Rozsah Babišovy sabotáže mě děsí

Protože v krátké době jsem narazil již na druhého, neprosto neschopného - a velmi mladého - předsedu soudu - přestal jsem věřit na náhodu a pojal jsem vážné podezření, že to je cílená sabotáž, kterou se estébák Babiš (alias Bureš), prostřednictvím svých primitivů z MSp, snaží definitivně rozvrátit už tak ubohou justici a docílit, aby přestala fungovat úplně.

 

Po "setkání" s předsedou soudu v Nymburce jsem něco podobného "potkal" ještě i na Praze - východ.

Tamní předseda soudu se domnívá, že je normální - ba dokonce to vyžaduje - aby si občané psali svá podání dvakrát, pokud chtějí kopii - když je předtím (jeho) zaměstnanci soudu nebyli schopni nejen sepsat, ale dokonce ani ofotit.

To už nelze nazvat jinak než idiotismus v praxi a cílenou sabotáž toho, jak má předseda soudu vypadat a jak má chod soudu zajišťovat ...

___________________

 

OS Praha – východ

 

předseda soudu Mgr. Martin Dostál

 

                                                                                                                                     K č.j. 41 St 11/2016

 

Vážený pane předsedo soudu,

 

               Po seznámení se s Vaší odpovědí ze dne 15. dubna konstatuji, že jsem opravdu rád, že jsem na ten soud zašel a ten problém s vaším infocentrem měl, protože z toho dopisu vidím, že – jak už to tak bývá – to nebyla žádná náhoda, ale jenom pověstná špička ledovce, ukrytého z většiny ve Vaší osobě, protože ryba smrdí od hlavy a soud je obvykle takový, jako je jeho předseda. Přiznám se, že některá Vaše sdělení mě natolik udivila, ba porazila, že prostě žasnu, kdo všechno u nás může dělat předsedu soudu a jaké asi byly kladeny požadavky při jeho výběru.

               Předně bych rád opravil, resp. uvedl na správnou míru, tvrzení, že jsem nechtěl s nikým jiným než s Vámi mluvit. To je okatá lež, nevím, jestli Vaše nebo Vašich podřízených, ale rozhodně lež jako věž. Naopak – po justiční stráži jsem chtěl, ať seženou KOHOKOLIV, kdo je schopen sepsat úřední záznam a trval jsem na tom i tehdy, když mi tvrdili, že tam jistá paní – nevím jaká – není, protože nechápu, jak může soud v úřední den v pracovní době nemít NIKOHO, kdo by sepsal úřední záznam, když je plný úředníků na všech odděleních soudu a každý z nich to nejen může, ale taky má udělat.

Nesehnali – za tu dobu, co jsem tam byl – NIKOHO, což má jediné vysvětlení – ten soud toho dne prostě vůbec nefungoval. Nemluvě o tom, že jste svým zástupcem zjevně nikoho nepověřil, ač je to – při Vaší nepřítomnosti -  Vaší prvořadou organizační povinností.

Jediné, co je ve Vašem dopise pravda, je to, že jsem tam nechtěl čekat – jednak jsem spěchal – jednak, když jsem viděl tu neskutečnou dezorganizaci, tak jsem nabyl dojmu, že tady skutečně není čekat na co. Resp. že bych se k tomu zápisu nemusel dopracovat ani do konce pracovní doby, a tolik času jsem rozhodně neměl – nemluvě o tom, že nehodlám – zadarmo – dělat práci za Vás a organizovat celý soud, který je v rozkladu.

Musím zde poukázat na stav na krajském soudě, tolik kontrastující se stavem u vás, protože tam – i když sekretariát předsedkyně soudu toho dne nefungoval – tak tam byl jasný a srozumitelný odkaz, kdo je zastupuje – a taky je zastupoval a zápis bez řečí a neprodleně sepsal (a). Včetně fotokopie toho, co jsem sepsal – a nebyl s to podat – u vás.

U té kopie se rozhodně chci zastavit rovněž – protože to je to, co mě ve Vašem dopise naprosto šokuje.

Tak Vy nemáte předpis na to, že byste měli pořizovat kopie zápisu, když ho někdo sepíše na soudě ??!

