Připomínka soudů na tento týden

 

První soudní jednání se koná 22. června tohoto roku, v justičním areálu Na Míčánkách ve 13:00 hod., číslo dveří 3.315 - 3. patro.

Jedná se o opatrovnickou záležitost pana Pecha. Invalidnímu důchodci soudy odmítají snížit výživné a nutí ho dlouhodobě platit částku, která převyšuje jeho pravidelný měsíční příjem.

Ostatní zajímavosti se dovíte na místě.

 

Další vskutku pozoruhodné představení zvrhlosti současné padlé justice se bude konat na Městském soudě v Praze, vchod z Karlova náměstí (jak soudili Uváčikovou), a to ve středu, dne 23. června od 11 hodin, dveře č. 8.

Jde o opatrovnický soud našeho předsedy, Ing. Jiřího Fialy, jehož konání bylo ještě zcela spunktováno v době jeho uvěznění (během několika málo týdnů vyřízeny všechny předešlé námitky, s kterými si téměř rok nikdo netroufl nic dělat a bryskně nařízeno jednání).

Pan Fiala byl ještě v ruzyňské věznici nucen (když ho tam bachaři proto dovedli do jakési temné místnosti), aby podepsal, že prý chce projednání svého případu bez své účasti!!! Přirozeně to odmítl udělt.

Přitom Městský soud v Praze tuto kauzu v současnosti ani soudit nemůže. Tento pátek mu to důrazně připomněl zástupce pana Fialy v této věci – Ing. Jiří Štefek – podáním, které nyní předkládáme veřejnosti:

http://k213.files.wordpress.com/2010/06/fiala_odvolani_deti_nam.pdfhttp://k213.files.wordpress.com/2010/06/fiala_odvolani_deti_nam.jpg

 

Není však jasné, jestli pádným, logickým argumentům podepřeným dosti výmluvnou judikaturou bude schopen předseda věc projednávajícího senátu, JUDr. Aleš Šťastný, při pověsti, která ho provází, vůbec schopen porozumět. Bohužel, takový je stav naší stále ještě postkomunistické justice.