Předpověď možného vývoje - aneb Krokodýlí slzy pana Jirsy.

 

Jak dnes sleduji dozvuky soudu Benešová versus justiční mafie, vzteklé reakce Vesecké bránící si trůn a také reakce, kterou se nechal slyšet Jirsa, z toho lze teď dovodit, že se začíná v mafii dělení.

Typologie  modelů patologie myšlení  lidských prevítů v mocenských postaveních totalitních režimů rozeznává zhruba tři typy /není to ale zase tak přesné - každý člověk není měřitelný stejným počtem dimensí, ale budiž/:

1. Zbabělec (posera). Neriskuje. Bude mít plné kalhoty, stáhne krovky, uteče ze scény, dlouho je zticha, a za čas, až  všeutichne, se pomaloučku vynoří na vítězné ze stran jako sluha.

2. Padouch konjunkturalista - riskuje: Vsadí buď na jednu stranu nebo na druhou stranu.

3. Lotr, práskaný,  nejhorší ze všech - Hned okamžitě, jak se něco sype, staví se kolegům spolupachatelům  do očí, pomáhá jim, ale po straně na ně denuncuje i první i druhé straně dle potřeby, umí rozeznat vůči komu  si smí dovolit, je silzký, úlisný falešně žoviální,  schopen klidně udat nepříteli i své vlastní nejbližší rodinné příslušníky a přátele, bleskurychle se obrátí na nová režim a slouží mu se vší vehemen-cí, jako by byl jeho budovatelem odjakživa.

Jirsu bych řadil nezi stupně 2-3. Soudkyně bych nezařadil ani do jedné, to je sebranka opravdu primitivních hus, které do posledka budou hájit sebe i všechny fosilie, ale z posledních řečí se zdá, že Městský soud Praha bude obětován, aby před světem mohli soudruzi "nahoře" ukázat, jak si počínají s neodpovědmnými soudy, aby  přikryli zločiny dalších soudů, jejichž kretenismus není tak otevřeně tolik provokující. Ale to už dávno praktikovala i Cosa Nostra: Když se mafián provalil, tak jej oddělali, a pak mu vystrojili velkolepý funus na kterém budou ronit umělé slzy - a možná že to budou pravé krokodýlí, protože pan Jirsa byl již poučen po svém televizním exposé,  že ruku je schopen  ukousnout tak akorát krokodýl.