Drahokoupilová už dopředsedovala ...

 

V pondělí, hned po víkendu, jsem se - navzdory dešti a zimě a silnému nachlazení - vydal znovu na Okresní soud pro Prahu - západ. Jednak pro občanku - tu jsem v podatelně vcelku bez potíží a rychle dostal - jednak sepsat stížnost ohledně pátečních zážitků se soudcem Mgr. Markem Konečným, který soudí jen zjevným omylem.

Když jsem zazvonil na kancelář vedoucí hospodářské správy, se kterou obvykle sepisuji podobné úřední zápisy, řekla mi paní, abych chvilku počkal na chodbě. A neopomněla se zaptat na jméno - jako by snad už tušila, koho mají čekat.

Vzápětí vyšel mladý muž a slušně mi sdělil, že je hned zpátky, abych počkal (marně jsem dumal, proč mi to vlastně říká, ale vzápětí jsem to pochopil). Ten mladík byl totiž osobou pověřenou vedením Okresního soudu pro Prahu - západ a jmenuje se Havrda. Když jsem se zeptal po Drahokoupilové, tak prý tam  sice ještě soudí, ale už nepředseduje.

Mladý skoro předseda soudu pak byl osobně přítomen celému sepsání stížnosti, aniž jsem o to žádal. Měl tak příležitost si vyslechnout všechno z první ruky a případně se rovnou zeptat na vše, co by nebylo jasné. Dosti pozorně si to všechno vyslechl a na závěr prohlásil, že z obsahu stížnosti sice radost mít nemůže, ale že mi k tomu teď asi nic neřekne, že si musí vyžádat spis  a podívat se do něj.

Řekl jsem mu na to, že jeho stanovisko nyní ani nečekám, ale že jsem rád, že si udělal čas stížnost osobně přijmout.

Skoro bych řekl, že tak by to mělo vypadat. Aby, pokud si jde někdo stěžovat na soudce, si předseda soudu udělal čas a i bez říkání si šel osobně vyslechnout, co návštěvníci soudu s jeho soudci zažili. Je za ně přece zodpovědný.

Protože lidi hodnotíme podle skutků, nikoliv podle maskovacích úsměvů, budu zatím v hodnocení opatrný, ale věcný a vstřícný postoj spolu se slušným chováním a nearogantním vystupováním byly rozhodně zatím to nejpříjemnější, co jsem na tomto soudě zažil. Možná i v porovnání s mnoha ostatními.

Obsah stížnosti si můžete přečíst níže - a na odpověď si jistě všichni rádi počkáme.



http://k213.files.wordpress.com/2009/10/pz1.jpg

http://k213.files.wordpress.com/2009/10/pz2.jpg
_______________________

Vážený pane Fiala,

s nadšením jsem si přečetl článek o změně předsednictví na Malé straně (to by se z toho člověk radostí posral) ...ha ha.

Dává to určitou naději, že snad ze soudnictví zmiznou alespoň ta největší zvěrstva. Při tom pátečním líčení jsem si připadal jak ve zlém snu. Nejdříve to odmítnutí zasoupení a pak hodinové dráždění po všech stránkách postiženého člověka !!

Nevím zdali o tom víte, ale v parlamentu je návrh na změnu zákona o rodině, který by umožnil popření otcovství na základě testů DNA kdykoliv, tj. ne pouze v době prvních 6 měsíců života dítěte.

Pokud budete pořádat nějakou akci na podporu této změny, tak mne určitě oslovte. Je třeba se rázně postavit feminismu, něž zakroutí celé společnosti krkem. Tady jde opravdu o život !!

Už aby kukačkám zmrzl úsměv na rtech. Mám za to že v souvislosti s kukačením tady máme otrokářský řád pod záštitou státu, který není ochoten přitlačit na matku, aby řekla kdo to tedy byl, aby vymáhal výživné po skutečném otci, aby vyvodil pro matku těžké finanční důsledky, resp. za předpokladu že otec zjištěn není a matka nic nemá sáhl k sociální podpoře. Místo toho skočí na nevinného člověka, který už tak má díky své milované ženě z ostudy kabát a přinutí ho aby zdarma pracoval ve prospěch cizích lidí !! Tak to je tedy husté !!

Zdravím a držím Vám palce.

Škapa
________________________