A na co všechno ještě nemáte směrnice – a bez nich nehnete prstem ?

Tak třeba na to, jak se na záchodě splachuje voda ? Nebo na to, jak se zapíná varná konvice do elektriky ? Nebo na to, jak se našlapuje na schody, když se jde do schodů nahoru – nebo dolů ?!!

Promiňte – ale jste naprostí idioti, abyste na každý sebemenší úkon potřebovali písemnou směrnici – anebo jste plnoletí svéprávní lidi, navíc dokonce ve státním veřejném sektoru, který má sloužit občanům ?!!

Ba - co sloužit, má jít příkladem !! To se od justice v právním státě docela jistě – a právem – očekává!!

A Vy – jako předseda soudu – jste schopen napsat, že si má účastník řízení napsat podání podruhé, když stojí vedle masivní a výkonné kopírky, pořízené z jeho daní ?!!

Existovala – a pokud vím, stále existuje – směrnice EU, platná pro všechny členské státy (asi někdo správně předvídal, že státní správa občas zaměstnává i naprosté idioty), která říká, že KAŽDÝ STÁTNÍ ORGÁN JE POVINEN POŘÍDIT OBČANOVI KOPII, a to až do 15-ti kusů, pokud se jedná o podání související s činností toho kterého úřadu.

I kdyby taková směrnice neexistovala, považoval bych to za samozřejmé. Protože od toho tu státní správa je, od toho si ji občané platí na daních.

Té krávě, co máte na infocentru, laskavě vysvětlete, jaký je rozdíl mezi copy-centrem a infocentrem, protože to zjevně neví a plete si to. Infocentrum totiž  SAMOZŘEJMĚ  pořizuje kopie, pokud je to nezbytné pro předmět podání (řízení, návštěvy) občana – zatímco copy-centrum kopíruje  JAKÉKOLIV  kopie, aniž by pátralo po tom, proč a na co je občan chce, tady už samozřejmě za úplatu.

Tady měla ta husa pořídit JEDNU JEDINOU  kopii, aby bylo na co dát razítko. Jestliže takovou tupost, se kterou odmítá dělat i tohle – což je bezprostřední náplň její práce – nejen tolerujete, ale ještě obhajujete, nemáte na tom soudě co dělat, a to ani jako běžný soudce, natož pak jeho předseda – protože ZJEVNĚ NEJSTE SCHOPEN ZAJISTIT ZÁKLADNÍ CHOD SOUDU, a to dokonce i v příkrém protikladu k ostatním soudům, kde zdaleka ne všechno je v pořádku – ale tohle samozřejmě a vždycky funguje.

Viz – konečně – Vám nadřízený krajský soud, ale i všechny ostatní soudy v Praze, co je denně navštěvuji.

Mimochodem – zcela jste pominul – nebo zapomněl vyřídit – SAMOTNÝ PŘEDMĚT  stížnosti, proč jsem tam vlastně šel – totiž nařízení jednání ve věci nezletilých dětí p. Vlčka, kterého v řízení zastupuji.

Ostatně, není pravdou ani informace z infocentra, že jsem znal jenom jméno jednoho z dětí – i když i to by mělo k identifikaci případu stačit. Znal jsem celé jméno otce, včetně data narození – a posléze jsem si vzpomenul i na jméno matky – to – opět všude jinde, u všech ostatních soudů – bohatě stačí k tomu, aby byla věc na infocentru identifikována. Ale – jak se správně říká – když někdo nechce, je to mnohem horší, než když nemůže.

Můžete tedy – konečně – vyřídit samu podstatu stížnosti – a zjistit, proč v této opatrovnické kauze (č.j. 30 Nc 1006/2015) nebylo – a to ani k dnešnímu dni – nařízeno dosud jednání ??!! A proč soudkyně Haňková vydává předběžná opatření bez účasti rodičů, když je může vydat na řádně nařízeném jednání, které už mělo dávno proběhnout ?!!

