BOMBA DNE !!! NS zrušil rozsudky nad K 213 !!!!

Nejvyšší soud České republiky v Brně dnes kolem poledne zrušil rozsudky Obvodního soudu pro Prahu 2 potvrzené Krajským soudem v Českých Budějovicích nad třemi členy K 213 za blokádu Městského soudu v Praze ze dne 8. dubna předloňského roku.

Nutno podotknout, že Nejvyšší soud České republiky nejen že zcela vyhověl dovolání odsouzených, ale především i zcela převzal jejich argumentaci, zejména pak z dovolání předsedy sdružení pana Fialy : "Obžalovaní se nemohli dopustit trestného činu výtržnictví, když pokojně stáli před jednací síní, kde ani nezačalo soudní jednání, a následně byli napadeni policií a justiční stráží Městského soudu v Praze ".

Ke zprávě nemáme co dodat.

Snad jen tolik, že jsme to správně předpokládali a že nejvyšší soud tímto rozhodnutím jen zabránil obrovské mezinárodní ostudě, která by republiku potkala, pokud by se tato věc diostala před senát Evropského soudu pro lidská práva.

Nemusíme se ani šířit o tom, že tento rozsudek znamená  zdrcující porážku Sváčkovy pražské justice a bezprecedentní vítězství občanského sdružení K 213 nad pražskou justiční mafií.
____________________________

ČTK o věci vydala následující zprávu :

NS zrušil rozsudek nad otci, kteří blokovali jednací síň

Zatčením tří členů K213, sdružení otců, kteří nejsou spokojeni s rozsudky českých soudů ohledně svěřování dětí do péče matek, skončila 8. dubna blokáda vstupu do jednací síně Městského soudu v Praze.

vydáno: 14.01.2010, 11:34 | aktualizace: 14.01.2010 11:37

 

Brno - Nejvyšší soud (NS) v prosinci zrušil rozsudky nad trojicí aktivistů za práva otců ze sdružení K213, kteří předloni blokovali vstup do jednací síně Městského soudu v Praze. Protestovali tak proti tomu, že česká justice údajně nerespektuje rozsudky Evropského soudu pro lidská práva. Obecné soudy v tom viděly pohrdání soudem a výtržnictví. Podle Nejvyššího soudu, který rozhodoval bez veřejného jednání, to byla chyba. Soud dnes rozhodnutí zpřístupnil v elektronické databázi.

Aktivistovi Jiřímu Fialovi Obvodní soud pro Prahu 2 uložil dvouměsíční vězení. Jeho dva kolegové Jiří Štefek a Jiří Tengler dostali podmíněné tresty. V odvolacím řízení kauzu kvůli vyloučení podjatosti řešil Krajský soud v Českých Budějovicích. Nejvyšší soud případ vrátil k prvoinstančnímu obvodnímu soudu. Fiala v dovolání k Nejvyššímu soudu uvedl, že Tengler v mezičase zemřel.

Podle Nejvyššího soudu se muži nemohli dopustit pohrdání soudem, protože nerušili soudní jednání, které kvůli blokádě vůbec nezačalo. Jejich čin se prý nedá označit ani jako výtržnictví, protože šlo o pokojnou blokádu dveří. Muži také nikoho nenapadli.

"(Obvodní soud pro Prahu 2) musí posoudit, zda jednání obviněných naplňuje znaky skutkové podstaty jiného trestného činu, než byli uznáni vinnými napadeným rozsudkem odvolacího soudu," stojí v usnesení senátu s předsedou Michalem Miklášem.

Muži blokací soudní síně protestovali proti tomu, že česká justice podle nich nerespektuje rozsudky Evropského soudu pro lidská práva a není schopna zajistit otcům styk s dětmi po rozvodu. Počátkem dubna 2008 se postavili před dveře místnosti soudkyně Heleny Liškové a nechtěli ji vpustit dovnitř. Nakonec je musela odvést policie.

