Výročí plné šťastných trojek

 

VÝROČÍ PLNÉ ŠŤASTNÝCH TROJEK

Přiznám se, že pro nával jiné práce a událostí bych málem zapomněl na jedno docela slušné výročí – již před třemi lety,     3. března 2004, byl ministerstvem vnitra oficiálně zaregistrován Klub 213, tedy naše občanské sdružení, které se ihned přihlásilo čile k životu. Za uplynulé tři roky se pak náš  Klub 213 stal nedílnou součástí dnešního společenského života, se kterou se musí počítat prakticky vždy, kdy jde o práva rodičů, dětí či o jejich výchovu stejně jako o  trestní řízení související s jakoukoliv „rodinnou“ kriminalitou, tedy trestnými činy mezi členy rodiny, zejména pak v souvislosti s rozvodem nebo výchovou dětí.  V širším smyslu se pak na nás obrací lidé i sdělovací prostředky vždy, když jde o justici a problémy s ní související.

Protože každé výročí je příležitostí k zamyšlení se nad uplynulým vývojem, udělejme to i tentokráte.

Je jistě mnoho věcí, které stojí stále před námi a které se nám zatím nepodařilo posunout dopředu. Stále existuje nesmyslný § 213, stále jsou podle něho souzeny tisíce lidí, stále tito lidé plní kriminály namísto aby se starali o výchovu vlastních dětí, stále naše justice a policie vykazuje vlastní „úspěšnost“ právě díky tomuto paragrafu, bez kterého by se objasněnost případů u policie snížila pod 20% a soudy by ze dne na den neměly co dělat, takže by se v plné nahotě ukázalo, kolik máme zbytečných soudců,  jaká je skutečná kvalita jejich práce a k čemu v dnešním světě plném organizovaného mezinárodního  zločinu vlastně slouží česká policie, programově honící především české táty.

Na druhé straně je však také skutečností, že jsme toho i dost dokázali. Desítkám lidí jsme pomohli praktickou radou i skutečnou pomocí, desítky vězněných občanů se díky našim aktivitám dostaly dříve na svobodu, stovkám dalších jsme pomohli alespoň morálně, takže se přestali cítiti zločinci a začali si uvědomovat nesmyslnost procesu, který je semlel.  Tutéž nesmyslnost si začala uvědomovat i širší veřejnost, a to už nejen laická, ale i právní.

A právě tudy vede cesta i k naplnění cíle našeho klubu, tedy ke změně současného trestního zákona. Až si totiž absurdnost těchto řízení uvědomí většina společnosti, až v nás a našich stoupencích přestanou vidět programové neplatiče výživného, ale naopak rodiče, snažící se o vzornou výchovu svých dětí, což se rozhodně neděje pouhým placením výživného,  dojde ke změně už velmi rychle a snadno.

Závěrem ještě jednou děkuji všem těm, kteří mi od rána volají s gratulací k výročí naší organizace. Ano, je tu pro Vás a i nadále bude ! Nikdo už ji nevymaže ani z Vašich myslí a srdcí, ani z povědomí nejširší veřejnosti.

Takže, ty naše  Dvěstětřináctko, do dalších let Ti z celého srdce přejeme mnoho dalších úspěchů, neutuchající vytrvalost a statečnost, kterou jsi se už stala pověstnou.

K dnešnímu 3. výročí K 213 ještě jedno : Vše nejlepší !!

Za vedení K 213


 
         Ing. Jiří Fiala
              mluvčí
V Košíku, dne 3.3. 2007