Vás dále žádám, abyste mi sdělil, kdo a kdy Vás vybral na místo předsedy soudu, protože na to se rozhodně zeptám na MSp. Vypadá to – unesete jistě správný výraz – že MSp si v současnosti vysloveně libuje ve „výběru“ naprostých lemplů, bez vskutku základních předpokladů pro vedoucí funkce,  kteří by v každé normální firmě museli skončit do 14-ti dnů, zvláště pokud by měli „názor“, že zákazník si bude každý zápis psát 2x ručně, i když sedí (a píše) vedle mohutné kopírky, kterou – z neznámých důvodů – nelze použit.

Taková firma – Vám otevřeně garantuji – by běžného zákazníka viděla jednou a naposled, načež do 2 měsíců by neměla ani na vodu do kýblu uklízečky.

Protože v Nymburce jsem – coby předsedu soudu – narazil na něco obdobně děsivého, mám za to, že už to není náhoda, ale cílená sabotáž, kterou provádí estébák Babiš (alias Bureš) vůči české společnosti a zejména vůči české justici.

 

S pozdravem

 

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

___________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-26 20:42
Horizont a dvojitá žlutá čára, ideální místo k předjíždění.

Ten, co nás připravil o zlatý poklad za 300,- USD za unci, zrušil v USA Ferrari :-)

zpravy.idnes.cz/.../...

Kul.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-26 22:15
Estébák Tošovský

Koukám, že na dalšího Havlova experta došlo, jmenovitě estébáka Tošovského, bohužel i exguvernéra a expremiéra.

Týpek, který byl schopen prodat státní rezervy zlata za cenu, odpovídající mnohaletým cenovým minimům $300/oz., když poté "kupodivu" cena zlata začala růst mj. v reakci na růst inflace a inflačních očekávání v US ekonomice v letech 2003-2011, aby dosáhla zatímního maxima $1911/oz.(spot price).

Guvernér ČNB by jistě tuto předvídavost měl mít, u týpků protěžovaných Havlem však nikoliv.

Boží mlýny melou pomalu ale jistě, a tak přejme Tošovskému dlouhodobý pobyt ve skutečném correction facility. Už dávno měl v něm být.

PR :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-27 08:25
Dle dnešních babišovin aka Lidovek se na pohřbu bývalého ředitele Státní banky československé (SBČS) Potáče sešli Klaus, Jakeš i Tykač, o dalších bolševicko - veksláckých živlech nemluvě. Aspoň, že to chcípá, Klaus s Jakešem budou brzy následovat. PR
___________________

No, výmluvný výčet, kdo ke komu patří.
Jenže na přirozenou úmrtnost nelze spoléhat, i když jinak na ni spoleh
je. Ty svině mají všude své drzé, arogantní - a mladé - nástupce,
které si vychovali a ti mají za to, že svět je jejich a jsou tu od
toho, aby ho buzerovali, terorizovali - a on je za to živil. JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-27 08:48
Katastr neuchrání před zloději

Podle nového občanského zákoníku platí, že kdo je zapsán ve veřejném katastru nemovitostí, je také za vlastníka považován. A zločinci toho dovedně využívají. Se zfalšovanými dokumenty dokáží změnit vlastníka, aniž by se to skutečný majitel nemovitosti dozvěděl.

Katastr jej sice musí ve lhůtě 20 dnů vyrozumět, jenže zločinec s falešnou plnou mocí zařídí i přesměrování doručovací adresy na poště. Původní vlastník musí na chybnou změnu v katastru zareagovat do 52 dnů. Pokud si změny nevšimne do tří let, o svou nemovitost přijde definitivně, píší Lidové noviny.
0 # Saxána 2016-04-27 13:28
Ideální podání by mohlo být v jakékoliv podatelně :

1. Pracovnice podání přijme, potvrdí - otiskne razítko a vyplní ho.
2. Přidělí jednací číslo. Označí jím podání.
3. Podání ofotí a předá podávajícímu.

Tím by bylo právně vše postaveno najisto. Nebyly by pochybnosti ani o tom, zda předkladatel podání /ve dvojím vyhotovení/ nepředkládá listiny nestejné.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-04-27 15:41
Pro a proti ČRo Plus


27.4.2016 09:35 Jak české politické elity respektují rozhodnutí soudu, a o čem to vypovídá? Hosty Renaty Kalenské byli právníci Hana Marvanová a Tomáš Sokol.


prehravac.rozhlas.cz/audio/3616466

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.