Proces výběru soudkyň : VSTŘÍCNOST, OTEVŘENOST, TRANSPARENTNOST

Tak právě tyhle vlastnosti od justice očekáváme - a můžete se s námi podívat, nakolik je najdeme. Protože v nich spočívá kontrola veřejnosti.

A to by v tom byl čert, abychom nepřišli na to, proč v praxi většina soudkyň nic neumí, zejména pak na opatrovnických soudech. 

 

 Požádali jsme vedení MS a KS v Praze o termíny a místa konání výběrových sešlostí, kde adeptky přesvědčují, jak skvělými soudkyněmi budou. A půjdeme se na to podívat. 

A to nejen nečinně, ale i aktivně. 

 

 

____________

 

 I na odpověď pana děkana jsme velice zvědavi.

Dokdy hodlá vést (pražskou) fakultu tak, aby její absolventi neměli o práci, kterou z velké části budou vykonávat, zejména na počátku své kariéry, ani potuchy. 

 

 

K rozhodování podle pudů stačilo se vyučit šičkami... (k213.cz)

 

Soudkyně : Prý nemáme výhrady ... (k213.cz)

 

Výběr soudců předkládejte veřejnosti (k213.cz)

 

Nové soudkyně : President to přehrál na Dona Pabla (k213.cz)

 

Nové soudkyně : Proč to děláte, pane presidente ? (k213.cz)

 

Zeman (prý) jmenoval nové soudce... Chyba tisku ?? (k213.cz)

 

_____________________

_____________________

 

 

 

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-14 18:46
Pan šéf od notářů by si rád přibral nemalý meloušek :

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-14 22:15
Ochrana oznamovatelů i na přestupky :

ceskenoviny.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-15 08:39
Advokáti : Dluží přes půl miliardy ...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-15 15:59
Chlastat bude zatím doma. J.K.

Česko muselo stáhnout diplomata z USA. Chtěli ho stíhat, že řídil opilý - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-15 16:00
Případ Grosam v. ČR jde jako jediný k Velkému senátu, ESLP znovu projedná český systém kárných řízení se soudci, státními zástupci a exekutory

ceska-justice.cz/.../...
_________________

Aby jim náhodou někdo nezkřivil vlásek...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-15 19:23
Má trpká zkušenost se soudkyněmi na Praze 8
V P-359/93 se vystřídalo 7 !!! soudkyň, které očividně stranily matce, na mé námitky podjatosti namítaly že podjaté nejsou, aby vždy po několika létech se prohlásily podjatýma. Takto to dotáhly až do plnoletosti mé dcery. Dcera přišla o tátu, a já o dceru. O.
___________________

Jsou to naprostý krávy. Chudinky, co nic neuměj, vystačí si s výzvami "tak se nějak dohodněte" - a když se nedohodnete, jako že dohodnout se s někým, kdo dohodu nepotřebuje, a tudíž ani nechce - je nesmysl od pohledu - tak účastníky označí za "problémové jedince", přičemž odpovědnost nesou záhadně vždycky oba, i ten, kdo se dohodnout chce, a pošlou je na nejrůznější "terapie", které nikdy nikoho z ničeho nevyléčily a žádné výsledky nikdy neměly - přesto je z neznámých důvodů a z neznámých programů financují pořád dál.

Když "se nedohodnete", tak jen čekají, až se strany vycukají, unaví, vyhází peníze za právníky, dojde jim energie, i peníze.

A když je nejhůř - jako bylo u mě, když jsem jim šel po krku a začal chodit na jejich jednání a chtěl slyšet vysvětlení - tak zoufale volají justiční stráž - a pak se rychle vyloučí pro podjatost.

Odpovědnost žádná - nikdo je nijak nesankcionuje, prostě - nic se neděje.

Někdy dokonce se vyloučí pro podjatost i tehdy, když jsme se v mezičase vůbec neviděli - jako ta moje kráva Kloudová, ta podjatá furt nebyla, pak půl roku žádný jednání nebylo, mezitím rozhodnul Štrasburk - a najednou byla vyloučená, jen to hvízdlo. Co se změnilo, nedokázala (nejen ona) nikdy vysvětlit.

VYloučili se i soudci, co mě vůbec neviděli a nikdy nesoudili...

Jsou to naprostý krávy, kolonkářky, co umí jen vyplňovat formuláře, jinak jsou blbý jak štoudev. Správně by měly dělat maximálně soudní úřednice, nevím, který pako přišlo na to z nich nadělat soudkyně. Je to drahý a neefektivní chlív a cirkus - který má jediný smysl : Že těmhle krávám zaručuje skvělou obživu, o které by si jinde mohly nechat jenom zdát.

Ostatně, následující fakta nepotřebují komentář : Ta moje píča porušovala vykonatelný rozsudek o předávání 15 let, ohrozila přitom přímo děti na zdraví i životě - nestalo se jí vůbec nic, dostala jedno "napomenutí". Sama to považovala za skvělou zábavu.

Já si jednou odvezl syna na víkend - a skončil jsem na měsíc, přes Vánoce, v base.

Rovnost podle feministek před zákonem - jako když vyšije.

A tyhle chudinky, co tam teď najmenovali - a nikdo najednou neví, kdo vlastně, nikdo se k tomu kupodivu, když se zeptáme, nehlásí - jsou zárukou, že se to příštích 40 let nijak nezmění.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.