě pokračovat," říká místopředseda Milionu chvilek Benjamin Roll."
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 11:55
Doba prolhaná :

forum24.cz/.../...

Co také čekat od estébáka, že ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-12 11:56
z moderní historie Valdic :

hedvicek.blog.cz/0806/pripad-jiri-wolf
0 # Allan 2019-08-13 14:28
Pasivita US úřadů už snad nikoho nepřekvapí. Světový terorista má jiné zájmy. Pro svého občana, obzvláště pokud není příslušníkem ozbrojených sil, prakticky nehnou prstem. Mc Crae je terčem justičného zločinu ČR. Mc Crae má šanci a určitou jistotu, kdy ho musí pustit. To vězni na Guantanámu, US věznici, často žádný soud neměli. A nějaký termín propuštení neznají.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.