Aktivisté, kteří nejsou spokojeni s rozsudky českých soudů kvůli svěřování dětí do péče matek, protestovali již dříve před brněnským Úřadem pro mezinárodněprávní ochranu dětí, později týden blokovali budovu ministerstva práce a sociálních věcí, kam nechtěli vpustit tehdejšího ministra Petra Nečase.

Autor: ČTK
www.ctk.cz

zdroj: http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ns-zrusil-rozsudek-nad-otci-kteri-blokovali-jednaci-sin/420541

_____________________________

Teď se to musí dozvědět svět, aby tu novinu nezašlapali Sváčkovi mafiáni pod koberec v nějakém blíže nejmenovaném bordelu...J.
____________________________
Sváček si může gratulovat, že si to pan Fiala neodseděl ...
___________________________

Gratuluju ... a můžu se posrat smíchem !! Cihlář BO
___________________________

Pánové, hodně dobré, blahopřeji! Ale ze Sváčkovy soudcovské bandy,
vás asi mít rádi nebudou...
Zbyněk
___________________________

Blahopreji! :)
kdy bude oslava? :)
F
_________________________

Teprve nedavno jsem cetla Tvou sms,promin,mam ted desny nervy se stehovanim-uz balime a do toho Aja horeckuje...A ma uz zitra DVA ROKY!!!!!! Neskutecne to leti...

Jirko,diky za clanek.
Je skvele cist tohle! Clovek ma pak pocit, ze i v nasem state snad nakonec JESTE JE PAR JEDINCU,kterym slova SPRAVEDLNOST a ROVNOPRAVNOST V ČESKÉM SOUDNICTVÍ opravdu nejsou cizí....

Mám z toho skvělý pocit:-)

Bára
_______________________
Myslim si, ze rozsudek nejenom "zabránil obrovské mezinárodní ostudě", ale ze i opet ukazal, ze u soudu je preci jenom mozno cas od casu se dobrat spravedlnosti. Nezbyva nez doufat, ze tato spravedlnost bude stale hojnejsi. Paul Zvěřina
_______________________
Blahopřání
 
Pánové,
srdečně blahopřeji! Ovšem je skutečně k čemu? Jak to, že justicní mafie natolik deformovala myšlení a emoce lidí, že toto považujeme za úspěch. Vždyť jste nikdo nic špatného neudělali, včetně hrdinného p. Tenglera! Co je ovšem nutno veřejně rozvířit je ten fakt, že mafiáni kolem hormony ovlivněného Sváčka se vůbec o takovýto nechutný způsob kriminalizace ctihodných občanů úspěšně (na dvou stupních) pokusili. Bez trestu a omluvy!!! Žádný ze soudců, kteří se na této mafiánské kriminalizaci podíleli, nemá morální právo už soudit. Zcela zradili svůj slib soudce a je třeba v tom konat. Těžce zneužili své pravomoci s úmyslem se mstít a ne soudit. Znovu opakuji, je tragedie, že soudy dvou stupňů selhali a byli to také soudci tzv. nové generace polistopadových soudců. Dobře si pamatuji toho mladého drzého frajera, jak otrocky plnil, byť nepsané, přání Sváčka. Takže fakt nevím, jestli je vlastně k čemu blahopřát, když to vlastně prokazuje, že 1. a 2. stupeň soudů je v rukou mafie a nikoliv práva.
Se slovy "pravda chce čas"
J.K.
Navrhuji vyhlásit vítězství v antketě "Sváčkův sluha" všem soudcům, kteří nezákonné rozsudky v této kauze vynesli. Cena by mohla mít podobu osla s monogramem Sváčka v srdíčku místo hlavy osla nebo naopak oslí hlavy a místo těla monogram Sváčka. :-)))
________________________
 
GRATULUJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!---AD LIMITUM

že by záchvěv zdravého lidského rozumu?? To je víc,než by se dalo
očekávat... KLára
________________________

Gratuluji........... !!!! ,, a je škoda, že se toho nedočkal i Jiří Tengler.

Milan
_______________________