Toto jsou nezávislé soudy!

Falešná směnka málem stála staršího podnikatele život.
Více na :

http://dolansky.blog.idnes.cz/c/161419/Toto-jsou-nezavisle-soudy.html

Toto jsou nezávislé!!! soudy?

alt rozhlas.cz

Zpráva z tisku: … a můžeme bez nejmenšího uzardění parafrázovat text Karla Kryla, který celý život bojoval písní proti nenáviděnému režimu. Je ten režim opravdu již přes dvacet let minulostí?

Soudní úřednice na základě zfalšovaného dokumentu, navíc pouze jeho kopie, vydala exekuční nařízení pro původní dluh 15.000.000 Kč v době podání již pro 23.000.000 Kč (slovy: dvacet tři milionů korun českých) bez jakéhokoliv dalšího ověřování.

Vydala soudní příkaz nejen na zabavení majetku firmy, ale i osobního majetku nevinného člověka a dopustila se na něm a jeho rodinných příslušnících respektive i zaměstnancích podnikatelovy firmy minimálně těžké psychické újmy. Jsem přesvědčen, že taková újma je mnohem horší než všechny další, především finanční, způsobené exekučním obstavením účtů a majetku povinného.

Jako v blázinci z některé z českých komedií se neprávem obviněný podnikatel musel cítit, když mu na jeho námitky u soudu sdělili: „To tady říká každý, že je nevinný“. Nu, a poněvadž je česká spravedlnost, jaká je, nezbylo občanu vychvalovaného „právního státu“ než dokázat svou nevinu na vlastní pěst. V tomto případě se mu to podařilo – šlo o podvod jeho zadluženého známého. O podvod s nezaplacenou směnkou neexistujícímu občanu USA, s falešným nařízením rozhodce z Londýna. Perličkou ovšem je, že „spravedlnost“ vyšetřuje podvodníka, kterému hrozí až deset let, na svobodě!

Jak asi bude potrestána soudní úřednice? Bude její provinění klasifikováno na stejné úrovni jako u dělníka, který „ubral“ na soustruhu o desetinku víc? Nebo jí nadřízený odejme na tři měsíce osobní ohodnocení proto, že nařízení o exekuci bylo vydáno ne zcela v souladu se zákonem, jak se kulantně vyjádřil soudce, který její rozhodnutí zvrátil? Snad největším tragikomickým paradoxem je, že věc řešil soud v Plzni. Prostě Plzeň má, co se práva týká, na dlouho vystaráno.

Tentokrát se ještě vlastním úsilím podařilo obviněnému domoci opravdové spravedlnosti. Je nutno podotknout, že se zásadní pomocí kriminalistů, kteří neváhali oslovit Interpol či dokonce FBI. Ale je zrovna tento postup to pravé ořechové toho, co čeští politici tak rádi nazývají právním státem? Pokud ano, bylo by na místě uvažovat o životě v zemi, kde rostou banány, ale nejmenuje se Banánová republika Česko!

_____________________________

Více i na :

http://www.novinky.cz/krimi/215328-k-narizeni-milionove-exekuce-na-nevinneho-podnikatele-stacil-falesny-doklad.html

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.