Éra velkomafiánky skončila

Éra velkých mafií nikoliv.

Dnešního dne vláda rozhodla o odvolání Renáty Vesecké z postu nejvyšší státní zástupkyně. K tomu se snad sluší dodat jedinou otázku : Proč to tak dlouho, proboha, trvalo ?

veseckaJe sice pravda, že vystřídáním Benešeové Veseckou se sektor státního zastupitelství dostal z louže pod okap, aniž si to mnozí byli ochotni pšipustit, neboť mnozí chtěli věřit tomu, že se poměry prostou výměnou osoby v čele zlepší. To už je taková naivní lidská přirozenost - čekat, že se něco zlepší samo od sebe. Praxe ukazuje, že tomu tak nikdy není a o zlepšení poměrů se musí společnost - tedy potažmo každý občan - výrazně zasloužit a o ně usilovat. Často i s nasazením osobních rizik.

Je také pravdou, že optimismu se chtělo při výměně stráží věřit již jen z prostého optického pohledu, kdy protivnou tlustou bábu, která na potkání každému vyhrožovala trestním stíháním a dá se dovodit, že éra vykonstruovaných trestních stíhání kohokoliv na objednávku začala právě za ní, nebo se alespoň výrazně rozvinula a zbytněla, vystřídala v té době ještě relativně mladá a rovněž relativně slušně vypadající ženská, dosazená zdánlivě pravicovým ministrem Němcem.

Jenže - to bylo také všechno.

Pokud se někdo podíval hloub, už tehdy nemohl mít sebemenší pochybnosti, že ochrana zákona je ve špatných rukou, resp. že zase někdo udělal kozla zahradníkem.

Z východních Čech, odkud mafiánka do Brna přišla, neměla rozhodně dobrou pověst, natož pak pověsst nějaké světice, která se obětuje všeobecnému blahu a dobru přísným a přesným hlídáním zákonů. Již tehdy za ní byla nesmazatelně minimálně rumová aféra, jinak aféra s černou výrobou rumu, ze které musely nutně plynout stamilionové zisky z daňových úniků a která nebyla nikdy důkladně vyšetřena, neboť rumoví mafiáni byli ochotni pustit chlup a s tzv. strážci zákona se holt tak trochu šábnout o svůj bezpracný zistk - což se jim povedlo, od soudů vyvázli v tichosti buďto úplně bez trestů nebo jen s tresty symbolickými - a vzrůstající velkomafiánce to prošlo, namísto aby putovala do vězení sama, a zcela jistě nemálo posílilo nejen její soukromé konto, ale i sebevědomou drzost.

No, a v Brně, na postě, který už prakticky nikdo nekontroloval a kontrolovat nemohl, to velkomafiánka konečně rozjela ve velkém. V tak velkém, že pár desítek milionů z černé výroby rumu vedle toho bylo drobnými na svačinu.

A nic se nedělo.

Protože v tom mnoho mocných jelo s ní, další uplatila, další zastrašila, další ji radši nechali na pokoji - a madam hrabala ve velkém.

Opravdu vzor pro strážce zákona a zákonnosti.

Jenže, jak se říká, žádné stromy nerostou do nebe, nerostla tedy ani madam velkomafiánka. Možná někoho ještě mocnějšího začala příliš přečnívat nebo ohrožovat, možná se jen nechtěla soudružsky rozdělit o tučné provize za státní zakázky - zkrátka, mnohým, rovněž mocným došla trpělivost.

A tak se její éra začala nekompromisně klonit k soumraku.

Zbývá se jen zeptat - proč až nyní, a proč to tak dlouho všechno trvalo ?!!

A také ještě jedna otázka zbývá, o které se vláda ale vůbec nechce zmiňovat - kdo po jejím odchodu přešetří její skutečnou činnost, co v úřadu dělala, kolik na tom vydělala, kolika trestných činů se přitom dopustila a jak za ně bude potrestána ??!!

Protože jedině to je cesta, aby její nástupce nešel v podobných kolejích. Jedině to je cesta, aby se z aparátu, vytvořeného k ochraně zákonnosti a k boji proti zločinu, nestal paradoxně útvar, který zákon nejčastěji, ba masově denně porušuje.
___________________________________

Více na :

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }

http://www.novinky.cz/domaci/215285-vlada-jednomyslne-odklepla-odvolani-vesecke.html


http://www.novinky.cz/domaci/215285-vlada-jednomyslne-odklepla-odvolani-vesecke.html
___________________________________

Vláda předvádí další frašku. A kdo nám to Renátku odvolal tak jednomyslně? Ta samá ODS a ten samý Pospíšil, který ji tam za Čunkovy a dalšich afér podrželi? 
Ještě uvidíme, jakou novou trafiku a bolestné bývalá nejvyšší dostane? Místo na právním odboru v ČEZu, nebo předsednictví dámského  klubu?
Paní ex  nechápala, že občan se může stýkat s kýmkoliv, ovšem úředník ve vysoké funkci se určitým kontaktům a setkáním vyhnout musí,  jinak jde jeho důvěryhodnost do háje. 
O.S.
_________________________________________

I oficiální média si všímají, že další dva měsíce ve funkci pravděpodobně poslouží velkomafiánce pouze k zametení stop :

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }

http://domaci.eurozpravy.cz/politika/17001-dalsi-dva-mesice-pro-veseckou-nav/

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.